Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Hó végén rajtol a Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear

Új kiegészítőt kap a 2012-es Enhanced Edition.

2016.03.07. 19:27 | szerző: GeryG | kategória: Játék

2012-ben jelent meg a kultikus szerepjáték felújított kiadása, a Baldur’s Gate: Enhanced Edition. Az Overhaul Games hamarosan új kiegészítővel jelentkezik, ugyanis a hó végén jön a Siege of Dragonspear, amely a Bhaalspawn sztorit viszi tovább, hogy elmesélje, mi történt az első és második játék eseményei között. Mindezt nagyjából 25 órás játékidőt kínálva teszi meg, amely során megannyi új helyszínt fedezhetünk fel, ahol új veszedelmekkel vehetjük fel a harcot.
A kiegészítőt a hivatalos oldalon két kiadásban rendelhetjük elő. A standard csomagban csak a kiegészítőt találjuk, míg a gyűjtői kiadás már több finomsággal kecsegtet:

  • az alapjáték és a kiegészítő
  • a klasszikus és a felújított kiadás, valamint a kiegészítő zenéit tartalmazó lemez
  • Sword Coast térképe
  • az eredeti Baldur’s Gate Adventurer’s Guide spirálfüzetes változata
  • fém sárkányfej-amulett
  • Bence Duncan Field Reportjának színes másolata kivehető érmével
  • 7 Baldur’s Gate dobókocka

A Siege of Dragonspear kiegészítő március 31-én fog megjelenni. ■

Baldur's Gate: Enhanced Edition
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Baldur's Gate: Enhanced Edition

hozzászólások (3)

gothmog
gothmog 2016.04.03. 16:02
Pár napja megjelent a játék. Tegnap GoG-on os kijött, ott gyorsan be is zsákoltam. (De majd szerintem csak valamikor nyáron futok neki egy teljes BG sorozat végigjátszásnak)

A történet állítólag jó, és ami fontos még: nagyon jól fűzi össze az első és második részt; áthidalja a kettő közötti szakadékot.

Viszont a jelek szerint a "buzidémon" (a Bioware után) a SoD készítőit is megszállta! Rengetegen panaszkodnak a vásárlók közül, hogy kifejezetten egy feminista és LMBT (vagy mi a szar a rövidítése) propagandának érzik a játékot: az egyik új NPC például egy gyermekét egyedül nevelő biszexuális nő (akinek nem egyszerű az élete az ostoba férfiak uralta világban), de van "transgender" karakter is.

Azt értem én, hogy a homoszexualitás a szexuális aberrációk közül gyakorlatilag a legártalmatlanabb, és alapvetően semmi bajom ezekkel az emberekkel. (Leszámítva, hogy azt gondolom: fene a gusztusukat.) De az viszont kurvára nem szimpatikus, hogy ma már a játékokba is szinte kötelező elemként tesznek bele ilyen karaktereket.

Mindegy, ha nem erőlteti a játék, csupán "lehetőség" (mint a DAO-ban volt Zevran), akkor együtt lehet élni vele. Ez majd kiderül.

De azért nem igazán tetszik nekem ez a trend.
skullcandyandris
skullcandyandris 2016.04.03. 17:42
Sajnos a Skyrimbe ilyen szempontból sokkal rosszabb a helyzet..
szbszig
szbszig 2016.04.03. 18:33
Nem teljesen ide tartozik, meg nem egy kategória nyilván, de a tavalyi év egyik leghangulatosabb Flash-játéka szerintem a 'Til Cows Tear Us Apart, amiben a főszereplő történetesen két leszbikus, öhm, lény. :-D
ajánlott olvasnivaló