Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Richard Marks mesél a Morpheusról

A Sony is beszáll a VR-fejlesztésbe, új trailerben mesélnek a saját megoldásukról.

2014.04.02. 11:21 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Márciusban jelentette be a Sony, hogy Morpheus néven saját VR-eszközt fejlesztenek. A projektet már 2010-ben elindították, ám csak most látták elérkezettnek az időt, hogy a szélesebb közönségnek is bemutassák. Ezt végül a GDC-n tették meg. Azóta nagyot fordult a világ a VR-technológia körül, mivel az eddigi legismertebb eszközt, az Oculus Riftet mellényzsebből felvásárolta a Facebook, így erősen megkérdőjeleződött, hogy végül milyen céllal (játék, kommunikáció, közösségi funkciók, média stb.) fog megjelenni. Így könnyen előtérbe kerülhet a kizárólag PlayStation 4-hez készülő Morpheus is, amelyről a napokban Richard Marks fejlesztő mesélt egy új trailerben.
"A PlayStation 4 az oka, hogy csak most rukkoltunk elő ezzel, mivel a virtuális valóság meghajtásához nagyon komoly grafikus erőforrásra van szükség. Ezt korábban nagyon nehéz lett volna kivitelezni, emellett a mozgáskövetési és a megjelenítési technológiának is el kellett jutnia egy bizonyos fejlettségi szintre. Lényegében a PS4 az eszköz grafikus meghajtója."
A követést több technológia is segíteni fogja: az eszközön belül giroszkóp és gyorsulásmérők találhatóak, míg a PS4 kamerája a DualShock 4-hez hasonló módon az eszköz külső borításán található LED fényét figyeli. Ezen információk kombinálásával követik pontosan a fej mozgását, valamint mindez kiegészül a Move kontrollerrel is. A trailerben ezekről is hallhattok. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló