Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Kezdődhet az új Mortal Kombat mozi forgatása

Kezdődhet az új Mortal Kombat mozi forgatása

Az egész projektet Dél-Ausztráliában bonyolítják le James Wan rendezésében.

2019.05.14. 15:59 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

Míg videojátékos fronton az elmúlt nyolc évben (durva mi?) reneszánszát éli a Mortal Kombat széria, addig filmes téren eléggé le vannak maradva. A 2011-es reboot előtt is jóval több MK-játék látott napvilágot, mint mozifilm, de ez valójában nem is olyan nagy baj. Ám a reboot óta már a harmadik epizódot kaptuk meg az elmúlt hetekben, ráadásul az egész sorozat is új erőre kapott az új részektől. Így igazán érik már egy új mozis projekt is.

A filmvásznon először az 1995-ös Mortal Kombatban rúgta össze a port Liu Kang és Shang Tsung, majd két évvel később érkezett a még gyengébb Mortal Kombat: Annihilation folytatás. Ezt követően kaptunk még egy egyetlen évadra jó Mortal Kombat: Conquest TV-sorozatot, majd sokáig csönd következett. Néhány évvel ezelőtt elsősorban rajongói kezdeményezésre készülhetett el egy webes sorozat Mortal Kombat: Legacy címmel, de ez se sokáig jutott.

Az elmúlt időszakban ismét lehetett arról hallani, hogy vannak kezdeményezések egy új mozis projektre, de konkrétumokról sokáig nem érkeztek hírek. Ám a legfrissebb beszámolók szerint a forgatási előkészületek még májusban elkezdődnek majd. Az egész projektet – amelynek még a munkacíme sem szivárgott ki – Dél-Ausztráliában kívánják lebonyolítani, itt lesznek a forgatások, illetve a VFX utómunkát is regionális stúdiókra bízzák. Ezzel a térség eddigi legnagyobb filmes projektje születhet meg, amely a helyi gazdaságba 70 millió dollárt pumpálhat és közel 600 új munkahelyet teremthet.

A produceri feladatokat az a James Wan látja el, aki az elmúlt években többek közt a Saw, az Insidious, a Furious Seven vagy épp legutóbb az Aquaman forgatásait is irányította. A forgatókönyvet pedig Greg Russo gondjaira bízták, aki egy Resident Evil rebooton is dolgozik jelenleg, míg a rendezői széket Simon McQuoid foglalhatja el. ■

hozzászólások (2)

MammonKZ
MammonKZ 2019.05.15. 05:04
Máshol azt írják, h J W csak producer (sajnos) és a rendező Simon McQuoid lesz!?
GeryG
GeryG 2019.05.15. 08:43
Igen, ebből volt egy kis kavar, hol így írták, hol úgy. De úgy néz ki, hogy JW lesz a producer, és McQuoid a rendező. :)
ajánlott olvasnivaló