Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» The Witcher (Netflix sorozat)

10588 levél
Válasz 21.08.09. 21:23 #310
davkar9
The Witcher: Nightmare of the Wolf

Hmm. Hát ennek se sok köze van a witcherhez, sokkal inkább ilyen castlevania at home-nak tűnik... Mindenesetre legalább jól néz ki, remélhetőleg ennyi elég lesz.
10722 levél
Válasz 21.07.12. 20:48 #309
MattMatthew
Azt hiszem ó-skandinávul Krokennek ejtik!

BTW WitcherCon-t nézte valaki? Van amit érdemes megnézni belőle? Vmi quizt hallgattam fél füllel, de az nem volt egy nagy eresztés...
“This is not going to go the way you think.”
5435 levél
Válasz 21.07.12. 16:16 #308
Pras
Huh, én azt hittem eddig, Jirault.
10722 levél
Válasz 21.07.12. 14:53 #307
MattMatthew


Jerald?
“This is not going to go the way you think.”
4770 levél
Válasz 21.07.12. 14:42 #306
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Ahányszor meglátom, hogy valaki Geralt helyett a Gerald nevet használja, a szívroham és agyérgörcs kerülget.

Igen, hatalmas veszteség, hogy nem az eredeti jelenet felépítve.
10722 levél
Válasz 21.07.12. 11:03 #305
MattMatthew
"A “You’re much more than that, Ciri.” mondattal pedig elkéstek, az úgy ütött, ahogy azt a szálat és jelenetet Sapkowski megírta."

Huh... azt hittem már túl vagyok ezen, de most ennek említésével megint kirázott a hideg!
Sajnos, ha könyvhöz hűen lett volna akkor mondjuk az első évadban leginkább nem szerepel Yennefer, vagy csak elvétve. Pláne nincs jelenete ahol egy személyben testesít meg egy WMD-t. Dehát nem elég hogy utóbbi kellett, még erre ráadásként kicsit újhullámossá kellett tenni azt a jelenetet ami az egyik könyv érzelmi csúcspontja és ahol a férfi főszereplőre* maximálisan felnéző kislány végre találkozik a vajákkal. Oda még azért legalább említés szintjén be kellett nyomni az erős női karaktert, mert nehogymán'!

*Aki amúgy a könyvben gyakorlatilag a legidiótább karakter tehát abszolút érthetetlen, hogy miért kellett ellen-sovinizálni. Mert bár Yen sem kutya, de Gerald főleg egy érzelmileg sérült, sokszor tényleg nem példaértékű szereplőnek van bemutatva.


u.i.: Gyalog galopposan szólva: bocs, hogy megint belebonyolódtam ebbe az osztály micsodába.
“This is not going to go the way you think.”
25508 levél
Válasz 21.07.12. 07:31 #304
Peace
Én EZT kicsit jobban várom most!!! Egyrészt a stílus sokkal közelebb áll hozzám, másrészt meg augusztus vége mindjárt itt van.
28932 levél
Válasz 21.07.12. 07:18 #303
LordMatteo
Ennyi idő után visszagondolva az az érzésem, hogy sorozatként teljesen értékelhetetlen volt számomra ez. Jelenetekre bontva oké, úgy elég jó volt, de az összkép nagyon zavaros lett a 4 vagy mennyi idősík miatt még úgy is, hogy odavissza olvastam mindegyik könyvet. Ezért annyira nem vagyok hypeolva a második évadra, persze várom, meg fogom nézni, de nincs bennem a fanboyság.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
2052 levél
Válasz 21.07.11. 09:45 #302
Aribeth
Köszi!

Ciri a besötétedett szemöldökével kezd a Khaleesi terepre tévedni. Kíváncsian várom, bár kissé tartok a színvonaleséstől, miközben már maga az első évad is - legyen számomra bármennyire is bájos és szerethető - a béna határán egyensúlyozott időnként. A “You’re much more than that, Ciri.” mondattal pedig elkéstek, az úgy ütött, ahogy azt a szálat és jelenetet Sapkowski megírta.

Kijöttek közben az epizódcímek is:
1 - A Grain of Truth
2 - Kaer Morhen
3 - What Is Lost
4 - Redanian Intelligence
5 - Turn Your Back
6 - Dear Friend
7 - Voleth Meir
8 - aztatmégtitkolják

A Dear Frienden reggel óta röhögök, mert az az egyik kedvenc részem a könyvekből. Tündevér idézet következik.
SPOILER
Kissé megritkult a köd. Geralt előhúzta a táskájából a másik levelet, ami nemrég érkezett egy különös futárral. Vagy harmincszor elolvasta már ezt a levelet. A levélnek orgona és egres illata volt.

Kedves barátom...

A vaják halkan elkáromkodta magát, ahogyan a hegyes, egyenletes és szögletes, erélyes tollvonásokkal felrajzolt rúnákat nézte, melyek tévedhetetlenül adták át papírra vetőjük hangulatát. Megint csak erős késztetést érzett arra, hogy megpróbálja dühében faron harapni magát. Mikor ő írt a varázslónőnek egy hónappal korábban, két éjszakán keresztül töprengett azon, hogyan is kezdje. Végül a „Kedves barátném” mellett döntött. És most megkapta érte a magáét.

“Kedves barátom, rendkívüli módon örömömre szolgált váratlan leveled, melyet nem egészen három évvel legutóbbi találkozásunk után kaptam kézhez. Az örömöm annál is nagyobb volt, mivel hirtelen és erőszakos halálodról változatos pletykák terjengtek. Jól tetted, amikor úgy döntöttél, hogy nekem írván megcáfolod ezeket, ahogy az is jó, hogy mindezt ilyen sietősen tetted. Leveled alapján úgy látom, hogy nyugodt, gyönyörtelien unalmas és mindenféle különösebb eseménytől mentes életet folytattál. A mai időkben az ilyesfajta élet valódi kiváltság, drága barátom, örülök, hogy Neked sikerült mindezt elérned.

Megindított az egészségem iránti hirtelen aggodalmad, melyet feltárni kegyeskedtél, drága barátom. Sietek a tudtodra adni, hogy valóban, már jól érzem magam, gyengélkedésem időszakát immár magam mögött tudhatom, megbirkóztam a nehézségekkel, melyek leírásával nem kívánlak untatni.

Rendkívüli módon aggaszt engem és nyugtalanít, hogy a váratlan ajándék, melyet a Sorstól kaptál, tetézi gondjaid. Feltételezésed, mely szerint mindez szakszerű segítséget igényel, teljes mértékben helyes. Bár a nehézség leírása - érthető módon - sejtelmes, biztos vagyok abban, hogy ismerem a probléma Forrását. És egyetértek azon nézeteddel, hogy teljességgel elengedhetetlen egy további varázslónő segítsége. Megtisztelve érzem magam azáltal, hogy a második lehetek, akihez fordultál. Vajon mivel érdemeltem ki a listádon ilyen előkelő helyet?

Légy nyugodt, kedves barátom, és amennyiben további varázslónők segítségéért állt volna szándékodban folyamodni, tégy le róla, mivel nincs rá szükség. Késlekedés nélkül útnak indulok, egyenesen arra a helyre utazván, melyet ködös, ámde számomra érthető módon megjelöltél. Nyilvánvaló, hogy indulásomat teljes titoktartás és az óvintézkedések betartása fogja övezni. A nehézség természetéről a helyszínen tájékozódom, és amit módomban áll, megteszem, hogy a buzgó forrást lecsillapítsam. Mindeközben igyekezni fogok, hogy ne bizonyuljak hitványabbnak azon hölgyeknél, akikhez fordultál, fordulsz, vagy fordulni szokásod kérelmeiddel. Elvégre a Te kedves barátnéd volnék. Túlságosan is fontos számomra ahhoz értékes barátságod, hogy csalódást okozhassak Neked, drága barátom.

Ha a következő néhány év során írni kívánnál nekem, egy percig se tétovázz. Leveleid mindig mérhetetlen örömmel töltenek el. Yennefer, a te barátnéd”
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
5164 levél
Válasz 20.02.20. 22:45 #300
subject17
Nézd meg akkor az eredeti szöveget - az is "gáz". Pontosan ez a lényege, ez Kökörcsin egy eltúlzott és túldramatizált műve.
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
1695 levél
Válasz 20.02.18. 19:12 #299
Ricsi1976
Ezt én vágom, de inkább hagyták volna meg az eredeti szöveget / éneket. Magyarra átfordítva minden gáz lesz sajnos, még akkor is, ha az előadó hangja ragyog a csillag születik egén. De ízlések és pofonok persze. Nekem nem tetszik, másnak lehet. By the way: nem nézek tehetségkutatókat, mert gáz, ahogy leírtad
A témáról még ez jutott eszembe, hozzáteszem én is zenéltem:
"
Dave Grohl azt gondolja a tehetségkutatókról, amit neked is kellene

“Nem akarom, hogy a gyermekeim azt gondolják, hogy csak úgy lehetnek zenészek, ha órákig állnak sorban egy dalverseny meghallgatásán, hogy aztán egy csilliárdos azt mondja nekik, hogy nem jó énekesek. Számomra a zene nem erről szól.” – ezt mondta Dave Grohl a TV Kritikusok Szövetségének kaliforniai rendezvényén az olyan műsorokról, mint az American Idol. Valószínűleg a rendezvény rangos mivolta miatt fogta vissza magát, pedig amúgy elég éles gondolatai vannak a témáról (és nem riad vissza a műsorok megnevezésétől sem), legalábbis tavaly a Sky Magazine-nak ezt nyilatkozta: “Amikor a gyerekek az olyan műsorokat nézik, mint a Voice és az American Idol, biztos azt gondolják, hogy “igen, így lesz valakiből zenész, nyolc kibaszott órán keresztül állsz sorban valami művházban, aztán a lelkedet is kiénekled valakiknek, akik azt mondják rád, hogy kurvára nem vagy elég jó”. El tudjátok ezt képzelni? Ez az egész tönkreteszi a zenészek következő generációját. A zenészeknek kiárusításokra kéne járniuk, hogy vegyenek egy használt kibaszott dobkészletet, aztán betenni a garázsba és szarul játszani rajta. Aztán áthívni a haverokat, hogy együtt játsszanak szarul. Aztán ahogy kurvára együtt gyakorolnak, életük legjobb korszakát élik majd át, és egyszer csak ők lesznek a Nirvana. Mert pontosan így született meg a Nirvana is. Csak egy pár srác voltunk kibaszott öreg hangszerekkel, akik összejöttek, és valami zajos szart kezdtek el játszani, aztán a világ legnagyobb bandája lettek. Ez bármikor megtörténhet újra! Nem kell ehhez egy kibaszott számítógép, vagy internet, vagy Voice vagy American Idol.” ÁMEN"
5164 levél
Válasz 20.02.18. 17:21 #298
subject17
Tehát akkor mégsem hagyják el a novellás szerkezetet.
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
28932 levél
Válasz 20.02.18. 14:36 #297
LordMatteo
+1

Simán vállalható kategória szerintem. És amiben még jobb is, mint az általad kiemelt léhűtők, hogy ez - vélhetően - otthoni körülmények között készült el ilyenre.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
2052 levél
Válasz 20.02.18. 13:42 #296
Aribeth
Nivellen is Tormund, Tormund is Nivellen
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
1493 levél
Válasz 20.02.18. 12:16 #295
Baracklekvár
Szerintem semmivel sem rosszabb, mint bármely tehetségkutató műsor átlagos 15 perces gigamegasztárja. Még csak nem is az első epizódok burleszk rémuralmára gondolok, hanem már az egészen aláajnározottakra.

Ettől persze még lehet nem szeretni. Meglehet nem is különösebben jó vagy élvezhető. Csupán bármikor lehetne gigasztár egy egyre inkább alig kimutatható színvonalú tehetségtelenségkutató műsorban, akár egy relatív nagy nézettségű csatornán is.

Szóval, szerintem nem kell szégyenkeznie. Nem jobban, mint kb. bármely wannabe csudasztárunknak.

(Manapság a közszolgálati adók egyikén megy valami, amit családtag néz sajnálatosan; onnan a referencia.)
1695 levél
Válasz 20.02.18. 11:40 #294
Ricsi1976
10722 levél
Válasz 20.02.17. 19:07 #293
MattMatthew
Remélem ez mindenkinek megvan!
Bár angolul is inkább annyira rossz, hogy az már jó...
“This is not going to go the way you think.”
5164 levél
Válasz 20.01.24. 09:19 #291
subject17
Hivatalosan is kijött végre a soundtrack.
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
10722 levél
Válasz 20.01.12. 22:50 #290
MattMatthew
Végére értem a sorozatnak (meg a Megvetés idejének). Alapvetően messze jobb volt mint számítottam, a Pénz kérdése novella megfilmesítése nekem különösen tetszett. Calanthét alakító színésznő zseniális volt.

Két dolog nem tetszett. Az egyik az, hogy a kis költségvetésnek és nagyravágyásnak az volt a következménye, hogy vagy egy tucat ember verekedett az erdőben, vagy olcsó CGIért a messze távolban vonultak az elmaszatolt hadseregek. Ez mondjuk visszatérő elem szokott lenni ha spórolni akarnak, hogy nincs köztes kameraállás. Amiért itt külön rossz volt az az, hogy a könyvben ilyesmi nincs, vagy alig van. Soddeni események csak elmesélésre kerülnek, és pont ezt lehetett volna kihasználni, hogy nem tűnjön olcsónak és még karaktert is lehet építeni ha beszélgetésekben derülnek ki a dolgok.

Másik negatívum az Yennefer. Illetve az, hogy sok volt belőle. Nyilván a mai világban öngyilkosság lenne ha a sorozat első évada egy mogorva férfiről és egy őt istenítő kislányról szólna és nem lenne egy erős nő. Ez főleg Soddennél volt zavaró, egyáltalán nem hiányzott onnan az az egész szál, sem az, hogy Yennefer egyedül szétcsapja az egész sereget prométeummal. Kár, hogy a karakter "csúcspontja" az annyiból állt, hogy tömegmészárlást rendezett. Cserébe nem jutott idő arra a 3 mondattal hosszabb párbeszédre Geralt és Ciri közt amit JIB lentebb linkelt.


u.i: Ja igen, még egy: amikor az ember azt hitte, hogy már mindent látott ami a mai PC inkluzív kultúra hozománya akkor basszus megjelenik egy néger elf.
“This is not going to go the way you think.”
33312 levél
Válasz 20.01.09. 10:45 #289
szbszig
Egyébként összességében nekem bejött a sorozat. Mondom ezt úgy, hogy se a könyveket nem olvastam, se a játékokkal nem játszottam korábban, így számomra lényegében minden új volt, amit láttam. Egy kicsit féltem az elején, hogy majd követhetetlen lesz, mert többen is riogatta(to)k az időbeli ugrálással, de igazából azzal sem volt probléma szerintem. Nagyon hamar nyilvánvalóvá válik már maga a tény is, hogy a történetszálak nem párhuzamosan zajlanak, illetve az is, hogy egyik a másikhoz képest időben hol helyezkedik el nagyjából.

Néhol éreztem azért, hogy a tempó más lehetne kicsit. Voltak unalmasabb részek, úgymond side-questek, amikre az évad hosszát tekintve szerintem felesleges volt annyi időt szánni; máshol viszont örültem volna, ha kicsit jobban kifejtenek dolgokat, főleg a lore-ral kapcsolatos alapvető fogalmakat, vagy mondjuk Yennefer karakterfejlődése, döntései is néha kicsit lógtak a levegőben, úgy éreztem. Meg mondjuk a vége is kicsit fura lett, mivel sem az nem derül ki, hogy ki nyerte végül a csatát, sem az, hogy Yennefer túléli-e, vagy sem...

Nyilván nem egy Trónok harca semmilyen szempontból, hiszen jóval kevesebb helyszínnel, jóval kevesebb történetszállal dolgozik, mint abból bármelyik tetszőleges könyv vagy évad. Valamint, bár a megvalósítás szerintem pofás lett, azért sem a CGI, sem a csatajelenetek nem hasonlíthatók az ottanihoz, főleg a későbbi évadokhoz. A CGI-re visszatérve, nekem igazából csak a humanoid lények ábrázolásával (Torque, Duny) volt problémám, a "sima" szörnyetegek nekem tetszettek. Mint ahogy az akciójelenetek úgy általában is. Pont elég látványosak és véresek voltak szerintem, de az erőszak nem vált öncélúvá.

Úgyhogy én várom a második évadot, kíváncsi vagyok a folytatásra nagyon. Addig lehet, még a játékokba is belenézek majd. Bár azt még nem tudom, mikor és hogyan szorítok erre időt.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
33312 levél
Válasz 20.01.09. 09:51 #288
szbszig
Nem olvastam végig a topikot, de mivel friss gyűjtésnek tűnik, ezért aligha szerepelt ezzel kapcsolatos összefoglaló cikk itt korábban:

Magyar helyszínek a Vaják első évadában
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
25508 levél
Válasz 20.01.03. 11:31 #287
Peace
Ugye, hogy nem zavaró???? Szerintem sem!!!!!!!!!!
10588 levél
Válasz 20.01.03. 10:35 #286
davkar9
Akkor lehet rosszul jönnek át ezek, bocs. Szeretetből kritizálom ennyit. A 7 könyv (Viharidőt tényleg kihúzhatjuk, sorozat szó szerinte rövidre vágta) egyben és folyamatosan fut a fejemben minden karakternél, jelenetnél csak hát néhány helyen szúrja a szemem, hogy akkor most x átírás, hogyan fogja befolyásolni y-t, vagy ennek tükrében, hogyan fognak eljutni z-be. Biztos rossz ez a hozzáállás, de szerintem megállja a helyét ez a folyamatos ~összehasonlítás, ha már egyszer úgy lett felépítve a sorozat, hogy a könyvek egy ajánlott tv guideként lebegnek a háttérben és magát az első két kötet felépítését is teljesen átvették.

Valószínűleg inkább a netflixnél a hiba, kevés volt a két könyvre a 8 epizód (közben a marvel cuccoknak tolták a 13 részt pedig mindig a 8-10 körül fulladtak ki). 10 biztosan elég lett volna, de lehet már csak +1 epizód is sokat dobott volna rajta. Ha van helyük és idejük, akkor nem kell volna ennyire rohanni, nem a nem megfejelő helyekre és szereplőkre tenni a hangsúlyt. Amik például nagyon tetszettek azok a jelenetek, amikor csak két karakter beszélget. Több ilyen kellett volna karakter és világépítésre. Calanthés lakomás az egyik kedvenc, sajnálom, hogy ebből nem volt több (+ az említett későbbi összefutás). Geralt ~backstorynak is szoríthattak volna ide helyet. Nagyon remélem, hogy nem fognak külön epizódokat szentelni Yen mintára laboros kínpadon visító-vergődő kisfiúknak a 2. évadban...

Geralt-Yen pancsolós beszélgetést szintén nagyon élveztem és szerintem, ha egy kicsivel több időt töltünk itt és találtak volna egy tapasztaltabb színésznőt, akkor az a Yen az alakításával kiválthatta volna a 2-3. epizódot. Pl a csukló egy ötletes adalék, az tetszett. Alapból csak önmagának emlékeztető, egy ilyen intim helyzetben egy szemfüles figura viszont kiszúrhatja. Ha valaki ráér újranézhetné előbb ezt majd utána a 2-3-at, érthető e úgy is?

Nézők és az olvasók is ugyanannyi információ (jó, itthoni könyv induláskor már volt két játéknyi ~előismeret a világról, sorozatnál meg 3 játék+ teljes saga) birtokában vágnak neki a kalandnak. Hiába, hogy más médium, sorozat ugyanúgy ráért volna, ha már egyszer ugyanazt a formátumot alkalmazta a bevezetéshez. Sapkowski szerintem jól bánt a fordított recepttel - tell, don’t show - és a nézők is jóllakhattak volna most még csak morzsákkal, ha később úgyis megtudják, hogy korábban mit ettek (Yenes példa). Ciri is kapott volna szépen két saját epizódot, nem kell egész évadon át egy fölösleges utazásra elcipelni. Későbbi jelentőségéből nem vesztett volna semmit. Igazából tényleg csak a vége miatt haragszom, csak ezt az egy dolgot kellett volna megcsinálniuk tökéletesre az egész sorozatban, de hát a részletek alakulása miatt erre nem volt lehetőség.

Mindegy, bízom a 2. évadban, remélem Gézát jobban megszeretem majd a közös jeleneteknél.

(Angolozás miatt meg ne aggódj, csak viccesen "visszaszúrtam". Kb annyira "zavaró", mint Peace felkiáltójel használata.)
5164 levél
Válasz 20.01.01. 15:30 #284
subject17
Könyvadaptáció, nem játék. Sok homályos rész lesz így, ahogy igazából maga a Wild Hunt sem 100%-ban érthető egyből annak, aki nem olvasta mindazt, amire épül és amit lezár.

A Jelek, főzethasználat és szörnyek leölése bár nyilván jelen van a könyvekben, emlékeim szerint kb. ilyen mennyiségben ott is. Sokkal inkább a játékmenet érdekében felnagyított és rendszeresített dolgok ezek, mint a történetek központi részei - de utóbbiakban javítson ki, akinek frissebbek az emlékei.@davkar: Nem a stílusra terveztem beszólni, engem csak az zavart, hogy már tényleg feleslegesen túltolt ekézésnek érződött a sorozat irányába. Tudjuk, hogy nem tökéletesek a karakteradaptációk, és hogy téged ez fokozottan zavar is (egyébként Yennefer második nézésre nekem már jobban helyrement), de nem kell minden egyes kommentben ennek hangot adni.

Azt meg tudom, hogy baromi idegesítő a nyelvek közötti ugrálásom, sajnos szóban és írásban is hajlamos vagyok rá, munkahelyi ártalom.
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
529 levél
Válasz 20.01.01. 12:41 #283
Trufa
A végére értem én is az első évadnak. Végül is, nem volt rossz, szerencsére sokáig nem húzták a dolgokat, de az idősíkok variálása engem zavart még így is, hogy 550+ órám van a játékokban.

Számos dolog nem volt megmagyarázva (varázslónők nem öregedése, mi a bánat az a Fehér Láng), de talán, majd később.

Ami viszont nagyon zavart, hogy alig láthattuk Geralt képességeit. Vagy csak a játékokat turbózták fel az 5 féle jellel? Főzeteket sem igazán használt, miközben tudta, hogy mire vadászik. Ha használt is, csak úgy nézett ki tőle, mintha kapott volna két monoklit. Azt is csak remélni tudom, hogy a további évadokban lesz azért szörnyvadászat is, ha már ez a címszereplő.
i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64
10588 levél
Válasz 20.01.01. 09:22 #282
davkar9
Azért remélem maradt még abból a régi tűzből. Így "kívülről" a színészek és a rendező alapján érdekel, de kíváncsi leszek majd a hozzáértők véleményére is.
4770 levél
Válasz 19.12.31. 20:51 #281
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Az én érzékenységem nem sérti, átlibbenek rajta, viszont egyrészt, mivel egy közösség vagyunk, lehet kompromisszumot kötni, másrészt tartom magam a lentiekhez.

Most nézegettem a Dűne kapcsán valamit, visszanéztem a tíz-tizenöt éve írt hozzászólásaimat, mint "ortodox Herbertariánus" (ezt egy angol YouTuber oldaláról egy hozzászólásból kölcsönöztem, találó jelző ) rohadt idegesítő voltam fanboyként. Most simán lefárasztottam magamat...magammal, durva.
10588 levél
Válasz 19.12.31. 19:38 #280
davkar9
Jaaa, akkor az "ez a csaj" az Géza volt. A 'csaj' nálam fiatal, ezért olvastam egyben. Furcsa is volt, hogy a karakter nem jött be, Freya alakítása viszont igen. (Ha már Mads, szerintem öreg lenne a szerepre és egyéb nemrég megjelent projectjei miatt hiányzott volna, ha nem dúdol altatódalokat)

JIB: rendben. Eskü nem ilyen "emlékeztető" szándékkal kerülnek oda ezek a jelzők. Mivel a könyvek is előkerülnek ezért x és x közötti különbségeknél továbbra is elő fog fordulni. Majd teszek ki egy figyelmeztetést az erre érzékenyeknek.

GoT sosem érdekelt ilyen szinten, könyvek elolvasása után se nagyon lettek elvárásaim, egy idő után, mint jól tudjuk, már nem is volt mihez viszonyítani. Witcher esetében más, szeretem ezt a világot. Kritikusabban/szenvedélyesebben/idegesítően/szánalmasan/tetszés szerinti jelző módon foglalkozom vele előtte-alatta-utána. (nem)Sajnálom.

Matt: >
10722 levél
Válasz 19.12.31. 19:19 #279
MattMatthew
– Yen – nyújtotta ki felé a kezét.
– Ne szólíts így! – sziszegte dühösen, miközben félreszökkent, és kék és vörös szikrák szikráztak fel a férfi felé nyújtott ujjaiból.

– Hmm... nemYen.

davkar9 elérte volna A lehetőségek határát? Kár, engem szórakoztatott a dolog.
“This is not going to go the way you think.”
2557 levél
Válasz 19.12.31. 17:42 #278
jawsika
"Ciri egy beketaminozott gyökér". Fenntartom, most sem bírom.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
4770 levél
Válasz 19.12.31. 17:38 #277
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Szerintem a többiek arra próbálnak rávilágítani, hogy bőven elég, ha kifejted az adott szereplő kapcsán, hogy miért nem tetszett az adott alakítás, átírás. Ezt megértjük és elfogadjuk, és tudni is fogjuk, hogy te ezt ÍGY gondolod, mert emlékszünk rá. Ám szerintem kontraproduktív, hogy minden alkalommal odabiggyeszted a "nem"/"sorozatos" "jelzőket", ezek nélkül is tudjuk, mi a véleményed erről.

A "Game of Thrones" kapcsán is lett volna lehetőség és alkalom bőven odatolni a szereplők nevei elé, hogy melyik nem felel meg az "elvárásainknak", és ez még úgyis igaz, hogy szerintem, ha most kezdődne el, nagyon másféle casting menne végbe.
10588 levél
Válasz 19.12.31. 17:25 #276
davkar9
Alkotói szabadság egy vicces téma egy adaptációnál, főleg, ha helyenként szinte 1:1 átiratok vannak. Felmerülhetne a kérdés, hogy végső soron kinek is készül egy sorozat, ki "érdemel" többet, hogy ha a megértéséhez(=>élvezetéhez?) erősen ajánlott az alapanyag ismerete is. Néztem, volt ami tetszett, volt ami nem. Következőt is nézni fogom, annak ellenére, hogy nem értek egyet a sorozat egyes döntéseivel.

Múltkor még nem bírtad ezt a Cirit, mi változott?
2557 levél
Válasz 19.12.31. 17:07 #275
jawsika
Nézd... itt én úgy vagyok, hogy ez egy sorozat. Én tökre megértem, hogy a te könyvolvasói elvárásaidnak nem felel meg a színész, de... hát igazából ez nem is feltételenül volt cél. Alkotói szabadság van, ezt el kell fogadni, most képzeld el, ha valaki 8 filmen át tolta volna a nemHermione-t, mert Emma Watsonnak nem elég csálék a fogai.

Ez hülyeség... Nem tetszik, ne nézd. Az, hogy serinted félreértelmezett... hát... szerintem meg legjobb karakter. Geralt oké, el tudom fogadni, bár Henry Cavill továbbra sem a szívem csücske, Ciri egy beketaminozott gyökér, ez a csaj viszont lejátszik mindenkit, gyönyörű, hihető az alakítása és k*rva autentikus az egész szerepben. na. én meg így látom, de nem íom én se le minden egyes hszben, hogy mads mikkelsen jobb lett volna.

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam. Oké, felfogtuk.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
10588 levél
Válasz 19.12.31. 16:56 #274
davkar9
Szerintem rövidebb, mint a "félreértelmezett és/vagy átírt karakter, aki csak nyomokban vagy annyira se hasonlít az eredeti szereplőre", de oké, majd kitalálok valami egyszerűbbet. NemYen esetében a Jennifer vagy a Géza lenne a szimpatikusabb?

(De ha már így szóba kerültek az idegesítő szokások; nem akarnád végre eldönteni, hogy angolul vagy magyarul írod a hszeidet?)
168 levél
Válasz 19.12.31. 16:20 #273
frankie93
Nagy plusz, azt hittem csak engem idegesít borzasztóan.
' forever blue !
2557 levél
Válasz 19.12.31. 14:19 #272
jawsika
+1000
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
5164 levél
Válasz 19.12.31. 13:50 #271
subject17
For the love of anything you consider holy, hagyd már el a "nem" szavakat a nevek elől
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
10588 levél
Válasz 19.12.31. 11:50 #270
davkar9
Remek írás, szépen összefoglalt mindent.

A showrunner "indoklása" a brokiloni részről. Ha mondjuk nem erőlteti nemYent ezzel az egész "yasqueen" hozzáállással, akkor bőven lett volna hely és idő erre az eléggé kulcsfontosságú jelenetre. De a sorozatba bekerült 'Ciri szart se csinál brooklynban' helyére is befért volna. Konkrét perceket nem tudok, de a x (3?) epizódon átívelő céltalan baszakodásból összejött volna egy 20-30 perces Geralt&Ciri alapozókaland. Volt a feedben egy jó komment: hogy ha ez nem fért bele, akkor találkozhattak volna Cintrában a leskelődős jelenetnél.

A kurvajó (mert azok tényleg azok, egyenesen a könyvből léptek elő) részek elég ügyesen elfedték ezeket a gyengébb, szarabb részeket. Alapvető részeit (ez az említett, Yen félrevitt karaktere, egyéb apróságok) értelmezték félre a saganak, így azért egy kicsit aggódok a sorozat jövőjét illetően. Folytatásban nagyon oda kell tenniük magukat és pl Cavill és Freya közösen (múltkor említettem, hogy interjúk alapján nem lesz baj a kémiájukkal) el fogják cipelni a hátukon a folytatást, de minden más elég kérdőjeles. Megint csak apróság

Tündevér
SPOILER
Nemrég gondoltam bele, hogy sorozatTrissnek igazából nincs kapcsolata Geralttal. Nincs nyálcsorgatós, kíváncsiskodós, Yenre irigykedés (eleve az a mindent, még önmagukat is elsöprő szerelem se alakult ki a sorozatban), de még csak az az alap barátság se, ami alapján valaki segítséget kérne a lánya neveléséhez. Valószínűleg nemYen megy majd így Kaer Morhenbe, összevonva a Ciri&Yen bonding részeket is a későbbiekből.

Aztán ott van az elkúrt vallási fanatikus nilfggard, a varázslók helyzete, stb, stb.


Matt: Első könyvből 5 sztori, másodikból másfél, a többi itt-ott működő átírás és a 6-7. könyvben és korábbról elejtett kb. 2 oldalnyi háttéranyagból összegyúrt másfél epizód. Továbbra is úgy gondolom, hogy érdemes lenne legalább a Megvetés ideje végéig várni a sorozattal.
4770 levél
Válasz 19.12.31. 10:50 #269
Juraviel.Ihuan.Bedvin
A sorozat a második novelláskötet, "A végzet kardja" című novellájának az utolsó jelentével végződik, meglehetősen bénán átírva, pedig pont ez a két novelláskötet érzelmi csúcspontja. A Tündevérből nincs benne.

________________

A Geekz véleménye olvasói/játékos szemszögből

A magam részéről többségében egyetértek vele, főleg a Ciri és Geralt kapcsolata feelépítésének hiányát illetően.
10722 levél
Válasz 19.12.31. 10:21 #268
MattMatthew
Sorozat milyen sorrendben spoilerezi a könyveket? Tündevér 2/3-ánál járok, sorozatban az melyik rész környéke?
Vagy nem sorban haladnak és random sorrendben kerülnek elő dolgok?
“This is not going to go the way you think.”
10588 levél
Válasz 19.12.26. 23:23 #267
davkar9
Megvetéstől fölfele

SPOILER
Szóval jól vettem észre, hogy teljes lazasággal nyomtak be 3-4. évados spoilereket? Először jött nemFringilla* a *vízfelszín*en (itt pocsolya?) tükröződő csillagos ég dumával, ami elég egyértelműen belövi kivel is van. Utána következett a kabaré harc nemVilgefortz (továbbiakban Sayid) és Cahir között, ami valószínűleg megrendezett, amit nem értek, mert rajtunk kívül senki se látta (nemYen rádiója számít?). De oké, "vesztett", feltápászkodik és beveri egy random mágus fejét A doronggal? Megvetésben pont azért lett mindenki a földhöz baszva, olvasó, Geralt is, mert a varázslók nem igazán arról híresek, hogy képzett harcművészek lennének. Erre 2-3 ütéssel végez a saga legjobb harcosával. Ha ideérünk és Sayid elkezd táncolni, abban így már semmi meglepő nem lesz.

*nemFringilla több szempontból is elég mellé. Az egyértelműn túl karakterszinten is. Túl gonosz. Hogy lesz így szüret? Maga nilfgaard is le lett butítva, fekete szín=rosszak. Ez a vallási fanatikusok baromság nem igazán tetszett. Úgy érzem ezzel már most kidobták a későbbi politikai szarkavarásos plotot, Emhyr elleni kisebb-nagyobb áskálódós szálakat. Mondjuk lehet csak arról van szó, hogy az amerikai tv-ben kényelmetlen téma a "támadjunk meg egy idegen országot a nyersanyagai miatt mert tömegpusztító fegyverük van."
5164 levél
Válasz 19.12.26. 15:42 #266
subject17
Most vajon tényleg elkövetik a hibát, hogy nem adják ki sehol a soundtracket?

Ilyen-olyan minőségben a main theme és a Toss a Coin megtalálható (plusz a credits zenék), de van pár, amit szívesen meghallgatnék egészben, pl. Renfri erdős jelenetei alatt, vagy Cintra elestekor felhangzó zenék.

Eddig sem spotifyon, sem youtube-on nem jártam sikerrel.
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
10588 levél
Válasz 19.12.24. 19:12 #265
davkar9
Azt inkább a #189-esen teszteld!
19623 levél
Válasz 19.12.24. 01:22 #264
sipec
na, kiderul, megerte e megtanulni lengyelul
1695 levél
Válasz 19.12.23. 21:39 #263
Ricsi1976
Eddig 3 részt letoltam. Szerelem <3
2557 levél
Válasz 19.12.23. 14:20 #262
jawsika
Te miről beszélsz? Ciri talán jobb karakter, mint Geralt. Csak imádni lehet.

De komolyan.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
529 levél
Válasz 19.12.23. 10:44 #261
Trufa
Mennyit gondolkodhatott rajta, SPOILER
hogy egy lovaskocsiban közölje Yen, hogy 30 éve unja magát a király varázslónőjeként Meg ugye azt sem közölték, hogy a varázslók nem öregszenek.


Az 5. résznél tartok. Így, hogy csak a játékokkal játszottam, tök jó elősztori az első játékhoz. SPOILER
Van hova tenni a kívánságot a dzsinnel, amit a 3. részben fel lehet oldani
. Meg még jó pár apróság.

jawsika: Ciri a játékban is egy hülye picsa volt, utáltam, itt sem okozott csalódást SPOILER
Mondjuk azt az erdei szólongatós baromságot a beszélő fával kihagyhatták volna belőle, de gondolom a könyvben volt.
i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.