Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2016

gamescom 2016: Europa Universalis 4: Rights of Men

Újabb kiegészítő készül a Paradox grand strategy játékához.

2016.09.01. 12:10 | szerző: Blade Runner | kategória: gamescom 2016

A Paradox Development Studio sikeres a Europa Universalis 4 legújabb kiegészítőjét az idei gamescom során jelentette be. Ez a bővítés elsősorban a teljes játékmenetre kiható változtatásokat tartalmaz. A bemutatót a játék egyik tervezője tartotta számomra, aki már az első rész elkészítésében is részt vett több mint 15 évvel ezelőtt. Az „egy kép többet ér ezer szónál” szólásnak megfelelően egy PC előtt ülve, egy játék keretében zajlott a prezentáció.

gamescom 2016: Europa Universalis 4: Rights of Men

Elsőként a nagyhatalmak számára fenntartott új diplomáciai lehetőségeket tekintettük át. Annak érdekében, hogy ne maradjunk le a fejlesztésekben, miközben kiterjesztjük birodalmunk határait, szomszédjaink felé új fenyegetéseket és ajánlatokat fogalmazhatunk meg. A vezetők személyisége és tulajdonságai segítséget nyújthatnak az országnak vagy bónuszt jelenthetnek a csaták alatt. Királyi házasságok révén királynők kerülnek az országokba, akik képesek királyi tanácsadóként szerepelni, amennyiben az uralkodó halála után az utód kiskorú. A birodalmunk által gyarmatként kezelt országok számára részletesebben előírhatjuk, mit tegyenek háború esetén. Természetimádó népek különböző hitek közül választhatnak, és néhány új lehetőséget kaptak arra vonatkozóan, hogy hogyan háborúzhatnak és milyen szövetségeket köthetnek. A kopt keresztény országok például hitük megőrzése érdekében azt a feladatot kapták, hogy őrizzék a keresztény szent helyeket a Közel-Keleten.

gamescom 2016: Europa Universalis 4: Rights of Men

Ezeken a lényeges változtatásokon felül néhány kisebb módosítás is bekerül a játékba a Rights of Mennel, így például van egy új frakciórendszer a forradalmi köztársaságok részére, valamint egy új kormányforma kizárólag az Ottomán Birodalomnak. Új a trónról történő lemondás lehetősége, építhetünk a gyarmatként kezelt országokban is, végül egy kis gyors készpénzbevétel érdekében csökkenthetjük birodalmunk pénzének nemesfémtartalmát. Ezekkel a változtatásokkal, finomításokkal a játék még szélesebbre tárja a játékosok számára rendelkezésre álló birodalommenedzselő eszközök tárházát. A kiegészítő éppen csak bejelentésre került a gamescom során, a megjelenésének dátuma egyelőre bizonytalan, ára pedig a szokásos EU4-kiegészítők ára körül lesz. ■

gamescom 2016: Europa Universalis 4: Rights of Men
Europa Universalis IV
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Europa Universalis IV

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló