Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Cuphead

JátszóDome: Cuphead

Breaker vendégszereplésével estünk neki a Cupheadnek, ám nem jutottunk túl messzire...

2017.10.11. 18:00 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Szeptember végén röpke hét évnyi fejlesztés után megjelent végre a Cuphead, a StudioMDHR oldalnézetes platformere. A kooperatív módra kihegyezett játékban két pici csészefejjel kell egyenként levadásznunk azokat a lelkeket, akik megszöktek az ördög elől. Ez nem egyszerű feladat, még úgy sem, ha ketten esnek neki a játéknak. Ezt mi is megtapasztaltuk, amikor kipróbáltuk a játékot. Ám még ketten sem jutottunk túl messzire. JátszóDome: Cuphead! ■

Cuphead
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cuphead

hozzászólások (6)

Sucee
Sucee 2017.10.16. 19:29
Rohadtul nem lőttek túl, csak mindenki ahhoz a mentalitáshoz szokott, hogy bárki teljesíteni tud egy-egy játékot. Itt viszont a készítőknek volt tökük meglépni egy olyat, amivel potenciálisan el is riaszthatnak embereket. Sokszor frusztráló, de sokkal inkább érzed a sikert is.
Egyébként egyedül játszva kevesebb találat kell az ellenfélnek is, ha jól láttam.
Shadowguard
Shadowguard 2017.10.16. 20:11
Én ezt a videót néztem a játékról még régebben, szerintem nem olyan vészes a nehézség, Csonti jellemzően nem ilyesmivel játszik és egész messze jutott. Nehézséget tekintve engem emlékeztet a régi játékokra:-D

Mondjuk a közeljövőben nem fogom kipróbálni, elég kevés időm van játszani mostanában ( :love: ), de talán a harácsonyi háromhetes szabim alatt beújítom.
Barthezz
Barthezz 2017.10.16. 20:42
Azóta néztem én is single végigjátszást, ott valóban nem ilyen hosszúak a bossfight-ok. Elsőre én ugye az ide feltöltött videot láttam, amiből az jött le, hogy 1 óra alatt sem tudnak túljutni a 2 békán, ebből pedig csak ez a következtetés volt levonható, amit írtam. De valóban úgy tűnik, hogy ennél azért könnyebb a játék, ráadásul a most megjelent Dome-os cikk már említett nehézségi fokozatokat is.

Amúgy szeretem én is a nehéz platformereket és a kihívást, csak az itteni video alapján ez kvázi már lehetetlennek tűnt. A többi youtube video viszont meggyőzött, csak sajnos elég sokat elspoilereztem magamnak belőlük a pályákból. Így már mindenképp be fogom illeszteni a végigjátszandó sorba. Jelenleg Yooka Laylee-zom, az még alsó hangon 1 hónap, mire a végére érek, utána pedig vagy Cuphead, vagy Sonic Mania fog jönni, mindkettő nagyon érdekel.
VodevilX
VodevilX 2017.10.17. 14:24
De talán annyira mégsem riasztó, ha 96% a Steam overall rating. Az elmúlt évek alapján pedig szerintem ki is jelenthető, hogy ha a minőség adott, akkor az emberek egyértelműen pozitívan fogadják ha tisztességes kihívás társul egy-egy játék mellé, ugye ott a Dark Souls mint AAA cím, de számos NES időket idéző indie platformer is.

Amúgy egyedül szerintem egyértelműen könnyebb a játék, ketten egyszerűen túl kicsi a tér, és borzasztó kaotikus ahogy a két player által telelőtt képernyő keveredik egyik másik boss támadásaival.
GeryG
GeryG 2017.10.17. 14:27
Anélkül, hogy mosdatnám magam az egyébként botrányos teljesítményemért ( :D ), tényleg marha zavaró volt, hogy nagyon sokszor nem tudtuk, hogy hirtelen ki kicsoda és merre áll, merre lő... Egyedül is megszenvedtem a két nyomorult békával (meg utána a szőnyegbombázó virággal is :D ), de elmondható, hogy egyedül tényleg egyszerűbb, mint coopban.

Egyébként is! Csak és kizárólag azért bénáztunk annyit, hogy senkinek se spoilerezzük szét a többi pályát! :P
ajánlott olvasnivaló