25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

gamescom 2016

FIFA 17 élmények a gamescomról

Már a show-t megelőző estén kipróbálhattuk az EA Sports sorozatának idei részét.

Írta: GeryG

Nagy focirajongóként minden évben teszek egy próbát a sportág videojátékaival, így a Pro Evolution Soccer és a FIFA széria aktuális részeivel, de a Football Manager sorozat sem maradhat ki soha. Az idei gamescomon előző kettőhöz volt is szerencsém, a PES 2017-ről már korábban meséltem, most következzen a FIFA 17.
Az Electronic Arts a show-t megelőző estére szervezte a szerényen csak Grand Opening névre keresztelt rendezvényét, ahol három nagy játékát próbálhatták ki a vendégek: a Battlefield 1-et, a Titanfall 2-t és a FIFA 17-et. Dinóval mi is szépen körbejártunk és mindenhol belehörpintettünk egyet a kirakott üdítőkbe, majd a szendvicsek és saláták majszolása közben tartott rövidke szünetekben hanyagul odaálltunk mindhárom játékhoz egy-egy partyra. A FIFA 17 demójában az éppen aktuálisan felkapott csapatok közül válogathattunk, majd a csapat-összeállítás és a megfelelő taktika kitalálása után már egymásnak is feszülhettünk. Vélhetően mi voltunk a leghangosabb játékosok, mivel Dino végigkommentálta a maga bénázását, én meg hol egyiken, hol másikon röhögtem fel hangosan. Ehhez kiváló partner volt a játék is, ugyanis az irányítás annyit változott a tavalyi és az azt megelőző részekhez képest, hogy sokszor még engem is meglepett. Nehezen tudtam eldönteni, hogy az irányítás sokkal pontosabbá vagy épp pontatlanabbá vált-e, de az biztos, hogy a játékosok mozgása és viselkedés a képernyőn sokkal jobban hasonlított egy valóságos focimeccséhez, mint korábban bármikor. Rengeteget rontottam a régről berögzült megoldások miatt, amelyek itt már nem működnek, ez pedig jó, mert új hatást kelt a játék. Erre az elmúlt években csak ritkán volt példa, általában csak apróbb finomításokat vehettünk észre, most viszont sokkal komolyabban belenyúltak a dolgokba. Mellé a grafikai nagyon rendben van, a stadionok és a játékosok is még szebbek, mint valaha, köszönhetően a Frostbite motornak.
Egyetlen bánatom csupán az volt az egyébként 2:0-ra simán megnyert mérkőzés után, hogy az idei rész nagy újításának szánt sztori módot (amely a The Journey címet viseli) nem állt módunkban kipróbálni még csak egy kis ízelítő szintjén sem. Sebaj, azzal majd szeptemberben teszünk próbát, amikor a hónap végén megjelenik a játék PC-re, PlayStation 4-re és 3-ra, valamint Xbox One-ra és 360-ra.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

FIFA 17

Platform:

Fejlesztő: EA Sports

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés:
2016. szeptember 29. PC
n/a: PS4, X1

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!