Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Mellékágakat kap a Fast & Furious széria

A sorozat már hét résznél jár, további három még várható, de ezek mellett már készülnek bizonyos mellékágak is.

2015.11.17. 15:48 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

Lehet nagyon szeretni és nagyon nem szeretni a Fast & Furious (itthon Halálos Iramban) sorozatot. Az első rész még 2001-ben került a mozikba és kifejezetten az éjszakai illegális gyorsulási versenyek világára koncentrált, milliós rajongótáborra téve így szert. Ezt a vonalat hellyel-közzel a harmadik részig követték, ám eddigre annyira leült a széria, hogy sokáig úgy tűnt, nem is készül több folytatás. Ám 2009-ben a negyedik rész valósággal berobbant a köztudatba, hiszen visszatértek benne az első rész szereplői és sikerült visszacsábítani a rajongókat is. Ettől kezdve valósággal futószalagon érkeztek az újabb és újabb epizódok (amelyek már lényegében köszönőviszonyban is alig voltak az eredeti koncepcióval), hogy idén elérkezzünk a hetedik fejezethez. Utóbbi szomorú fordulópontja lett a sorozatnak, ugyanis az egyik főszereplő, Paul Walker a forgatások ideje alatt autóbalesetben életét vesztette (nem a forgatáson, mindenesetre a sorsnak nagyon rossz humora van…). A Furious 7 egy részében így már csak CGI-vel, dublőrök és a testvére közreműködésével varázsolták a mozivászonra Brian O’Connert. Talán ezért, talán ettől teljesen függetlenül, de a sorozat eddigi legsikeresebb epizódja lett a legutóbbi. Vin Diesel, a másik főszereplő (és egyben a széria producere) korábban már bejelentette, hogy ha más irányba is, de további három résszel biztosan folytatódik a történet.
A legújabb hírek szerint nem csak a Fast & Furious (vagyis mostantól csak Furious 8-9-10) új részein dolgoznak Hollywoodban, hanem legalább három mellékág ötletén is. Ezek természetesen az egyes szereplőkre koncentrálnak majd, hiszen főszereplőből az évek során szép lista gyűlt össze. Egyelőre csak az ötletelés és tervezgetés zajlik, de a Universal Pictures szeretné minél inkább kiterjeszteni a film univerzumát, erre pedig az ilyen mellékágak a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldást kínálják. Vélhetően a rajongók is szívesen vennének olyan filmet, ami mondjuk Dominic Toretto előéletét mutatja be (ezzel vissza is térhetnének az eredeti témához is), de Roman Pearce vagy épp Tej is kellően szórakoztató karakterek egy-egy saját történethez.
Ez még a jövő zenéje, hiszen jelenleg a nyolcadik rész (elő)munkálatai folynak. Ebben visszatér többek között Dwayne Johnson és Jason Statham karaktere is, ám egyelőre még rendezőt sem sikerült találni. A sorozatot sikerre vivő James Wan és Justin Lin ugyanis a hírek szerint nem kívánják tovább dirigálni a szériát. A helyettesük F. Gary Gray lehet. ■

hozzászólások (1)

CsabCharger
CsabCharger 2015.11.17. 18:17
Úgy legyen. :)
ajánlott olvasnivaló