Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Havidíjért elérhető az Unreal Engine 4

Idő közben a Crytek is előrukkolt a saját havidíjas modelljével, míg a Unity Technologies bemutatta a Unity 5 motort.

2014.03.21. 12:35 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A héten felpezsdült a grafikus motorok piaca, mivel érdekes hírek érkeztek több fejlesztő háza tájáról is.
A sort az Epic nyitotta, akik bejelentették, hogy már elérhető az Unreal Engine 4, amelyért 19 dollár havidíjat kell fizetnie az érdeklődőknek. Ezért a pénzért teljes hozzáférést kapnak a motor forráskódjához és minden szükséges eszközhöz, hogy tovább gyarapítsák a motorcsalád által meghajtott játékok egyébként sem kis táborát. Tim Sweeney, az Epic alapítója és vezetője az alábbi videóban ecseteli részletesen, hogyan is alakult a motorcsalád eddigi története, és miért éri meg mindenkinek az Unreal Engine 4-et választani.

Utóbbi döntést hivatott segíteni ez a trailer is, amely a motor képességeit mutatja be.

Nem váratott magára sokáig a konkurens Crytek válasza sem, ugyanis ők is bejelentették, hogy havidíjas formában is elérhetővé vált a CryEngine legújabb generációja. Ezzel a lépéssel szélesebb körben szeretnék népszerűsíteni az egyébként lassan, de biztosan egyre több fejlesztő által választott motort (amelynek népszerűsége ezzel együtt sem közelíti meg a konkurensét). Májusban indul az Engine as a Service program, amely a független stúdiók számára teszi elérhetővé a motort havi 9,9 euróért. Ezért a pénzért természetesen a legújabb generációs motort és az ahhoz tartozó összes eszközt is megkapják a fejlesztők.
Hogy teljes legyen a sor, a Unity Technologies is fontos bejelentéssel rukkolt elő a héten, igaz, ők nem havidíjakról beszéltek. Bemutatták inkább a Unity Engine 5-t, amelyet a Mozillával közösen fejlesztettek, hogy új szintre emelhessék a böngészőben futó játékok minőségét. A motor egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, de a hivatalos oldalon már elő lehet rendelni. Aki így tesz, hozzáférést nyer a motor előző, negyedik generációs változatához is. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló