Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

Ilyen a The Dark Pictures Anthology: Man of Medan Movie Night módja

A korábbi fejlesztői naplóban a Shared Story módot mutatták be, most megismerhetjük a másik multiplayer ágat.

2019.08.15. 13:38 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Supermassive Games nem sokat variál a sikerrecepten, de azért egy-két plusz adalékot csak hozzáad, hogy továbbra is friss és eladható legyen. Így kerülhet multiplayer mód a The Dark Pictures Anthology: Man of Medanba. És mindjárt kétféle multi.

Mindkettő kooperatív mód, csak épp az egyik kétszemélyes, a másik pedig öt. Az előbbi a Shared Story játékmód, amelyről az előző fejlesztői napló szólt. A másik pedig a Movie Night, amelyről pedig a mostani.

A Movie Night mód lényege, hogy a játékosok – legfeljebb öten – egy szobában, ugyanazon a képernyőn élik át az eseményeket, szemben a Shared Story online módjával. Minden játékos választhat magának egyet a szereplők közül, onnantól kezdve pedig ők felelnek annak tetteiért és döntéseiért. Amikor a történet egy másik szereplőre vált, a játékosok egyszerűen átadják a megfelelő társuknak a kontrollert. Bár ez egyszerű megoldásnak tűnik, érdekes csalafintaságot rejt magában.

A játékosokat ugyanis – dacára a kooperáció lényegének – nem kötelezi semmi arra, hogy a tetteivel és döntéseivel a többiekre is tekintettel legyen. Vagyis bármikor bárki dönthet úgy, hogy a saját bőrét menti, a többiek meg csinálnak, amit akarnak. Persze ezzel nem zökkenthetik ki túlságosan a történetvezetést, de alapvetően új irányba terelhetik az eseményeket. És ez az új irány könnyedén egy társuk halálához is vezethet. A játék pedig minden fejezet végén értékeli a játékosok teljesítményét.

A The Dark Pictures Anthology: Man of Medan augusztus 30-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló