Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Half Life 3 életjelek?

Az "évek óta hiába várunk rá" játékok csoportjának egyik éllovasa új életjeleket adott magáról.

2013.10.02. 13:40 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Közel kilenc év telt el a Half Life 2 megjelenése óta, vagyis majdnem egy évtizede várjuk a folytatást (ha nem számoljuk ide a szintén érthetetlenül félbeszakadt mellékágat). A Valve az elmúlt héten három fontos bejelentéssel is előrukkolt, ám ezek közül egyik sem volt játékokhoz közvetlenül kapcsolható, hiszen az új operációs rendszerről, valamint a saját hardverről és az ahhoz tartozó egyedi kontrollerről volt szó.
Úgy tűnik azonban, hogy tovább mocorognak a stúdiónál, ugyanis a NeoGAF jelentése szerint levédették a Half Life 3 címet, amelyet, mint videojáték, letölthető videojáték jegyeztek be. Mindez szeptember legvégén került bejegyzésre. Azóta újabb hírek érkeztek a projekt háza tájáról, amelyek arról szólnak, hogy a Valve két fejlesztőcsapatot is ráállított a játékra. Ez persze csak "kiszivárgott" információ, amelyet egyelőre semmilyen hivatalos megerősítés vagy cáfolat nem követett. Mindent egybevetve reménykeltő fejlemények ezek, ugyanakkor érdemes őket fenntartásokkal kezelni mindaddig, amíg maga a Valve nem foglal állást velük kapcsolatban. Sajnos az elmúlt években számtalan pletyka bukkant fel a világhálón Gordon Freeman visszatérésével kapcsolatban, ám ezek mindegyike hamar megbukott. ■

Half Life 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Half Life 3

hozzászólások (11)

MattMatthew
MattMatthew 2013.10.02. 20:27
9 éve volt HL2?! Ez meglepett. Nem tűnt annyinak:-D.
GustyX
GustyX 2013.10.02. 20:29
Az a Watch_Dogs topic volt:D

Majd valamikor jön a játék, 2015 előtt nem hinném. De igazából nem hoz lázba annyira. Ha lesz lesz, ha nem, nem. Sosem volt szívem csücske.

A Valve hozzáállása pedig fuck u.
Zoo_Lee
Zoo_Lee 2013.10.03. 00:02
Továbbra is kitartok a véleményem mellett, hogy a Steam Box/Steam OS legjobb bevezetése az lenne, ha a premierre teljes titokban elkészülne a Half-Life 3. Továbbra is bízok a Valve-ban, lehet tudni, hogy már készül az új Source motor, a Left 4 Dead 3-at is kiszúrták a cég projektjei között, viszont Gaben csapata tökéletesen tisztában van azzal, mennyire akarják az emberek ezt a címet, és 100%, hogy jó ideje fejlesztés alatt áll.

Amit valószínűbbnek tartok, hogy főleg a Half-Life 2 megjelenése előtti cirkusz (kilopott béta, trailer, aminek egy része soha nem is került a játékba) miatt kicsit tanultak a hibáikból, és az első alkalom, amikor látni fogunk valamit a harmadik részből, az fél-egy évvel a lefixált megjelenési dátum előtt lesz. Ez a tendencia mostanában amúgy is divatos volt a Valve-nál, ha megnézitek mind a DOTA2, mint a legutóbbi CS, mind a Left 4 Dead második része esetében az első előzetesek és infók viszonylag közel jöttek ki a megjelenéshez, főleg annak fényében, hogy anno egy bejelentés akár 3-4 évvel is megelőzte a tényleges megjelenést. Inkább nem akarnak olyat ígérni, amit aztán nem tudnak betartani, a HL2 epizodikus folytatásaival is alaposan befürödtek, azóta nyilván minimum 4-5 alkalommal kezdték nulláról az Episode 3/HL3 fejlesztését.
kakkancs
kakkancs 2013.10.03. 05:28
Én azt mondom, hogy inkább fejlesszék még vagy 3-4 évig és adjanak ki egy újabb epikus játékot (számomra) mintsem ilyen ep 1-2 minőségű silány terméket. Bár most b*tok meg, lázba hoztatok, és ez nemjó, mert most ezen fog kattogni az agyam. :D
ufodani
ufodani 2013.10.04. 23:44
Ha ők is azt mondják :-)
ajánlott olvasnivaló