Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Rune II

Kavarás a Rune II fejlesztői körül

A Human Head Studios előbb elkészítette a játékot, majd megszűnt, hogy új stúdióként újjá szülessen. Mindezt néhány nap alatt, a kiadója tudta nélkül.

2019.11.14. 11:29 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A minap jelent meg – egyelőre csak az EGS-en – a Human Head Studios legújabb játéka, a Rune II. A rajongók két évtized várakozás után újra visszatérhetnek a viking mitológia ismert helyszíneire, hogy megpróbálják megakadályozni a Ragnarököt, és megállítsák Lokit. A játék a premier alkalmából meg is kapta az ilyenkor szokásos launch trailer.

Igen ám, de nem csak ez a hír a projekt háza tájáról. Pontosabban arról érkezett hír, hogy a projekt háza tája már nem is a háza tája többé. Történt ugyanis, hogy alig egyetlen nappal a Rune II premierje után a Human Head Studios bezárta kapuit. A stúdió huszonkét évig működött, ez idő alatt olyan játékokat tettek le az asztalra, mint a Rune, a Prey vagy az ötletesnek indult, de elég gyatrán kivitelezett The Quiet Man.

Az egy dolog, hogy a stúdió tegnap elég váratlanul bezárta kapuit. Az viszont már egy másik, hogy tette ezt úgy, hogy erről a kiadója – a Ragnarok Games – semmit sem tudott. És itt még nincs vége, ugyanis a hirtelen megszűnt stúdió munkatársai nem maradtak kenyéradó nélkül: megalapították a Roundhouse Studiost, amely már le is szerződött a Bethesdával. A kiadó és a fejlesztők kapcsolata nem újkeletű, hiszen évekkel ezelőtt a Prey készítésekor már dolgoztak együtt.

Mi lesz így a friss, ropogós Rune II-vel, és mit szól az egészhez a Ragnarok Games? Nos, hivatalos közleményük szerint az egészről ők is csak a sajtóból értesültek, vagyis őket is váratlanul érte a dolog. Már csak azért is, mert a Human Head Studios hosszútávú szerződésben állt velük, amelynek keretében a Rune II megjelenés utáni támogatásán és javításán kellett volna dolgozniuk. Ezt a munkát most a kiadó egy másik csapatnak adja majd ki, vagyis a rajongók számíthatnak majd frissítésekre és bővítésekre a játékhoz. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Rune II
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Rune II

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló