Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Squadron 42

Itt tart most a Squadron 42

Karácsonyra új bemutatót adtak ki a Star Citizen single player kisöccséről.

2019.12.28. 18:09 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Cloud Imperium stúdió új előzetessel lepte meg rajongóit karácsony alkalmából. Ezúttal nem az sci-fi MMO Star Citizen, hanem az abból az évek során önálló játékká cseperedett egyszemélyes játékmód, a Squadron 42 került terítékre. Az alábbi videóban azt mutatják meg a srácok, hogy mi mindenen dolgoztak 2019-ben.

Bár a trailer elég látványos, egyaránt mutat részeket a világűrből, a különböző népek űrhajóiból, sőt, még az űrállomásokból és az azokon zajló életről is, valójában cseppet sem hoz közelebb minket a legfontosabb kérdés megválaszolásához: hol tart a projekt, mikor kaphatják meg végre a játékosok? Erre továbbra sincs válasz a stúdiótól, hiszen a megannyi halasztás után immár eljutottak odáig, hogy nem is traktálnak minket újabb ködös premierjóslatokkal.

De van új hír a Star Citizen háza táján is, nem is kicsi. A napokban megérkezett az alfa változat 3.8-as frissítése, benne néhány érdekes újdonsággal. Jelentős fejlesztéseken ment keresztül a bolygók véletlenszerű generálásáért felelős rendszer, így a jövőben sokkal változatosabb, összetettebb és részletesebb bolygókat fedezhetünk majd fel (elvileg). Megjelentek a különféle időjárási effektek, így a szél, a hó- vagy homokviharok és hasonlók. Ezek nem csak látványelemként vannak jelen, hanem jelentősen befolyásolhatják az űrhajók irányíthatóságát is.

Itt tart most a Squadron 42

Új küldetések és egy új bolygó (microTech) is bekerültek a játékba. Immár kisebb űrállomásokat is meglátogathatunk, amelyek egyfajta intergalaktikus pihenőhelyként funkcionálnak. Bekerült a játékba a pusztakezes közelharc, vele együtt a csendes likvidálás és a közelharci fegyverek is. A játékosok különböző ütéseket és lefegyverző mozdulatokat alkalmazhatnak, a fejlesztők ígérete szerint igen változatos és látványos harcokat élhetünk majd át.

Szintén érdekes újdonság a törvények megjelenése, ezeket megszegve bírságokat kell befizetnünk, de arra is lesz mód, hogy a rendszert feltörve töröljük a saját priuszunkat. Ha pedig illegális helyen szállunk le űrhajónkkal, azt elkobozzák tőlünk és csak a bírság befizetése után kapjuk vissza. Végül, de nem utolsósorban új űrhajók, valamint fegyverek és felszerelések is kerültek a játék alfa változatába.

Szerver oldalon is vannak változások. A játék univerzumát felszeletelték, a szerverek pedig mindig csak azt a részt töltik be, amire a játékosnak a helyzete révén szüksége lehet ahelyett, hogy a teljes univerzumot mindig betöltenék. Ezzel igyekeznek csökkenteni a számítási igényeket, ezáltal növelve és stabilizálva a játék teljesítményét. ■

Squadron 42
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Squadron 42

hozzászólások (1)

Peace
Peace 2019.12.28. 22:26
Minden alkalommal reménykedek, hogy most már tényleg érkezik ez a Squadron 42, de csak nem akar összeállni. Azért egyszer most már csak-csak lesz belőle valami......
ajánlott olvasnivaló