Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Bolondok napja volt ma…

A Wargaming a Marssal, a Google Pac-Mannel készült a mai napra.

2017.04.01. 23:19 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ma volt a bolondok napja (és még tart is nagyjából egy órán át), ami természetesen a videojáték-iparban is évről évre érezteti hatását. A fejlesztők, kiadók és úgy általában az iparághoz kapcsolódó szereplők idén is kitettek magukért, mi pedig összegyűjtöttünk néhányat a tréfáik közül.
A sort nyissuk Wargaming stúdióval, amely a World of Tanks legújabb játékmódját mutatta be. Ha már unjuk koszos kis sárgolyónkon halomra lőni egymást, irány a szomszéd bolygó, a Mars! A dolog érdekessége, hogy a játékmód, bár poén, mégis létezik – igaz, csak holnapig próbálható ki.

A videojátékoknál maradva, folytassuk egy igazi klasszikussal, Pac-Mannel, vagyis pontosabban Ms. Pac-Mannel! A Google Maps térképét tudjuk játéktérré alakítani (a bal alsó sarokba kattintva), ahol az utcák adják a pályát.
A Square Enix is készült a mai napra, ők egy vadonatúj játékot mutattak be Tactics Alexander címmel. Még trailert is készítettek a Final Fantasy XIV mellékágának nevezett, valójában nem létező játékhoz.

Szereted a Stronghold egyedi, de mára totál megkopott várépítős játékmenetét? És szereted a kártyajátékokat is? Akkor neked találta ki új játékát a Firefly Studios. A Stronghold:Drawbridge még trailert is kapott… pedig csak vicc az egész.

A Black Desert Online készítői egészen szimpatikus dologgal készültek mára: megalkották a játék saját whiskyjét, a Black Spiritet. Ki kér egy pohárkával?

Bolondok napja volt ma…

De az Nvidia sem maradhatott ki a jóból, bemutatták legújabb innovációjukat, a GeForce GTX G-Assistot! Egy USB-s eszközről van szó, amelyet gépünkhöz csatlakoztatva egy mesterséges intelligencia veszi át a helyünket az online játékokban és szépen legyőzi nekünk a főgonoszokat. Emellett figyelmeztet is minket, hogy túl régóta ülünk a gép előtt, menjünk és táplálkozzunk. Persze mindez csak vicc. Aha, a Skynet is annak indult, nem igaz?

Ha már az evést emlegettük, nézzük, mit talált ki a Turtle Beach! A cég elsősorban füleseiről ismert, de most egy új eszközzel rukkoltak elő. Ennek is van némi köze a fülünkhöz, ugyanis a Feed Baget bármely általuk gyártott fülesre felcsattinthatjuk, és már kajálhatunk is játék közben.

Bolondok napja volt ma…

Az iFixit gárdája sem bírt magával. Véleményük szerint haladni kell a korral: ha már úgyis minden technológiánk a minél kisebb méretekre gyúr, ideje ehhez illő szerszámkészletet is gyártani.

Végül zárjuk egy játékkal a sort, méghozzá a konzolokon régóta elérhető Bayonettával. Végre PC-re is elkészül… csak épp nem a várt módon, hanem pixel-art stílusú, oldalnézetes játékként. Ez lesz a 8-bit Bayonetta, amit Steamről le is lehet tölteni.

Bolondok napja volt ma…

Persze, ez is csak vicc, bár egyes hírek szerint valójában csak részben az, míg részben egy hamarosan bejelenteni kívánt SEGA projekt beharangozója… Na majd elválik. ■

hozzászólások (3)

Baracklekvár
Baracklekvár 2017.04.01. 23:39
A Gaijin és a WarThunder se vesszen feledésbe, mert ők is komolyan veszik április1-et, a maguk módján. Tavaly és idén is komoly kommunikációs hadjáratot indítottak, hírekkel és trailerekkel, a teljes forradalmi, de teljesen nem létező lehetőségekről.

Tavaly régimódi hadihajók ütközetét lengették be mint eljövendő új frissítést, idén pedig az alapvetően WW2 játék megkapja a moderndays páncélosokat és helikoptereket is..
GeryG
GeryG 2017.04.01. 23:46
Mindent nekem se sikerült összegyűjtenem, szóval hozzászólásokban jöhetnek még a talált poénok. :)
Lacko
Lacko 2017.04.02. 15:04
Az Arma3-at jegyző Bohemia Interactive, pedig egy olyan DLC-t jelentett be amiben az új játékmód ezekre a táncolós játékokra hasonlít. A baj csak az, hogy a legutóbbi áprilisi tréfájukat (gokart DLC) sajnos megcsinálták... :P
ajánlott olvasnivaló