Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Ulo, a bagoly formájú kamera

Hatalmas sikert aratott a különleges biztonsági kamera ötlete a Kickstarteren.

2015.11.29. 21:17 | szerző: GeryG | kategória: Kütyü

Többnyire videojátékok vagy azokhoz kapcsolódó technológiák kapcsán szoktunk hírt adni egy-egy Kickstarter projektről, ám ezúttal egészen másról van szó. Egy hónappal ezelőtt indult el a gyűjtés Ulo, a bagolyra hasonlító biztonsági kamera elkészítéséért.
A kamera alig nagyobb az öklünknél és számos remek ötletet ültettek bele a készítők. Egy fekete stilizált madárról van szó, amely első ránézésre egy Angry Bird karakterre emlékeztet hatalmas szemeivel és tojásdad formájával. Felhasználási területei azonban egészen szerteágazóak, hiszen használhatjuk mozgásérzékelős biztonsági kameraként, készíthetünk vele fotókat és élő felvételeket is. Mindezeket Wi-Fi hálózaton keresztül akár el is küldi telefonunkra e-mailben. Ulo infravörös érzékelőkkel is fel van szerelve, így az éjszaka sötétjében is remekül lát.
Ami mégis egyedivé és hihetetlenül szerethetővé teszi, az a két hatalmas szem, amely számos érzelmet ki tud fejezni. Arcfelismerőjének köszönhetően Ulo követni tud minket a tekintetével, emellett le-elcsukódó szemeivel jelzi, ha fáradt (vagyis merül az akkumulátor). Ulót összekapcsolhatjuk okostelefonunkkal, így annak segítségével beállíthatjuk szemszínét, pupillája méretét és hasonlókat.
Ulo tehát a Kickstarteren várja a támogatókat, akiktől 199 000 eurót szeretett volna összegyűjteni. A kampányból még négy nap hátra van, de már most az összes extra célkitűzést is teljesítették, hiszen a mutató közel 1 220 000 eurónál jár. Ezért cserébe a beépített kamera 1080p-s felbontásban rögzít, valamint került mellé egy hangszóró is. Utóbbi révén akár kommunikálni is tud velünk különböző hangokkal (ezeket is a telefonunkon állíthatjuk be). Lehetőség van szóban is vezérelni angol, francia, német és spanyol nyelven. Ulo teljesen vízálló, vagyis akár szabadtéren is elhelyezhetjük. Egy feltöltéssel nagyjából két napig működik, de természetesen folyamatosan is a hálózaton lehet. Ulo kompatibilis minden iOS, Android és Windows rendszerrel, így bármilyen okostelefonnal együtt tud működni.
Ulo a Kickstarter egyik aktuális sztárja, akiről a hivatalos oldalán még többet megtudhattok. Kinek ne kellene egy saját Angry Bird kamera otthonra? ■

hozzászólások (4)

KRISZ46
KRISZ46 2015.11.30. 01:23
Tényleg jónak néz ki :D
hadrienus
hadrienus 2015.11.30. 11:54
a kulcskérdés: mennyibe kerülne?:P
Pras
Pras 2015.11.30. 12:49
Illetve, amit mintha egyre látványosabban nem lenne szokás feltenni: "Minek?"
Avagy cizelláltabban: "Akinek biztonsági kamerára van szüksége, miért nem vesz egy normális, specializált, valamirevaló kamerát; akinek pedig nincs, az miért veszi meg a baglyot?" :)
Trufa
Trufa 2015.11.30. 14:41
Gyengébbek és lusták kedvéért: 199€, ami ott van a Kickstarter oldalán.

S most jöjjön, hogy ennyiből hány normális IP kamerát lehet venni, amit még töltögetni sem kell...
ajánlott olvasnivaló