Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Windows Help Desk

Tegnap még futott, ma már nem? Gond van a Windows valamelyik verziójával? Kérdezz és ha tudsz, válaszolj te is valaki másnak!

1254 levél
Válasz 18.04.17. 18:46 #7635
Baracklekvár
+1, nekem is csinálta ezt a tálca. Nem tudom, hogy mitől javult meg, de megjavult. Talán próbáld meg, hogy a feladatkezelőben kilövöd explorer.exe-t, majd futtatás ablakban elindítod újra.
pogessor.pcdome.hu
1093 levél
Válasz 18.04.17. 15:53 #7634
Sityi
Freemake: Fura... 2 menetes kódolással csinálod, vagy csak eggyel? Ha jól tudom, 2-vel működik rendesen csak.

Windows: Egy időben nekem is csinálta, aztán elmúlt. Amikor csinálta, 2x-3x kellett megpróbálnom kirakni teljes képernyőre a videót ahhoz, hogy jól működjön. Talán valamelyik VGA driver frissítés javította - nálad a videokártyádhoz tartozó legfrissebb van fent?
52343 levél
Válasz 18.04.17. 12:53 #7633
Barthezz
Hát én hiába állítok be maximum méretet, a megadott formátum a döntő és mintha ezt figyelmen kívül hagyná a program. Elforgattam egy mobilos videot, majd az 1080p-t meghagyva, visszamentve mp4-be kétszer akkora lett a mérete, hiába állítottam be felső korlátot. De még próbálkozom nem elforgatandó videokkal is, mivel az elforgatás valamiért nem azon a logikán működik, hogy ugyanaz maradjon a mérete és konvertálni se kelljen.

Más jellegű probléma:

A legutóbbi Windows 10 frissítés óta teljes képernyős módban (mindegy, hogy youtube-video, vagy a hdd-ről indított video, esetleg csak sima képnézegetés) a tálca nem tűnik el, hanem folyamatosan látható marad. Ezt ugyan meg tudom oldani a tálca automatikus elrejtésével, de azt meg azért nem szeretem, mert akkor normál asztali módban is mindig eltűnik, ráadásul ha a video aljára húzom az egeret, hogy a csúszka látható legyen, visszaugrik a Start menü is és alig tudok a csúszkába belekattintani tőle.

Másnál is produkál ilyet a legújabb Windows frissítés? Illetve hogyan tudnám ezt a problémát megszüntetni? Baromi idegesítő már.
3697 levél
Válasz 18.04.06. 13:19 #7631
Sucee
Vegas irtózatos méreteket renderel, csak rosszabbul járnál. Lehet persze állítgatni, de valahogy a "normális minőség, normális méret" sehogy se szokott ott összejönni.
52343 levél
Válasz 18.04.06. 09:07 #7630
Barthezz
Köszi a hozzászólásokat.

Sityi, Baracklekvár: A Freemake-et használom jelenleg, viszont én pont azt tapasztaltam vele, hogy megmarad a video eredeti mérete és még jól látható minőségromlás is történik. A vízjel amúgy nem zavarna, mert van egy Freemake Cutter nevű cucc is, amivel átkonvertálás után le tudom vágni a végéről és az elejéről ezt a plusz 3-3 másodpercet.

Megnézem akkor a Virtual Dub-ot, illetve a freemake-nek is adok egy újabb esélyt, picit jobban elmélyedve a beállítási lehetőségekben, mert lehet csak a nem megfelelő beállítások miatt megy félre.

Gobiakos: Köszönöm szépen. Valóban kissé ágyúval verébre lenne ez a program, mivel kizárólag a tömörítés a célom, elforgatni, vágni tudok az alapprogramokkal is, más komolyabb dologra pedig nem használnám. Ha a Virtual Dub-bal a és a Freemake-kel nem jön össze, akkor viszont elkérném a hozzáférhetőséget, mert könnyen lehet, hogy egy fizetős cucc sokkal kisebb minőségromlással képes a lehető legkisebb méretre tömöríteni. Gondolom a torrentes filmek, sorozatok esetén is a legkomolyabb progikkal csinálnak 1080p-ből normál 21-es monitorokon ugyanolyan minőségűnek tűnő SD-t 20-ad akkora méretben és nem ingyenes progikkal.

LM: Pontosan tudod, hogy értettem. A telefonom 30 fps-sel készít 1080p videot, ami értelemszerűen köszönőviszonyban sincs a komolyabb 1080p-s felvételekkel. A kamera kis mozgatása esetén is elmosódott képet eredményez, valamint sötétben és félhomályban értelemszerűen még inkább romlik a minőség. A felbontás csak egy tényező a sok közül.
12293 levél
Válasz 18.04.05. 16:49 #7629
Gobiakos
Nem olyan régen ingyensen hozzá lehetett jutni a VEGAS Movie Studio 13-hoz, amire én le is csaptam, ám azóta sem használtam fel a kapott kódot. Ha kell, szívesen odaadom a szofver-hozzáférésemet. Így legalább lenne, aki használja is, bár ebben az esetben ezt kicsit "ágyúval verébre" kategóriának érzem.
"You don't wanna be my enemy I promise you!"
1254 levél
Válasz 18.04.05. 16:49 #7628
Baracklekvár
Attól, hogy a felvétel hatalmas méretű, még lehet botrányrossz minőségű a kép - mintha egy 480p-s felvétel lenne kinagyítva teljes képernyőre.. Ócó kínai készülékek jellemzően ilyen szintű "FullHD" felvételeket készítenek...
pogessor.pcdome.hu
28065 levél
Válasz 18.04.05. 15:30 #7627
LordMatteo
Többféle 1080p van?
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1093 levél
Válasz 18.04.05. 12:48 #7626
Sityi
Anélkül, hogy elvitatnám Baracklekvár és a VirtualDub érdemeit, én a Handbrake-et és a Format Factoryt tudnám még javasolni. Jómagam az előbbit sokáig használtam, de nemrég Freemake Video Converterre váltottam.
(Ez is érdekes sztori volt, ugyanis az ingyenes változat vízjelez. Ez nem tetszett, így nekiálltam uninstallálni. Az uninstall ekkor megkérdezte: kedvezményesen nem érdekelne? Annyira kedvezményes lett, hogy olyan 2-3 dollár körüli összegért meglett a teljes funkcionalitás vízjel és egyéb zavarás nélkül. Kezelni ezt a legkönnyebb, legkényelmesebb, így ha egy jobbfajta sör árát nem sajnálod rá, akár ez is megfelelhet, sőt: erről biztosan tudom, hogy tud adott fájlméretre újrakódolni.)
1254 levél
Válasz 18.04.05. 12:13 #7625
Baracklekvár
Évekkel ezelőtt erre a célra a VirtualDub-ot használtam, szóval tényleg jó valamire. Tegyél egy próbát. Egy videót átkódolsz, aztán megnézed, hogy sikerült. Folyamatosan mutatja átkódolás közben, hogy mekkora lesz várhatóan a végleges videóméret, szóval akár menet közben is leállíthatod, ha a választott beállítások mellett még mindig túl nagynak ígérkezik a kimenet.
pogessor.pcdome.hu
52343 levél
Válasz 18.04.05. 10:04 #7624
Barthezz
Igazából nem tudom, melyik topicban lenne legmegfelelőbb feltennem a kérdést, a Helyzetben nem jártam sikerrel, szóval próba-szerencse:

Valami jó, laikus számára is könnyen kezelhető, ingyenes video tömörítő programot valaki tudna ajánlani nekem? A telefonról felvett 1080p videokat szeretném a jó minőség megtartása mellett jóval kisebb méretűre tömöríteni, mivel jelenleg egy 15 perces video 1,5 GB. Valami hasonló eredményre gondoltam, mint az SD filmek esetén, ahol a 21-es monitoron tökéletes a kép és kb. egy másfél órás film 700 MB-t foglal.

Természetesen próbálkoztam google-ön keresgélni, de csak 2010-12 körüli sok éves találatok vannak, azóta nyilván sok minden változhatott video-tömörítési eljárások és az erre legalkalmasabb programok esetén. Nah meg ilyen gyakorikérdések találatokból is sok van, amire szintén nem adok.

A Virtual Dub-ot javasolták egyébként 7-8 éve erre a célra, de jó lenne egy megerősítés, valóban alkalmas-e jelentős tömörítésre szemmel nem látható minőségvesztés nélkül. Mert az tényleg nonszensz, hogy egy 15 perces telefonról felvett video 1,5 GB. Oké, hogy papíron 1080p, de azért ez a közelében sincs annak az 1080p-s minőségnek, amit pl. egy film esetén annak hívunk.
52343 levél
Válasz 18.04.01. 07:19 #7623
Barthezz
Nagy gondok nincsenek azért a Win10 alatt sem, szóval egy új op.rendszert megszokni emiatt nem érné meg nekem, pláne, hogy minden gépen Windowst használok, ahol már kézreáll minden. A bejáratott progik közül is lutri, melyik futna Linux alatt, szóval azoknak a Linuxos változatát is hosszadalmas lenne összeszedegetni. Nem beszélve az Office-ról, ami számomra nélkülözhetetlen és csak körülményesen futtatható Linux alatt.
1093 levél
Válasz 18.03.31. 15:41 #7622
Sityi
Linuxot könnyű kipróbálni, a legtöbb működik telepítés nélkül is. Az Endlesst azért merem javasolni, mert szerintem elég könnyen kezelhető (a Mandrake-ről is ezt állítják) - legalábbis nekem az Ubuntu és a Mint után annak tűnt. Az indie címek jó része elérhető Linux alá is, szóval alternatívának nem vetném el.
52343 levél
Válasz 18.03.31. 09:59 #7621
Barthezz
Köszi, akkor megpróbálom így, driver nélkül a Windows újratelepítése után, remélhetőleg a filmek, sorozatok lejátszása így is zökkenőmentes lesz. Linuxot sosem használtam, így maradok a Win10-nél, meg időnként szoktam ezen a gépen is azért játszani. Pl. a karácsony és szilveszter közötti időszakban itt voltam egy hetet és azalatt volt időm játszani. A Sonic Mania-t és az 8-Bit Invaders-t toltam ezalatt végig, az őszi szünetes egy hétben pedig a Cuphead-et fejeztem be ezen a gépen, szóval szerencsére manapság is sok olyan remek oldschool grafikájú játék jelenik meg, amik gond nélkül mennek egy 10 éves konfigon is, ezek pedig pont tökéletesek olyankor, amikor ennél a gépemnél vagyok.
1093 levél
Válasz 18.03.31. 07:34 #7620
Sityi
Ennyire régi VGA - új OS kombinációnál nem kéne erőltetni a driverezést. Ha nincs hozzá hivatalos AMD driver, maradjon a Win10 beépítettje: videót gyorsítani az is tud, a gányolás meg ritkán vezet jóra. Régi gépre én amúgy inkább egy Linuxot raknék fel (mondjuk egy Endless OS-t, de a Mandrake-ről is jókat hallok), azzal szerencsés esetbe kevés nyűg van (kivéve, ha játszani akarsz).
52343 levél
Válasz 18.03.30. 21:36 #7619
Barthezz
A jack bemenetet megpróbálom akkor kifújni, erre nem is gondoltam, csak arra, hogy elromolhatott, szóval köszi. Bár az tényleg fura, hogy ha elmegy a hang és hozzá se nyúlok a bemenethez, csak újraindítom a gépet, akkor visszajön, míg a csatlakozó tekergetése nem mindig oldja meg. (Illetve amikor elmegy a hang, akkor pl. a WinAmpban nem is indul el a zene, mintha eleve nem lenne az alaplapi hangkártya.)

A videok esetén pedig megnéztem és nem a 4k a gond, amelyik nem megy, ott bármilyen felbontásra átállítva is sötét a képernyő és csak a hang jön.

Szóval nem úszom meg a Windows-újrarakást. Ha többet leszek itthon, megcsinálom és akkor a hangkimenetes kérdésre is meglesz a válasz, lehet-e vmilyen szoftveres galiba a háttérben. Ezen kívül is van már több kisebb anomália a rendszerben, de külön-külön egyik se jelentős, ezért nem nagyon foglalkoztam vele (persze más lenne a helyzet, ha ez lenne a fő asztali gépem és nem csak ilyen ritkán használnám).
28065 levél
Válasz 18.03.30. 19:52 #7618
LordMatteo
A jackdugós sztori az vszg. kontakthiba lesz, por mehetett bele, vagy csak simán elhasználódott.

A 4k-s videók nem állítódnak be maguktól, de fHD-ben simán elindítja a youtube, ha olyanja van (vagy a link direkt a fhd verzióra mutat), ez régi prociknál meg mint mondtam, okozhat gondot. Ilyen régi radeonos kártyával nem találkoztam win10 alatt, szóval ott passzolom a kérdést, hogy ez okozhat-e fennakadást.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
52343 levél
Válasz 18.03.30. 16:12 #7617
Barthezz
Lehet ebben a Windows-frissítésben lesz a megoldás, amit írsz. Sajnos ebben a gépemben még egy nagyon régi Radeon 4850-es döcög, amihez nem készült Windows 10-es driver, így elég macerásan sikerült megoldani a driver telepítését, mikor átálltam Windows 10-re. Szóval fent van jelenleg egy kártyához készült Win7-es catalyst driver és egy nem a kártyához készült win10-es legacy driver is, nah most, hogy a kettő közül melyiket használja, azt nem tudom. Szóval könnyen lehet, hogy az általad írt Win10-es frissítés kavart be. Azt mondjuk nem néztem, hogy milyen videok nem mennek, de pl. az RTLMost csak szemcsés képpel hajlandó futni, így elképzelhető, hogy az általad írt 4k videok nem mennek. Szóval vagy megpróbálom a drivert újrarakni, de benne van a pakliban, hogy ezzel elszáll az egész és alapértelmezett kártyaként fogja ezután kezelni, vagy hagyom az egészet a francba, mert évente csak pár hétvégét és 1-2 hetet töltök Egerszegen, ennyi időre meg nélkülözhető részben az online videonézés (ha meg mégis kell, van a háztartásban telefon, tablet, laptop erre a célra).

Mondjuk már alapból megértett a gép egy cserére, az alaplapi hangkimenetel is elromlott, így időnként elmegy a hang és csak a jack dugó bazseválása, vagy furcsa mód a gép újraindítása segít (így akár lehet ez is szoftveres eredetű probléma, csak ennek meg ellentmond, hogy a jack dugó megtekerésével is általában visszajön). De mivel alig vagyok itt, így nem sok értelmét látom ezt a gépet fejleszteni, javítgatni és időm sincs rá ilyen rövid idők alatt, amikre hazajövök.
28065 levél
Válasz 18.03.30. 15:42 #7616
LordMatteo
Hát izé, VGA-driver, meg directx, de ezt le kell írni?

Amúgy első tippre (az előző a 0. kör); ezek a videók nem véletlenül pont a fullHD-4k beállításon indulnak el? Régebbi i3 prociknak ez gondot okozott régebben, de aztán mintha ezt valamelyik nagy windóz patchben orvosolták volna.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
52343 levél
Válasz 18.03.30. 09:47 #7615
Barthezz
Az egerszegi gépemen egy ideje a böngészőkben futtatott videok kb. 50%-a esetén csak a hang jön át. A kép nem jelenik meg, csak feketeség van helyette. Ha megpróbálom teljes képernyőre tenni, akkor pedig a kép helyén gyakorlatilag egy képernyőfotó jelenik meg böngészőről és a kicsiben lévő sötét videoról. A youtube esetén a vidoek felénél csinálja ezt, a másik felét tökéletesen lejátssza, de az az érdekes, hogy ez nem random történik, hanem mindig ugyanazok a videok sötétek, hiába indítom újra a böngészőt. Más videomegosztókon pedig gyakorlatilag nem jelenik meg egyáltalán a kép, de itt is néha előfordul, hogy igen, de szintén ugyanazoknál a videoknál. Próbáltam Chrome-on kívül más böngészővel is, de ugyanez a probléma, szóval böngészőtől független a dolog.

Mit lehetne tenni azon kívül, hogy újrarakom a Windows-t?
454 levél
Válasz 18.02.19. 21:57 #7614
Ricsi1976
Ismét lefagyott a vas. Most keletkezett az asztalon egy debug note: "[0219/215252.899:ERROR:settings.cc(25] Settings magic is not 1129342067"

Érdekes. Ez nem valami vírus?
454 levél
Válasz 18.02.12. 22:06 #7613
Ricsi1976
Köszi. Remélem nem winyó hiba lesz. Van benne egy 120G SSD, azon van az op rendszer is.
5063 levél
Válasz 18.02.12. 20:58 #7612
Gump
Neten tudsz nézelődni, angolul több találat lesz, ezt találtam most.
454 levél
Válasz 18.02.12. 18:33 #7611
Ricsi1976
A 2 leállás környékén ezeket találtam:

- Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk2\DR3.

- Az előző rendszerleállítás (‎2018. ‎02. ‎04. - 19:19:0 váratlan volt.

