Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Liberated

Liberated játékmenet-bemutató

Hogy működik egy interaktív tech-noir képregény?

2019.08.14. 12:13 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Idén tavasszal jelentette be a Walkabout kiadó, hogy az Atomic Wolf stúdiójában egészen érdekes játék készül. Ez a Liberated, amely leginkább egy interaktív tech-noir képregényként írható le. De hogyan működik mindez?

A fejlesztők ígérete szerint ügyesen mossák el a határt a képregény-olvasás és a videojátékok között. Vagyis a játékban képkockáról képkockára haladhatunk előre a sztoriban, de ezeken a kockákon interakcióba léphetünk a környezetünkkel. Vagyis harcolhatunk, lopakodhatunk, lövöldözhetünk annak függvényében, hogy éppen a sztori szerint mi történik. Természetesen a történetet a mi tetteink és döntéseink alakítják, vagyis a következő képkockán attól függően folytatódik a cselekmény, hogy mi mit tettünk az előzőn.

A Liberated egy nem túl vidám jövőképet fest elénk, amelyben a kormány a technológiai vívmányok felhasználásával már-már autokratikus rendszert hozott létre, ahol az egyéneknek alig vannak jogai. A személyes adatokat már fegyverként használják fel az emberek ellen, az igazság fogalma pedig teljesen relatív. Éppen ezért a forradalom már a küszöbön áll, mi pedig mindkét fél szemszögéből megismerhetjük majd az eseményeket.

A Liberated egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal, de első körben csak PC-re fog megjelenni – elvileg hamarosan. A PlayStation 4, Xbox One és Nintendo Switch változatok pedig az év vége felé várhatóak. ■

Liberated
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Liberated

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló