Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

A Diablo III: Reaper of Souls kiegészítőről bővebben

Új karakterrel, új történettel és persze új főgonosszal gazdagodik a játék.

2013.08.21. 22:52 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

Nem akármilyen bemutatóval vette kezdetét a gamescom mai napja. A Blizzard azt előzetesen ugyan nem árulta el, hogy pontosan miről is fog szólni a sajtótájékoztató, de az elmúlt napokban már felröppent a pletyka (és ezt a falakon világító logók is megerősítették), hogy bizony a Diablo III-ról lesz szó. A szervezők szendviccsel, gyümölcssalátával és üdítővel várta a sajtó képviselőit, a terem pedig a nyitást követően alig öt perc alatt színültig megtelt. Aztán kihunytak a fények és kezdődött a trailer.

Bizony, leleplezték a Diablo III első kiegészítőjét, amely a Reaper of Souls címet kapta. A bemutató tehát egy trailerrel kezdődött, amelyen Tyrael a Black Soulstone-t igyekszik biztos helyre rejteni, mivel azt képtelenség elpusztítani. Ám ekkor váratlan vendég toppan be a kapunk, aki nem más, mint Malthael, a bölcsesség bukott angyala, aki az utóbbi időben a halál angyalaként tengette napjait. Gyorsan végez az őrséggel, majd magát Tyraelt is térdre kényszeríti, bár őt nem öli meg, végül magával viszi a lélekkövet. Ezzel kezdetét veszi a Diablo III legújabb fejezete, amelyben minden korábbinál sötétebb.
A kiegészítő számos újdonsággal kecsegtet. Ezek közül az egyik legfontosabb az új karakter, a keresztes lovag. Hatalmas pajzsa nem csupán a dizájn miatt kell, nagy hasznát veszi a harcok során, különleges képességei között is akad, amelyik erre épül. Természetesen ilyen képességekkel és egyedi varázslatokkal ő is bőven rendelkezik. Az események új helyszínen, Westmarch városában zajlanak, ahová Malthael a lélekkövet vitte. Az új karakter mellé új szörnyek is dukálnak, így szembe kell majd néznünk a seraph-fal, a summoner of deaddel, az executionerrel, valamint a death maidennel. Ezek mind Malthael tábornokai, akik egyenként is nagy kihívást jelentenek. A prezentáció során harc közben is láthattuk a death maident, amely teleportálással igyekszik elhúzni az elkerülhetetlent. Ahogy az a szerepjátékok kiegészítőinek esetében gyakran előfordul, a szintlimitet feljebb tornázzák a fejlesztők, ezentúl 70-es szintig fejlődhetünk. Ehhez pedig felújítják a loot rendszert is, amely mostantól sokkal kevesebb tárgyat eredményez, cserébe viszont azok sokkal hasznosabbak lesznek. Két új játékmódot is kapunk, ezek a Loot Run és a Nephalem Trials, amelyeket a sztori végigjátszása után oldhatunk fel.

Egy fontos információt azonban nem árultak el a fejlesztők, így nem tudni, hogy mikor jelenhet meg a Reaper of Souls. Mindenesetre ígéretes kiegészítőnek tűnik, amely új karakterrel, helyszínnel, sztorival és persze szörnyekkel gazdagítja a játék egyébként sem szegényes világát. ■

Diablo III: Reaper of Souls
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (2)

Evaristus
Evaristus 2013.08.22. 00:34
"még kevesebb loot" XD mi az kevés pénz folyik be?:D pénz éhes ************** :)
erpy
erpy 2013.08.22. 18:05
Jó volna ez. csak kár hogy már előre nerfelve van a droprate.
Ki van találva a loot rendszer. Mig aktvian toltam néha esett 1-1 leg, abbahagytam. 2 hetente felléptem 1-1 órára.
Szinte mindig jött 2-3 leg, mellékes hogy semmit nem ér.
ajánlott olvasnivaló