Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Dogma-fülke

2003.05.22. 19:41 | Dino | kategória: Mozi

A hollywoodi filmek többnyire hónapokig készülnek, a rekordernek tűnő Mátrix felvételei pedig vagy másfél évig folytak. Joel Schumacher azonban sok filmjével bizonyította már, hogy képes megfordítani a trendeket. Új thrillere, a Colin Farrell főszereplésével készült A fülke (Phone Booth, hazai bemutató: július 17.) mindössze 12 nap alatt került filmszalagra egyetlen helyszínen: egy New York-i utcán.
– Egyszerre négy kamerával dolgoztunk, és hatalmas vásznakat feszítettünk ki a környező házakra, hogy egész nap forgathassunk, és egész nap délutáni fényünk legyen – magyarázza a rendező. – De így is őrület volt, amit csináltunk.
Arra a kérdésre pedig, hogy, ha őrület, akkor minek, így válaszolt.
– Hollywoodi akciófilmeket rendezek, de van egy titkos szerelmem. A dán Dogma-mozgalom, amely minél egyszerűbben, gyorsabban, minél természetesebb körülmények között készüljenek a filmek. Most végre sorrendben vehettem fel a jeleneteket, úgy, ahogy a filmben látszanak. És éjjel nappal, egy svungban dolgozhattam. Tisztára, mint Lars Von Trier – aki persze sosem akarna egy ilyen izgalmas, ijesztgetős, fordulatos thrillert rendezni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló