Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Alapítója elhagyja a Rockstar Gamest

Alapítója elhagyja a Rockstar Gamest

Huszonkét év után áll fel a stúdió vezetője, kreatív igazgatója és első számú írója.

2020.02.05. 15:26 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Rockstar Games kétségtelenül a 2000-es évek egyik legbefolyásosabb videojáték-fejlesztője és kiadója. Olyan szériák fűződnek a nevükhöz, mint a Grand Theft Auto vagy a Red Dead Redemption. A céget egy testvérpár – Dan és Sam Houser – alapította még 1998-ban. Ám most, huszonkét évvel később elválnak útjaik.

A Rockstar játékainak kiadásáért felelős Take Two egy közleményben jelentette be, hogy Dan Houser idén márciusban elhagyja a stúdiót. Ennek okairól azonban nem árultak el részleteket. Ahogyan egyelőre azt sem lehet tudni, hogy Dan Houser marad-e a videojáték-iparban vagy egészen más területek felé fordul.

Alapítója elhagyja a Rockstar Gamest

Ugyanígy erősen kérdéses, hogy milyen változásokat hoz majd a távozása a Rockstar Games életében. Ő volt ugyanis a stúdió vezető kreatívja és első számú írója is, aki a legnagyobb játékok történetéért is felelt. Egy biztos: nélküle más játékok készülnek majd a jövőben. A stúdió elnöke továbbra is Sam Houser marad. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (2)

Lacko
Lacko 2020.02.06. 07:20
Ha már úgysincs író. Elkészíthetnék a RDR1 remastered-et az rdr2 motorjával. A táj már úgyis megvan. A mozgások, hangok maradhatnak az eredetiből, csak a karaktereket kell felhúzni. És jöhet PC-re is... ;)
Peace
Peace 2020.02.06. 07:50
Jöhet! Bármi, ami RDR!
ajánlott olvasnivaló