Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Íme, a Valve saját kontrollere

A SteamOS és a saját hardver után a Valve bemutatta saját kontrollerét is.

2013.09.27. 20:16 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ma este megtörtént a Valve harmadik nagy bejelentése is. Hétfőn bemutatták a Steam OS-t, amely Linux alapokon nyugszik és ingyen lesz beszerezhető. A hét közepén lerántották a leplet saját hardverükről is, amelyen természetesen már az új operációs rendszer fog futni.
A harmadik bejelentés is szorosan kapcsolódik az előző kettőhöz, ugyanis ma este a Valve saját játékvezérlőjét mutatta be a közönségnek. A kontrollert úgy tervezték meg, hogy mind az új, mind a már megjelent Steames játékokkal tökéletesen működjön. Az eszközön két rendkívül érzékeny, kerek érintőpad található, amelyek gombokként is funkcionálnak.
"A Steam felhasználók, akik hozzászoktak a PC-k általános beviteli eszközeihez, elégedettek lesznek a Steam kontroller képességeivel, amelyek a hagyományos asztali egerekkel vetekszenek." - olvasható a Valve közleményében.
A két érintőpad alatt fejlett rezgőmotorok is találhatók, amelyek annyira precízek, hogy akár speakerként is képesek működni. A kontrolleren összesen tizenhat gomb található, amelyeknek a felét úgy is el tudjuk érni, hogy ujjunkat nem vesszük le az érintőpadokról. Két gomb az eszköz alján helyezkedik el. A fejlesztők a jobb- és balkezesekre egyaránt gondoltak, így a gombok elhelyezkedése mindenki számára kényelmes lesz. A két trackpad közé egy harmadik érintőfelület is került, amely mögött LCD kijelző található, és benyomva gombként is funkcionál, további rengeteg vezérlési lehetőséget biztosítva. A beállításhoz szükséges szoftverben létrehozott profilokat ráadásul másokkal is megoszthatjuk, vagy mi tölthetjük le mások beállítását, ha nem szeretnénk a konfigurálással vacakolni.
A Steam számítógép bétatesztjén természetesen a kontroller is kipróbálható lesz, használatához viszont bármilyen Steam verzió elegendő. Az első prototípusok még csak USB kábelen keresztül működnek, de a végleges változat már kábel nélkül is használható lesz. ■

előző
következő
Íme, a Valve saját kontrollere
Íme, a Valve saját kontrollereÍme, a Valve saját kontrollereÍme, a Valve saját kontrollere

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló