Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» JátszóDome: Cuphead [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: JátszóDome: Cuphead
Breaker vendégszereplésével estünk neki a Cupheadnek, ám nem jutottunk túl messzire...

Cuphead

Cuphead
A legutóbbi Cuphead cikkek, hírek
52271 levél
Válasz 17.10.18. 08:28 #7
Barthezz
Annyira a csapból is ez a játék folyik, hogy nem bírtam ki és tegnap éjfélkor lefekvés előtt kipróbáltam. Mondom, egy picit belenézek, talán az egyik első pályát letolom, aztán alszom. Fél 3 -kor sikerült befejeznem, 1. világot végigtoltam (egyetlen coin gyűjtő pályát hagytam csak ki), nem igazán lehetett letenni. Mivel 5-kor kelek (amiből így ma 6 lett), kiszámolhatjátok, hány órám maradt alvásra...

Szóval a játék bármennyire is rohadt nehéz, ugyanannyira addiktív és egyszerűen addig nem nyugszol, míg meg nem lesz az adott bossfight. Első nekifutásra egyébként szinte mindegyik fight lehetetlennek tűnik, aztán egyre inkább kiismerhető a taktika és végül egyszercsak sikerül. Jól lehet variálni a vásárolható tárgyakat is, a legtöbb esetben a plusz 1 életre volt szükségem, de pl. a 2 békánál az extended attack méterének automatikus növekedése volt a nyerő módszer, a scrollozós pályán pedig a láthatatlan dash.

Amúgy egy nagy adag szerencse is kell, minden boss ugyanis kb. 3-4 féle támadástípust váltogat, ezek között vannak nagyon nehezen kivédhetőek és viszonylag könnyűek is. Pl. a 2 békánál mindig meghaltam, amikor a pattogó labda jött, a fent és lent váltakozó sugarak viszont elég egyszerűek voltak, a sűrűn futó üres dobok pedig a közepesen nehezek, természetesen akkor sikerült, mikor ezutóbbiak jöttek egymás után és nem kaptam pattogó labdákat.

Ami még szívatás, hogy a pályák könnyített verziója bár tényleg sokkal könnyebb, semmit sem érnek, ugyanis nem jár értük szerződés és az egyik ismertetőben azt olvastam, hogy a végső bossfight megnyitásához az összes szerződést meg kell szerezni, így a könnyített mód legfeljebb arra jó, hogy tovább tudj haladni, aztán majd később visszatérsz rá.

A legnehezebb fight egyébként a napraforgó volt, annak az első szakasza nagyon kaotikus és 10 féle helyről kaphatsz támadást. Érdekes mód a második fele volt a könnyebb, amikor a tüskés növények nőttek ki. Illetve a repülősnek kellett nekifutnom még viszonylag sokszor, ott a nehézséget az adta, hogy nagyon hosszú volt, így nagyon kellett koncentrálni, hogy ne sérüljek. Checkpoint és harc közben felvehető elszórt életek ugyebár nincsenek, szóval tényleg nagyon kell figyelni.

Nem hiszem, hogy végig fogom tudni játszani, ha most ilyen a nehézség, a végefelé biztosan fog akadni egy-két olyan fight, amin elakadok, de amíg tudok, addig azért eljutok benne, mert rendkívül élvezetes a játék, elképesztő a grafika és nagyon beteg a humora is.
1678 levél
Válasz 17.10.17. 14:27 #6
GeryG
Anélkül, hogy mosdatnám magam az egyébként botrányos teljesítményemért ( ), tényleg marha zavaró volt, hogy nagyon sokszor nem tudtuk, hogy hirtelen ki kicsoda és merre áll, merre lő... Egyedül is megszenvedtem a két nyomorult békával (meg utána a szőnyegbombázó virággal is ), de elmondható, hogy egyedül tényleg egyszerűbb, mint coopban.

Egyébként is! Csak és kizárólag azért bénáztunk annyit, hogy senkinek se spoilerezzük szét a többi pályát!
11120 levél
Válasz 17.10.17. 14:24 #5
VodevilX
De talán annyira mégsem riasztó, ha 96% a Steam overall rating. Az elmúlt évek alapján pedig szerintem ki is jelenthető, hogy ha a minőség adott, akkor az emberek egyértelműen pozitívan fogadják ha tisztességes kihívás társul egy-egy játék mellé, ugye ott a Dark Souls mint AAA cím, de számos NES időket idéző indie platformer is.

Amúgy egyedül szerintem egyértelműen könnyebb a játék, ketten egyszerűen túl kicsi a tér, és borzasztó kaotikus ahogy a két player által telelőtt képernyő keveredik egyik másik boss támadásaival.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
52271 levél
Válasz 17.10.16. 20:42 #4
Barthezz
Azóta néztem én is single végigjátszást, ott valóban nem ilyen hosszúak a bossfight-ok. Elsőre én ugye az ide feltöltött videot láttam, amiből az jött le, hogy 1 óra alatt sem tudnak túljutni a 2 békán, ebből pedig csak ez a következtetés volt levonható, amit írtam. De valóban úgy tűnik, hogy ennél azért könnyebb a játék, ráadásul a most megjelent Dome-os cikk már említett nehézségi fokozatokat is.

Amúgy szeretem én is a nehéz platformereket és a kihívást, csak az itteni video alapján ez kvázi már lehetetlennek tűnt. A többi youtube video viszont meggyőzött, csak sajnos elég sokat elspoilereztem magamnak belőlük a pályákból. Így már mindenképp be fogom illeszteni a végigjátszandó sorba. Jelenleg Yooka Laylee-zom, az még alsó hangon 1 hónap, mire a végére érek, utána pedig vagy Cuphead, vagy Sonic Mania fog jönni, mindkettő nagyon érdekel.
2181 levél
Válasz 17.10.16. 20:11 #3
Shadowguard
Én ezt a videót néztem a játékról még régebben, szerintem nem olyan vészes a nehézség, Csonti jellemzően nem ilyesmivel játszik és egész messze jutott. Nehézséget tekintve engem emlékeztet a régi játékokra

Mondjuk a közeljövőben nem fogom kipróbálni, elég kevés időm van játszani mostanában ( ), de talán a harácsonyi háromhetes szabim alatt beújítom.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
3483 levél
Válasz 17.10.16. 19:29 #2
Sucee
Rohadtul nem lőttek túl, csak mindenki ahhoz a mentalitáshoz szokott, hogy bárki teljesíteni tud egy-egy játékot. Itt viszont a készítőknek volt tökük meglépni egy olyat, amivel potenciálisan el is riaszthatnak embereket. Sokszor frusztráló, de sokkal inkább érzed a sikert is.
Egyébként egyedül játszva kevesebb találat kell az ellenfélnek is, ha jól láttam.
52271 levél
Válasz 17.10.13. 08:13 #1
Barthezz
Ötletes játék és gondolkodtam is rajta, de a látottak alapján túllőttek a nehézségen. Egy óra alatt a második bosson nem tudtatok átjutni, single-ben pedig még ez a társ felélesztése lehetőség sincs, szóval meghalni se lehet harc közben, így pedig még brutálisabbnak tűnik a nehézség... Mindenesetre ha egyszer talán végigérek a végigjátszandó listámmal, akkor lehet teszek egy próbát vele, mert a grafika és a hangulat nagyon jónak tűnik.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.