Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Cuphead

JátszóDome: Cuphead

Breaker vendégszereplésével estünk neki a Cupheadnek, ám nem jutottunk túl messzire...

2017.10.11. 18:00 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Szeptember végén röpke hét évnyi fejlesztés után megjelent végre a Cuphead, a StudioMDHR oldalnézetes platformere. A kooperatív módra kihegyezett játékban két pici csészefejjel kell egyenként levadásznunk azokat a lelkeket, akik megszöktek az ördög elől. Ez nem egyszerű feladat, még úgy sem, ha ketten esnek neki a játéknak. Ezt mi is megtapasztaltuk, amikor kipróbáltuk a játékot. Ám még ketten sem jutottunk túl messzire. JátszóDome: Cuphead! ■

Cuphead
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cuphead

hozzászólások (11)

Barthezz
Barthezz 2017.10.18. 08:28
Annyira a csapból is ez a játék folyik, hogy nem bírtam ki és tegnap éjfélkor lefekvés előtt kipróbáltam. Mondom, egy picit belenézek, talán az egyik első pályát letolom, aztán alszom. Fél 3 -kor sikerült befejeznem, 1. világot végigtoltam (egyetlen coin gyűjtő pályát hagytam csak ki), nem igazán lehetett letenni. :-D Mivel 5-kor kelek (amiből így ma 6 lett), kiszámolhatjátok, hány órám maradt alvásra...

Szóval a játék bármennyire is rohadt nehéz, ugyanannyira addiktív és egyszerűen addig nem nyugszol, míg meg nem lesz az adott bossfight. Első nekifutásra egyébként szinte mindegyik fight lehetetlennek tűnik, aztán egyre inkább kiismerhető a taktika és végül egyszercsak sikerül. Jól lehet variálni a vásárolható tárgyakat is, a legtöbb esetben a plusz 1 életre volt szükségem, de pl. a 2 békánál az extended attack méterének automatikus növekedése volt a nyerő módszer, a scrollozós pályán pedig a láthatatlan dash.

Amúgy egy nagy adag szerencse is kell, minden boss ugyanis kb. 3-4 féle támadástípust váltogat, ezek között vannak nagyon nehezen kivédhetőek és viszonylag könnyűek is. Pl. a 2 békánál mindig meghaltam, amikor a pattogó labda jött, a fent és lent váltakozó sugarak viszont elég egyszerűek voltak, a sűrűn futó üres dobok pedig a közepesen nehezek, természetesen akkor sikerült, mikor ezutóbbiak jöttek egymás után és nem kaptam pattogó labdákat.

Ami még szívatás, hogy a pályák könnyített verziója bár tényleg sokkal könnyebb, semmit sem érnek, ugyanis nem jár értük szerződés és az egyik ismertetőben azt olvastam, hogy a végső bossfight megnyitásához az összes szerződést meg kell szerezni, így a könnyített mód legfeljebb arra jó, hogy tovább tudj haladni, aztán majd később visszatérsz rá.

A legnehezebb fight egyébként a napraforgó volt, annak az első szakasza nagyon kaotikus és 10 féle helyről kaphatsz támadást. Érdekes mód a második fele volt a könnyebb, amikor a tüskés növények nőttek ki. Illetve a repülősnek kellett nekifutnom még viszonylag sokszor, ott a nehézséget az adta, hogy nagyon hosszú volt, így nagyon kellett koncentrálni, hogy ne sérüljek. Checkpoint és harc közben felvehető elszórt életek ugyebár nincsenek, szóval tényleg nagyon kell figyelni.

Nem hiszem, hogy végig fogom tudni játszani, ha most ilyen a nehézség, a végefelé biztosan fog akadni egy-két olyan fight, amin elakadok, de amíg tudok, addig azért eljutok benne, mert rendkívül élvezetes a játék, elképesztő a grafika és nagyon beteg a humora is. :)
Barthezz
Barthezz 2017.10.22. 10:48
Nah, a 2. világ is 100%-ra kipipálva. 8-) Hát itt már sokkal jobban izzadtam, mint az elsőnél. A sárkányt gyakorlatilag fel is adtam már, amikor végül találtam neten egy tippet, hogy a lobber fegyvert kell megvenni ellene. Szerencsére időnként kimentem magamnak a mentésem, így vissza tudtam rakni egy korábbit, ahol nem költöttem el az újonnan szerzett aranyamat és így tudtam korrigálni az előző vásárlást. Bár hozzáteszem, így is baromi nehéz volt a fight utolsó szakasza.

A madár ellen is rengeteget szívtam, aztán itt is rákerestem a megoldásra, mert lehetetlennek tűnt és kiderült, hogy össze lehet zsugorodni a repülővel, így pedig már viszonylag nem volt nehéz. Ezt amúgy mutatta a játék, de még az első világban, ahol nem volt rá szükség, így szépen el is felejtettem, hogy ilyet is lehet csinálni...

A hullámvasút volt még elképesztő szopatós, az mákkal lett meg, az utolsó életemmel, pont mielőtt telibe találtak volna a labdák, jött a knockout felirat. :)

A két coin-gyűjtős pálya viszont sztem könnyebb volt, mint az első világ run & gun pályái.

A 3. világ kellemes meglepetéssel indult, ugyanis itt nem 5 boss van, hanem 7... Most egy kicsit pihentetem a játékot az őszi szünetig, mert túl sok volt így hirtelen az adreanlin. :D Aztán belevágok abba is, bár továbbra sem érzem, hogy képes leszek eljutni a légvégéig, vagy ha mégis, gondolom a végső bossfight tényleg már impossible kategória lesz. Kegyetlenül nehéz, de amíg nincs meg egy fight, addig azon kattog az agyam, még lefekvés előtt is... :D

Ki hol tart?
Barthezz
Barthezz 2017.10.29. 20:02
Ma befejeztem a 3. világot is, aztán nem bírtam abbahagyni, úgyhogy a hírhedt King Dice is megvan. ^^ Szóval a végső bossnál, a The Devil-nél vagyok, ami elég keménynek ígérkezik, szóval rápihenek most egy napot.

Emberek, King Dice a lehető legötletesebb boss, amit valaha számítógépes játékban láttam! Már emiatt megéri idáig vérrel-verejtékkel átverekedni magunkat! Hihetetlenül élveztem minden percét és csak elsőre tűnt esélytelennek, valójában sztem nem a legnehezebb bossfight volt. Mindenkinek ajánlom, hogy ezt a fighot kipróbálhassa, mert tényleg ehhez még csak hasonlót sem láttam eddig, csillagos ötös az ötlet!

Spoilerben leírom a saját megoldásomat:

SPOILER
A trükk annyi, hogy enyhe hibaszázalékkal, de betanulható és irányítható a kockadobás. Mindhárom safe place között vannak nagyon könnyű boss-ok: az első helyen a zsetonok vagy a cigaretta, a másodikon a dominó, a harmadik helyen pedig a játék legegyszerűbb bossfightja, a biliárdgolyó. Így ezekre a mezőkre kell kihoznunk a kockadobásokat. Ha szerencsénk is van, akkor ezen a mezők némelyikére plusz életet sorsol ki a gép és ha az 5 életes upgrade-del indultunk neki a fight-nak, akkor el lehet jutni egész rendesen feltankolva életekkel King Dice-hez. Végül amikor sikerült, 6 élettel jutottam el hozzá és kellett is ennyi, mert nagyon nehéz nem megsérülni a kártyalapok parry-zése közben. Végül 1 életem maradt, amikor jött a knockout felirat.
Barthezz
Barthezz 2017.10.30. 11:20
És végigjátszva, The Devil likvidálva! ^^ 8-)

Egyébként az utolsó bossfight első szakasza volt nehéz, utána már odafigyeléssel nem volt vészes a pokolban játszódó második szakasz. A megfelelő fegyverkombinációt tartott egy ideig megtalálnom, azzal pedig már viszonylag egyszerűen abszolválható volt a pálya (roundabout az első szakaszra és spread a másodikra).

Nem gondoltam volna, hogy valaha sikerülni fog ezt végigjátszanom, de kis gyakorlással nagyon jól bele lehet jönni a játékba és elkapni a ritmusát. Amúgy nem a két végső boss, King Dice és a The Devil a legnehezebbek. Pl. a 2. világ hullámvasutas bohócával és sárkányával, valamint a repülős pályák többségével sokkal többet szívtam és a kaszinó bejárata előtti utolsó boss, a Phantom Express is keményebb dió volt náluk.

Mivel az összes gold coin megvan, így a boltból is mindent megvettem és sikerült 100%-ra a végigjátszás. Zárásként még annyit megtettem, hogy becsületből megcsináltam azokat a mini-bossokat King Dice kaszinójában, akiket tegnap skippeltem a kockával (bár ezt nem jegyzi a játék, hogy mind a 9 minibosst legyőztük-e, de a saját magam 100%-ának ezt is részének éreztem). Továbbá megnéztem azt a befejezést is, mi történik, ha a végén igent mondunk az ördögnek. Ez esetben a gonosz befejezés teljesül és a Devil elleni harc nélkül megkapjuk a játék endingjét.

A legutolsó képkocka alapján pedig bízhatunk egy esetleges folytatásban, amit várunk szeretettel. ;) A játék óriási sikere sztem elég alapot szolgáltat arra, hogy készítsenek egy újabb sztorit a srácok, még ha újabb évekbe is fog telni. :-)
Barthezz
Barthezz 2017.10.30. 11:35
Még kíváncsiságból eszembe jutott és visszamentem a 21. sziget kútjához a legérdekesebb statisztikáért. Összesen 422 alkalommal haltam meg a végigjátszás során. :-D Ebben a számban nincs benne, amikor magamtól kezdtem újra egy-egy fightot, mert túl sok életet veszítettem az elején és nem lett volna esélyem így a későbbi szakaszokra. Ezt hozzávéve sztem az 500 is megvan. :-D
ajánlott olvasnivaló