Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Until Dawn

Máris az Until Dawn 2-ről beszélnek

A fejlesztőket is meglepte a játék hatalmas sikere, így nem kerülhették el a folytatást firtató kérdéseket.

2015.10.12. 09:09 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A nyár kétségtelenül egyik legnagyobb meglepetése a PlayStation 4 exkluzív Until Dawn volt. A nyolc fiatal egy éjszakáját elmesélő interaktív mozi/horrorjáték mind játékmenetével, mind történetével és kimondottan szép grafikájával bizonyította, hogy a Supermassive Games jó munkát végzett az elmúlt években. Ám a játék sikere még a csapatot is meglepte, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, máris felmerült a folytatás gondolata. Erről a producer, Pete Samuels beszélt a PlayStation Lifestyle magazinnak.
„Abszolút meghaladta az előzetes várakozásainkat. Egymás közt már beszélgetünk arról, milyen lehetne az Until Dawn 2, de az tiszta sor, hogy nem lehet szó hagyományos értelemben vett folytatásról, a karakterek nem nézhetnek szembe ugyanazzal a veszedelemmel újra, hiszen más és más történetekben néhányuk, vagy akár mindannyian halottak lehetnek. Ezért egészen más megoldásokat keresünk az Until Dawn 2-höz, de erről most még nagyon korai lenne beszélni.”
Ebben igaza is van Samuelsnek, mivel az Until Dawn egyik legfontosabb jellegzetessége, hogy rengeteg irányba elmehet a történet. A játékosok döntései alapján alakul, hogy melyik szereplő éli túl vagy hal bele az éjszaka rémségeibe. A pillangóhatásra keresztelt rendszer tehát remekül vizsgázott a játékban, így nem meglepő, hogy a stúdió szeretne a későbbiekben is erre építeni.
Érdekesség még, hogy a Sony a napokban közzétett egy új videót a játékról, amelyet a Wimbledon Sounds készített. Egy interaktív videóról van szó, amelyben a hangok játsszák a főszerepet. Mindezt speciális technikával rögzítették, hogy azt adják vissza, ahogyan az emberek valójában hallják a dolgokat. A maximális élményhez nem árt egy jó fejhallgató, de egyébként is érdemes tenni vele egy próbát. ■

Until Dawn
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Until Dawn

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló