Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Cyberpunk 2077

Kitalált stílusok keverednek a Cyberpunk 2077 világában

Rengeteg energiát fektettek a játék művészeti stílusának megteremtésébe is.

2019.09.24. 09:44 | Dino | kategória: Játék

A CD Projekt RED munkatársai nem kíméltek se időt se fáradságot, hogy a Cyberpunk 2077-ben tényleg minden a helyén legyen, és a játékosok egy minden részletében alaposan kidolgozott programot kapjanak majd jövő tavasszal. A játék alapját adó Cyberpunk 2020 RPG ugye a címnek megfelelően 2020-ban játszódik, a lengyelek alkotása viszont 57 évvel később, így aztán a designer csapat fogta magát, és ezt a közel hat évtizedet jól megtöltötte tartalommal. Mint a GamesIndustry magazinnak Marthe Jonkers művészeti koordinátor elmondta, a két évszám közti időszak általuk kitalált eseményei azt is meghatározzák, hogy hogyan néz ki Night City 2077-ben.

Az 57 év során négyféle divatstílus határozta meg a futurisztikus világot, és ezek hatással voltak az öltözködés mellett az építészetre, a járművekre és a fegyverek kinézetére is. És ahogy a világ minden városában tapasztalhatjuk, ezek a stílusok aztán keverednek, hol az egyik, hol a másik korban készült épületet láthatunk, így alakul ki az aktuális városkép. A Cyberpunk 2077 világának kilenc kerületében pedig eltérő arányban keveredik a négy stílus.

Kitalált stílusok keverednek a Cyberpunk 2077 világában

Az első, entrópizmusnak elnevezett stílus egy olyan korszakban alakult ki, amikor az emberek küzdöttek a túlélésért, és hatalmas volt a szegénység. „Kevésbé színesen öltözködtek, inkább a praktikusság volt fontos, minthogy valami jól nézzen ki vagy sok minta legyen rajta.” – mondta Jonkers.

Kitalált stílusok keverednek a Cyberpunk 2077 világában

Aztán következett a gazdaság helyrerázódásának időszakában a kitsch korszak. Az emberek elkezdtek ismét jobban keresni, és újra megtöltötték színekkel a világot. Ezt a vállalatok felvirágzásának idején követte a neomilitarizmus stílusa, sok-sok fémet használva, és természetesen a fekete lett a meghatározó szín.

Kitalált stílusok keverednek a Cyberpunk 2077 világában

Végül a játék korszakát megelőző években megjelent a neokitsch. Ebben az időszakban nagyobbá vált a szakadék a gazdagok és szegények között, az előbbiek pedig minél jobban szerették volna kifejezésre juttatni gazdagságukat. Mivel a természetes dolgok egyre jobban eltűnnek a világból (egyre kevesebb a fa, és lassan az összes állatfaj kihal), a tehetősek állatmintákat festetnek a testükre, ezzel jelezve vagyonukat, házaikban pedig sok fát és márványt használnak, amit a többség nem engedhet meg magának.

Kitalált stílusok keverednek a Cyberpunk 2077 világában

„Különböző rétegei vannak Night City és lakói designjának, így amikor autózol a városban és látsz egy rózsaszínes, lágy körvonalú épületet, rögtön tudod, hogy kitsch stílusú, és hogy egy olyan korban épült, amikor több pénze volt az embereknek.” – fejtette ki Jonkers. „A város háttértörténetét meséli el, és sokkal hihetőbbé teszi az egészet. Mindez igazán fontos volt számunkra, hogy saját, egyedi megközelítésből nézzük a Cyberpunk világát. És igazán örülök annak, hogy amikor az emberek látnak egy képet a játékunkból, azonnal felismeri, hogy ez a mi stílusunk.”

És hogy az akció közben vajon mennyit fognak fel ebből az egészből a játékosok, tényleg megérte-e a rengeteg befektetett időt a háttér ilyen alapos kidolgozása? „Egyes játékosok bizonyára csak az akcióra fókuszálnak majd, de nekünk a CD Projekt RED-nél igazából a történetmesélés a fontos.” – mondja Jonkers. „Ezen dolgozunk. Szeretünk történeteket elmesélni, mély narratív élményt adni a játékosoknak. És gyakran nyílt világokat hozunk lére, ez az, amit szeretünk, így ebbe a játékba is ez kerül. Gondoskodunk arról, hogy Night City tele legyen történetekkel, amelyeket felfedezhetsz, miközben bejárod a várost.”

Cikkajánló
Végig first person nézet lesz a Cyberpunk 2077-ben
Pár kivételtől eltekintve az átvezető jelenetekben is.
» Olvasd el!

A Cyberpunk 2077-ra még közel hét hónapot kell várnunk, 2020 április 16-án fog megjelenni, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.
Csatlakozz Te is a Cyberpunk 2077 Hungary Facebook-csoporthoz! ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Cyberpunk 2077
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cyberpunk 2077

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló