Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Guinnes rekorder a Star Citizen

Minden idők legsikeresebb közösségi finanszírozású játékává vált Chris Robert még meg sem jelent alkotása.

2014.10.05. 18:21 | szerző: GeryG | kategória: Játék

55 975 017 dollár. Ennyit gyűjtöttek össze eddig a percig a Star Citizen rajongói. A gyűjtés először a Kickstarteren kezdődött el 2012-ben, ahol az akkor kitűzött 500 000 dolláros célhoz képest 2 134 000 dollárt dobtak össze az érdeklődők, majd a játék hivatalos oldalán folytatódott a gyűjtés, ahol mostanra az eredeti cél 112-szeresénél tart. Ezzel a játék bekerült a Guinnes rekordok könyvébe. Nem csupán a valaha volt legnagyobb közösségi finanszírozású játékként tekinthetünk rá, hanem a világ eddigi legnagyobb közösségi finanszírozású projektjeként is, hiszen korábban még nem volt olyan termék, amelynek elkészítéséhez a rajongók ennyi pénzt dobtak volna össze.
Ezzel, ha lehet, még magasabbra emelkedett a mérce a fejlesztők számára, hiszen a játékosok joggal várják el, hogy egy ilyen cím birtokosa tényleg korszakalkotó játék legyen. Hogy erre mekkora esélye van a Star Citizennek, az egyelőre a jövő ködébe vész, hiszen továbbra sem tudni, mikor jelenhet meg. A fejlesztés mindenesetre gőzerővel folyik tovább, ahogy azt a hivatalos oldalon is lehet látni. A különböző modulok közül kettő már jó ideje elérhető a támogatók számára: először a Hangar, majd az Arena Commander jelent meg. Előbbiben űrhajónkat csodálhatjuk meg testközelből, míg utóbbiban végre a tényleges űrcsatáknak is részesei lehetünk. Jelenleg az FPS-mód, az univerzum, a bolygók és a Squadron 42 fejlesztése zajlik. ■

Star Citizen
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Star Citizen

hozzászólások (3)

ivanova36
ivanova36 2014.10.05. 18:54
Hamarosan ki kellene adni valami játszható verziót belőle, konkrét tartalommal, mert lassan nagyobb a füst mint a lángja. Vagy hatalmas, egyedi játék lesz, vagy oltári nagy bukta. Remélem előbbi, de a fent említett két tartalomért ha jól láttam alsóhangon is 45$-t kell fizetni.
Ami alig kevesebb, mint jelenleg egy teljesen kész AAA játék ára kb.
GeryG
GeryG 2014.10.05. 19:12
Na igen, de ezért a pénzért most kipróbálhatod a két kész modult, plusz majd egyszer meg is kapod a végleges játékot is. Szóval szerintem ez nem annyira rossz üzlet - feltéve, hogy tényleg jó játék lesz. :)
ivanova36
ivanova36 2014.10.05. 19:15
Persze, mint az összes early acces erről szól részben, ez nem is gond. A gond az hogy "csak" ennyi van kész, de már készül az fps mód, ami ugye elméletileg a későbbi kickstarter célok között volt.
Tehát lehet én látom rosszul, de szerintem az ígéreteket sorrendben illene teljesíteni, vagyis ha kész a game, utána bele a plusz ficsöröket. Ez még az újrajátszást is megnövelné. Ehelyett még dolgoznak az extrákon, de az alapjáték még nem játszható.
ajánlott olvasnivaló