Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Hamarosan offline módra vált a SimCity

Végül csak belátták a Maxisnál, hogy nincs értelme erőltetni az állandó netkapcsolatot.

2014.01.13. 17:21 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A széria összes rajongója emlékezhet a közel egy évvel ezelőtt megjelent új SimCity kálváriájára. A játék állandó netkapcsolatot igényel, ám a hirtelen jött nagy terhelésre nem voltak felkészülve a szerverek, így hosszú hetekig alig volt játszható a játék. Megannyi frissítés és új szerverek üzembeállítása (valamint a kezdeti érdeklődés csökkenése) után végül teljes pompájában ragyoghatott a Maxis alkotása, amelynek így egyetlen igazán nagy negatívuma maradt: az icipici térképek.
A rajongók az elmúlt egy évben folyamatosan lobbiztak az állandó netkapcsolat ellen, mostanra pedig a fejlesztők is arra a döntésre jutottak, hogy erre nincs szükség. Ezt Patrick Buechner, a stúdió egyik vezetője jelentette be.
"Az offline mód az ingyenes 10-es frissítéssel érkezik meg minden SimCity játékoshoz. Elrajtolása után minden korábban letöltött tartalom elérhető lesz bárhol és bármikor internet kapcsolat nélkül is. Már a fejlesztés utolsó fázisánál tartunk, és azzal együtt, hogy szeretnénk minél hamarabb eljuttatni a játékosokhoz, a legfontosabb célunk, hogy hibátlanul működjön."
A dolog érdekessége, hogy a megjelenéskor a fejlesztők kötötték az ebet a karóhoz, hogy a játékmenet felépítése miatt egyszerűen nem lehet megkerülni az állandó netkapcsolatot. Nos, úgy tűnik, mégis. Az offline mód egy ingyenes frissítéssel válik majd elérhetővé, de egyelőre nem tudni, hogy mikor. ■

SimCity
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
SimCity

hozzászólások (3)

Skorpio90
Skorpio90 2014.01.13. 17:30
No, akkor a legközelebbi leárazáskor lehet megveszem. (1 éves a játék és még mindig 8000 Ft...?) A kis terület mennyire rombolja a játékélményt?
GeryG
GeryG 2014.01.13. 17:36
Nagyobb a puffogás miatta, mint amennyire rossz. Valóban kb egy-másfél óra játék alatt be lehet népesíteni az egész zónát. Az alapkoncepció nagyjából az, hogy egy városon belül úgysem tudsz minden szükséges épületet felhúzni, így egy környéken építesz 3-4 várost és mindegyikben másra koncentrálsz. Így a lakosok egyik városból átjárnak pl. dolgozni vagy iskolába, míg egy harmadik városból járnak a szemetesek összeszedni a ganyét.
Alapvetően nem lenne ez rossz, de engem is frusztrált, hogy nem építhetek gigantikus metropoliszokat, mint régen. Erre mindenki azt mondja, hogy ott a CitiesXL széria, de az meg nekem sosem működött, nem ragadott magával.
YuriLexandro
YuriLexandro 2014.01.14. 10:28
Csatlakozom az előttem szólóhoz, valóban nem annyira vészes a kis térkép, ott is azért szép nagy városokat lehet építeni csak mikor elfogy a hely már nehézzé válik, tovább terjeszkedni. A 8 ezer Ft-t meg szerintem azért még sok, én 5 ezerért vettem és a kieget is hozzá, sajna ahol vettem azóta átalakult és már nem ilyen olcsóak a játékok, de ettől függetlenül nem voltam annyira szerencsés mert dobozosan rendeltem és képtelenek voltak kiszállítani aztán több hét várakozás után elküldték digitálisan...(players.hu) De megérte nekem az 5-5 ezer Ft-t, remek kis játék, jó ötletekkel. A kis térképek miatt lehet olyan pl, hogy a régióban csak nálad lesz közlekedési hivatal és miattad tudnak építeni vasútállomást a többi város játékosai, szóval jópofa vagy neked van a legnagyobb szennyvíztisztító teleped és fogadod a környező városok szennyvízét. A nagyobb térkép miatt a multi nem érne így sokat, minden városnak meglenne mindene és így fölösleges lenne egymást segíteni, arról nem is beszélve hogy egy 270 ezer fős város már igencsak megizzasztja az ember gépét, hát még ha kétszer ekkora lenne.
Szóval nálam a kedvenc városépítős játék ami az utóbbi időben kijött.
ajánlott olvasnivaló