Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Bemutatkozott a Star Citizen FPS modulja

Los Angelesben tartották a Citizen Con rendezvényt, ahol végre megmutatták, milyen lesz a játék egyik legfontosabb része.

2014.10.12. 12:12 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ha van játék, ami igazán pengeélen táncol, akkor az a Star Citizen, hiszen a rajongók immáron 57 millió dollárt dobtak össze, hogy Chris Roberts és csapata elkészítse. Ez az összeg olyan nagy, hogy még a Guinnes Rekordok Könyvébe is bekerült, így minden játékos joggal várja el, hogy valami egészen elképesztőt tegyenek le az asztalra a fejlesztők. Az eddig látottak alapján egyelőre van okunk bizakodni, hiszen egy egészen összetett űrhajó szimulátor kezd kibontakozni a szemeink előtt, ráadásul egészen pazar grafikai élmény kíséretében (talán az első olyan játék lesz, amely nem a Cryteknél készül, de mégis maximálisan kihasználja a CryEngine-ben rejlő potenciált?). Néhány modul a támogatók számára már elérhető, a készítők pedig gőzerővel dolgoznak a továbbiakon is. Ezek közé tartozik az FPS mód, vagyis a játék azon része, amikor űrhajónkból kiszállva, a bolygókon gyalogosan közlekedhetünk, ténykedhetünk. Ez akár a projekt Achilles sarka is lehet, ha a készítők nem hozzák ki belőle a maximumot.
A napokban tartották Los Angelesben a Citizen Con rendezvényt, ahol maga Chris Roberts mutatta be a játék e részét. Az alábbi videón látottakról hangsúlyozta, hogy mind teljes mértékben a játékból származik, de persze még egy nagyon korai változatból. Ez néhol látszik is, hiszen többször is felbukkannak kisebb-nagyobb grafikai hibák, ugyanakkor a látvány összességében így is pazar. A videón egy városban landol űrhajónk, ahol körül is nézhetünk. Kapunk FPS és TPS módot is, bár utóbbiban most még egy picit esetlennek tűnik karakterünk mozgása. A város viszont egész meggyőző, kérdés, mennyire lesznek ezek szabadon bejárhatóak. Roberts elmondása alapján sok világban megfordulhatunk majd, ezek mind-mind eltérnek majd egymástól. A jól működő világok sokkal kellemesebb, szebb helyek lesznek, míg az elmaradottabbakban magasabb lesz a bűnözés, graffitik lesznek a falakon és sokkal nagyobb eséllyel keveredünk valami zűrbe. ■

Star Citizen
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Star Citizen

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló