25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Western lesz a következő Far Cry?

A trópusi szigetek, az afrikai szavannák, a Himalája hófödte hegycsúcsai és az ősi Közép-Európa után irány a vadnyugat?

Írta: GeryG

A Far Cry egyike azon szériáknak, amelynek epizódjai egyszerre egyformák és tök különbözőek. Annak idején ezzel a játékkal debütált a Crytek stúdiója, akik már 2004-ben is bizonyították, hogy a látványvilághoz nagyon értenek (kár, hogy máshoz nem…). A második részt már a francia Ubisoft szárnyai alatt készítette el Ubisoft Montreal, akik sok nagyon érdekes ötletet vonultattak fel, ám ezek egy részéről kiderült, hogy csak hallásra jók, valójában nem működnek olyan jól. Ezeket a hibákat ki is küszöbölték a harmadik részben, amely már sokkal jobban sikerült. Talán innen számíthatjuk azt az időszakot, amit az első mondatban említettem: a játékmenet lényegében semmit sem változott, nem bővült a harmadik és a negyedik rész között, csupán a helyszín és a történet lett más. A legutóbbi epizód, a Far Cry Primal első ránézésre gyökeres átalakuláson ment keresztül, hiszen a modern lövöldözést a kőkorszak pattintott fegyvereire és törzsi harcokra cserélte, de valójában mindez alig nyújtott újat játékmenet szempontjából. A Ubisoft idén tavasszal nem jelentkezett újabb epizóddal, hiszen olyan játékok premierjeire koncentrált, mint a For Honor és a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. A sorozat rajongói már kezdhetik kényelmetlenül érezni magukat, hiszen a kiadó régóta mély hallgatásba burkolózik egy esetleges folytatást illetően. Ám most érdekes pletykák kaptak szárnyra.

A szóbeszéd gyökereit az amerikai sivatagban kell keresni. Itt forgattak ugyanis nemrégiben egy trailert, amelyről a producer, Jeff Guillot egy újságíró kérdésére elmondta, egy szeptemberben megjelenő játékhoz lesz. Majd hozzátette, hogy bár címet nem mondhat, egy már létező sorozat új epizódjáról van szó. A játék nagyjából 5000 mérföldet ölel majd fel Kaliforniától Montanáig. A rajongók ezekből az információkból máris messzemenő következtetéseket vontak le: véleményük szerint csakis a Far Cry sorozatról lehet szó, a környezetből pedig egy vadnyugati epizódot vizionáltak. A dolgot persze nekünk érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen a francia kiadó neve egyszer sem hangzott el, habár Guillot korábban több ízben is dolgozott már a Ubisoft megbízásából.

Egy röpke gondolat erejéig azért érdemes eljátszadozni a vadnyugati Far Cry ötletével. Manapság nem tobzódunk western játékokban, az utóbbi időben legfeljebb a Hard West című alkotást jegyezhettük fel néhány kisebb alkotás mellett. Tény, a Rockstar Games következő nagy dobása a Red Dead Redemption 2 lesz, amellyel bárkinek is nehéz lesz (vélhetően) versenyezni. De FPS-ek terén egészen a Call of Juarez Gunslingerig kell visszamenni az időben.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!