Ez kritikus volt, ez valószínű az én hard-resetem:

A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően.
Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
454 levél
Válasz 18.02.12. 16:20 #7610
Ricsi1976
Ok. Köszi. Hazaérek, megnézem.
5063 levél
Válasz 18.02.12. 15:42 #7609
Gump
Win+S és elkezded beírni, hogy eseménynapló és fel fogja dobni. Vagy angol verzióban írod, hogy event.. (ez utóbbi akkor is megy, ha magyar a Windows). És ott a Windows-naplók alatt nézegetheted, hogy adott időben (előtte/környékén) volt-e valami.
454 levél
Válasz 18.02.12. 14:15 #7608
Ricsi1976
5063 levél
Válasz 18.02.12. 13:38 #7607
Gump
Eventlogban nem látszik semmi?
454 levél
Válasz 18.02.12. 13:17 #7606
Ricsi1976
Köszi. Komoly gondot nem okoz, azaz nem sokszor van nálam sem, csak gondoltam hátha van valami titka
20989 levél
Válasz 18.02.12. 12:04 #7605
Peace
Sok minden lehet. Driver, RAM, HDD, virtuális memória, BIOS-ban az energiatakarékos mód engedélyezése is, ha be van kapcsolva, hogy visszavegyen a feszből nyugis időszakban.

Nekem kékhalál szokott lenni, de teljesen random. Van, hogy 1 évben 1 alkalom. Van, hogy mondjuk 1 hónapban 2, aztán fél évig semmi. Én már feladtam a keresést, nem bukkantam rá a hibára.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
454 levél
Válasz 18.02.11. 21:41 #7604
Ricsi1976
6756 levél
Válasz 18.02.11. 20:15 #7603
GustyX
Ez engem is érdekelne, velem is előfordul. Kopx3, az utóbbi időben csak ritkán, teljesen véletlenszerűen egyébként.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
454 levél
Válasz 18.02.11. 19:12 #7602
Ricsi1976
Sziasztok! Az mitől lehet, hogy újabban fogja magát a PC-m és úgy lefagy, hogy se egér, se billentyűzet? Csak hard-reset után "javul" meg, a gép 2 éves körüli, konfiguráció az adatlapomon. Köszi a segítséget.
3028 levél
Válasz 17.10.01. 12:29 #7601
Dilizs
1. DDU program elindít és futtat, majd az újraindulást követően
2. nVidia driver tiszta telepítéssel felrak
4. Ügyelsz arra, hogy a Gef Experience ne legyen kipipálva!
3. Örül!
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ ASUS GTX 1060/6 GB/GDDR5 ¤ 2*8GB 1600Mhz CORSAIR Vengeance DDRIII
3028 levél
Válasz 17.10.01. 09:59 #7600
Dilizs
Soha nem használtam még a DDU progit, de ez most megoldotta a problémát!
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ ASUS GTX 1060/6 GB/GDDR5 ¤ 2*8GB 1600Mhz CORSAIR Vengeance DDRIII
3028 levél
Válasz 17.10.01. 08:24 #7599
Dilizs
Eltávolítani sem tudom a drivert...
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ ASUS GTX 1060/6 GB/GDDR5 ¤ 2*8GB 1600Mhz CORSAIR Vengeance DDRIII
3028 levél
Válasz 17.10.01. 08:13 #7598
Dilizs
Sziasztok!

Ez mi a farok miatt van? nVidia error

Előre is köszönöm a választ!

GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ ASUS GTX 1060/6 GB/GDDR5 ¤ 2*8GB 1600Mhz CORSAIR Vengeance DDRIII
58 levél
Válasz 17.09.28. 14:10 #7597
DarthVader
Köszönöm a segítséget. Ugyanaz volt a probléma, mint korábban. A hőpaszta megoldotta.
1715 levél
Válasz 17.09.24. 19:22 #7596
GeryG
Esetleg a proci túlmelegedést egy RealTemp progival ellenőrizhetsz játék közben. Nekem is rámutatott, hogy újra kellene pasztázni az i7-et... pl. PUBG alatt gyakorlatilag 5 perc után garantáltan leáll/újraindul a gép, ezért figyeltem, simán felszalad 98-100 fokra szerencsétlen proci...
1254 levél
Válasz 17.09.24. 15:47 #7595
Baracklekvár
Hát, a túlmelegedés alaplap/processzor szinten elég jó tipp. Akár az is lehet, hogy a BIOS-ban (Windows-ban?) túl alacsony biztonsági szint van beállítva túlmelegedés ellen? Nincs tele a procihűtőd vagy valamid szösszel-kosszal?

De más megközelítés, hogy egyik unalmas éjszakádon végigkergethetnél egy Memtest-et, hátha valamelyik modulod meg-megtéved.. Bár, akkor inkább kékhalál, vagy fagyás szokott lenni, s nem lekapcs.. De hát mit lehet tudni..
pogessor.pcdome.hu
58 levél
Válasz 17.09.24. 14:22 #7594
DarthVader
Nem találtam megfelelő topikot, ahova írhatnám. Szóval ide: Olyan problémám van a géppel, hogy játék közben kikapcsol csakúgy. Volt már ilyen korábban is, akkor hőpasztát kentem a procira, ami megoldotta a gondot. Lehetséges másodszor is ugyanaz a probléma? Kipróbálom mindenképpen, csak kérdezem. A videókártya sem mai darab: GeForce GT 550 Ti 1GB DDR5. Az alaplap Gigabyte, a proci meg Intel Core Quad 9400 2,66Ghz. Köszönöm a segítséget.
2832 levél
Válasz 17.08.19. 12:00 #7593
Aryx
Köszönöm, megpróbálom. Igazából tényleg az bosszant, hogy nem tudom miért és mire fel tűntek el ezek egyik napról a másikra.

Esetleg, ha nem nagy kérés és ráérsz, ránéznél erre a kérdésemre is? Ha nem szereted a rizsát: Trust, vagy Thrustmaster?
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
1093 levél
Válasz 17.08.19. 07:09 #7592
Sityi
Uninstall, majd telepítsd újra őket. Ha így is gubanc van, uninstall, majd DDU (Display Driver Uninstaller), majd utána telepítsd őket.
2832 levél
Válasz 17.08.18. 22:12 #7591
Aryx
szerk. nvidia driver augusztus elején frissítve, a windows nem talált újabbat.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
2832 levél
Válasz 17.08.18. 22:09 #7590
Aryx
Igen, látszik, és megfelelően működik. "Csak" a kezelőprogramjuk szűnt meg létezni (nvidia esetében nálam ez váltotta ki a geforce experience-t, bőven jó volt nekem).
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
1093 levél
Válasz 17.08.18. 09:50 #7589
Sityi
Eszközkezelőben látszik a Videokártyák alatt mindkét VGA (Intel és nVidia)?
2832 levél
Válasz 17.08.17. 18:43 #7588
Aryx
Hello, sziasztok

Baj van, stb.
Nem sok program indul el nálam rögtön a windows-zal együtt, egyszerűen mert nem szeretem, ha a startup tele van egy halom alkalmazással, amik elindulása miatt perceket várhatok a rendszer tisztességes felállítására (HDD-vel ez még ugye nem olyan vidám). Emiatt már évek óta csak ezek indulnak el startup során, mint rejtett ikonok: vírusírtó (avast), meg a laptopban lévő két videókártya (intel hd és nvidia geforce) control panelje. Utóbbi kettőnél valahogy szeretem, ha ott vannak.
Vagy legalábbis ott voltak, nem egészen tegnapelőttig.

Task Manager-ben megnézem a Startup fület, eltűnt mind2, programlistából is eltűntek, a windows control paneljében az nvidia kezelőprogramjának még ott a nyoma, amire ráklikkolva ez az üzenet fogad:
NVIDIA Display settings are not available.
You are not currently using a display attached to an NVIDIA GPU.

Nem tudom, mi legyen. Mert technikailag minden rendben lévőnek tűnik, ill. avast és a Malwarebytes sem talált semmit, és nyilván meg tudnék lenni ezek nélkül, max. letöltöm őket, ha hiányoznak.
De azért számomra ez mégis bosszantó, mert így gyakorlatilag mindenféle kérdés nélkül távolítódtak el ezek a gépemről, és nem tudom, hogyan, miért, stb.
Ötlet...?
Windows 8
Szomorú vagyok, meg minden.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
38397 levél
Válasz 17.06.22. 12:39 #7587
kopé
Nem ilyen vaterás jellegű használt gépet akarok.
Tudok egy viszonteladót, aki németből hoz be meg itthoni német cégektől vásárol fel használt HP Elitebook-okat. Régi munkahelyemen többen is vásároltak ott, mindenki csak dicsérte az ottani gépeket.
"A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt!"
337 levél
Válasz 17.06.22. 10:03 #7586
Trufa
A használt az megint lutri és ugyanúgy lehet hűtési problémája, ráadásul rendszerint akkor szabadulnának egy laptoptól, ha az aksija már kuka. Ha ugyanúgy HDD van benne, akkor az fűt és lassú.

Ezt a gépet legalább ismered, szerintem 5-10k-ból újrapasztázzák egy szervizben, SSD meg 20-25k.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.