Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Kipróbáltuk a Battlefield 4-et

Egy meccs erejéig belekóstoltunk, mit kínál majd a sikerszéria ősszel érkező új epizódja.

2013.09.05. 09:03 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

Az idei ősz a multiplayer élményről fog szólni, akár autóversenyzésről, akár lövöldözésről legyen szó. Utóbbiak táborát olyan címek erősítik majd, mint a Call of Duty: Ghosts, a Titanfall és persze a Battlefield 4, amelyet a remekül sikerült harmadik epizód után szintén milliók várnak már. A gamescomon egy rövid meccs erejéig mi is kipróbálhattuk a játékot, így némi betekintést nyertünk, hogy mire is számíthatunk tőle.

Kipróbáltuk a Battlefield 4-et

A demóban egyetlen pálya állt rendelkezésünkre, amelyen kipróbálhattuk a domination játékmódot, azt is kizárólag közelharci, gyalogos módban. A teszt egyik érdekessége volt, hogy a játék PlayStation 4-en futott, így nekem sajnos meggyűlt a bajom a kontrolleres irányítással, cserébe viszont ismét megcsodálhattam, milyen elképesztő teljesítményre lesz képes a Sony új konzolja. A látvány ugyanis pazar volt, bár első pillantásra nem sok különbséget láttam a harmadik részhez képest, valószínűleg az apró részletekben találhatunk majd javulást. A pálya rombolhatósága – amely a játékmenet egyik legfontosabb eleme – viszont sokat finomodott és javult. A demo során nem egyszer jártam úgy, hogy bizony lebontották körülöttem a házat, én pedig hirtelen teljesen szabad célponttá váltam.

Kipróbáltuk a Battlefield 4-et

A fegyverek száma már a demo verzióban is elképesztő volt, én pedig igyekeztem minél többet kipróbálni, így minden egyes halálom után (abból pedig a kontroller miatt is volt bőven) valami újat választottam. A fegyverek viselkedése jelentősen eltérő, így komoly mélységet adnak a taktikázási lehetőségeknek. A fejlődési rendszer a látottak alapján nem sokat változott, vagyis minél többet használunk – hatékonyan – egy adott fegyvert, annál több kiegészítőt oldhatunk fel rá.
A játékmenet terén általánosságban túl sok újítást nem volt időm felfedezni, ahogyan sajnos a látványos dinamikus események sem jelentek meg, vagyis sem felhőkarcolót nem láttam összeomlani, sem csatahajó nem szánkázott be a térkép közepére. Ezek ellenére is ismét magába szippantott a tipikus Battlefield hangulat, vagyis a pörgős – a CoD-hoz képest mégis realisztikusabb – akció még mindig nagyon élvezetes.

Kipróbáltuk a Battlefield 4-et

A fejlesztők nem győzték kihangsúlyozni, hogy az új konzolgeneráción már stabil 60 fps-t fog produkálni a játék, valamint a játékosok maximális számát is 64-re emelték. A megjelenés is lassan, de biztosan közeledik, PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra október 29-én érkezik meg. ■

Kipróbáltuk a Battlefield 4-et
Battlefield 4
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló