Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Nagy bajban a Crytek?

A német székhelyű stúdióról azt híresztelik, hogy csődeljárás alá került, jelenleg zajló projektjeit pedig törölték. A stúdió cáfol.

2014.06.24. 20:05 | szerző: GeryG | kategória: Üzleti

A GameStar magazin német kiadása hozta le a hírt, amely szerint komoly bajba került a Crytek. A német székhelyű, de több országban is irodákkal rendelkező fejlesztőstúdiót mindenki a Crysis szériáról ismeri, bár első játékuk a Far Cry, legutóbbi pedig a kizárólag Xbox One-ra megjelent Ryse: Son of Rome volt. Emellett igyekeznek minél népszerűbbé tenni saját grafikus motorjukat, a harmadik generációjánál járó CryEngine-t, amely kétségtelenül pazar látvány megjelenítésére képes, cserébe magas gépigénnyel rendelkezik.
A Gamestar.de írása szerint a stúdiót megviselték a Ryse fejlesztése körüli bonyodalmak, valamint a motorból sem folyt be olyan összeg, amelyre számítottak, így a cég a csőd szélére sodródott. Az alkalmazottak egy részének kifizetésével is gondok adódtak, valamint a vezető munkatársakat rendre más stúdiókhoz vezénylik. Arról is érkeztek hírek, hogy a Ryse folytatását is törölték. A Crytek természetesen villámgyorsan reagált is a hírekre és igyekeztek cáfolni azokat.
"Az utóbbi időben a médiában megjelent hírek, amelyek alapvetően a GameStar írására alapoznak, egytől egyig pletykák, amelyeket a Crytek határozottan cáfol. Továbbra is az aktuális projektjeink fejlesztésén és kiadásán dolgozunk, mint a Homefront: The Revolution, a Hunt: Horrors of the Gilded Age, az Arena of Fate és a Warface; ahogyan továbbra is támogatjuk a CryEngine-t és a licenceit. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk az E3 alatt és után is a rajongóktól és a sajtótól, ezúton szeretnénk megköszönni a hűséges munkatársainknak, a rajongóknak és az üzleti partnereinknek a további támogatásukat." - olvasható a Crytek közleményében.
Egyelőre tehát nem lehet biztosan tudni, hogy mi a helyzet a stúdió háza táján, mivel efféle híresztelések alap nélkül csak ritkán kelnek szárnyra. Várhatóan a közeljövőben egyértelmű választ kapunk a még nyitott kérdésekre is, amelyek nem csupán a Cryteket érintik, hiszen egy esetleges csődeljárás esetén a tulajdonukban lévő címekre keselyűként csapnának le a nagyobb kiadók és fejlesztők. Valamint egyes források azt sem zárják ki, hogy végül a Wargaming siet a stúdió-kiadó segítségére, vagyis felvásárolják azt. World of Crysis kilátásban...? ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló