Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Új Resident Evil animációs film készül

A negyedik animációs mozi 2017-ben debütálhat.

2015.10.18. 17:43 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

Videojátékként indult, majd a mozivásznon is szép karriert futott be a Resident Evil széria. Az első játék még 1996-ban jelent meg, ezt az elmúlt két évtizedben számos jól és rosszabbul sikerült folytatás és mellékág követte. Bár még a ’90-es években volt egy képregényes próbálkozás is, a legtöbbeknek inkább a 2002-ben indult mozis sorozat lehet ismerős. Ezekben rendre Milla Jovovich játszotta a főszerepet, ám míg az első rész még egész jó fogadtatásban részesült, a következő négy film minősége szép fokozatosan egyre romlott. Hogy ezen a tendencián képes lesz-e javítani a 2017-ben érkező hatodik rész (ami a The Final Chapter alcímet kapta, vagyis van rá némi esély, hogy ezzel véget is ér a széria), az még a jövő zenéje.
Talán kevesebben tudják, hogy a filmsorozat mellett létezik egy animációs sorozat is, amely eddig három részt ért meg. Az első még a Biohazard 4D: Executer volt 2000-ben, ám ez egy alig húsz perces kis szösszenet volt. Az első teljes estés animációs filmre 2008-ig kellett várni, a Degeneration pedig egész jól sikerült ahhoz, hogy 2012-ben megjelenjen a folytatás, a Damnation.
A Capcom a napokban bejelentette, hogy 2017-ben nem csak az élőszereplős széria bővül új résszel, hanem az animációs is, ám utóbbi egyelőre még nem kapott címet. A film a japán Marza Animation Planet stúdiójában készül Makoto Fukami forgatókönyve alapján, a rendezői széket pedig Takanori Tsujimoto foglalja el. Mellettük Takashi Shimizu is kiveszi a részét a projektből, vagyis horror fronton tapasztalt gárda felügyeli a munkát. A film történetéről egyelőre nem árultak el részleteket. ■


hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló