Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Borderlands 3

Közösségi funkciók a Borderlands 3-ban

A Guardian Con alkalmából meséltek a fejlesztők a közösségi funkciókról, a közvetítésekről és a kisegítő lehetőségekről.

2019.07.09. 22:01 | GeryG | kategória: Játék

A Borderlands 3 idén ősszel repít vissza minket a Pandora felszínére, ahol megint millió fegyverrel lőhetünk szitává millió ellenséget. És mindezt meg is oszthatjuk a nagyérdeművel, köszönhetően a különböző közösségi funkcióknak. A Gearbox nagyon komolyan veszi, hogy közösségi élményt faragjon a játékból, erről meséltek több előadáson is a napokban megrendezett Guardian Con alkalmából.

Visszatérnek a párbajok, a sorozat történetében először vehetünk majd részt free for all duel módban, ahol egy az egy az egy az egy ellen csaphatunk össze másokkal. A fejlesztők együttműködnek a Discorddal is, így a játékba is beépítik a rendszert, valamint kapunk tevékenység alapú és aszimmetrikus párosítási lehetőséget is.

Közösségi funkciók a Borderlands 3-ban

A közvetítések kapcsán már korábban leleplezték az ECHOEcast Twitch funkciót, amellyel a nézők szabadon belenézhetnek a közvetítő játékosok hátizsákjába, statisztikáiba, képességeibe. Emellett különféle jutalmakat is szerezhetnek, de arra is lesz módjuk, hogy bizonyos feltételek teljesítésével bele is piszkáljanak a közvetítő aktuális játékába különféle eseményeket indítva benne.

A Gearbox szeretné, ha a Borderlands 3 minél több játékoshoz eljutna, ezért az egész játékot a legapróbb részletekig testre szabhatóvá teszik. A gombkiosztás is teljesen átállítható lesz, a játék támogatni fogja az Xbox Adaptive kontrollereket is, de lesznek különféle headbob, auto-mantling és aim assist funkciók is. A feliratok és szövegek is átállíthatók lesznek tekintettel a betűméretre, átlátszóságra és színre, hogy a színvakok se legyenek hátrányban.

Közösségi funkciók a Borderlands 3-ban

Érdekes kijelölési rendszert is bevezetnek majd, amellyel szavak nélkül is kommunikálhatunk játszótársainkkal. Így egy gombnyomással kijelölhetünk ellenségeket, célpontokat, tereptárgyakat, amelyek így megjelennek a társaink számára is, a karakterünk egy ide vágó mondattal is felhívja rá a figyelmüket, sőt, még a minitérképen is megjelenik.

A Borderlands 3 PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül, és szeptember 13-án fog megjelenni. A fentiekről a hivatalos oldalon olvashattok bővebben. ■

Borderlands 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Borderlands 3

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló