Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Spider-Man 2 pletykák

Spider-Man 2 pletykák

Miles Morales, többféle hálóhinta-rendszer és Venom?

2020.03.20. 16:08 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az Insomniac Games másfél éve letaszította a Rocksteady Studiost a trónról, a szuperhősös videojátékok trónjáról. A kizárólag PlayStation 4-re elkészült Spider-Man szinte hibátlan játék lett, de legalábbis a témában a valaha volt legjobb. Nem is kérdés, hogy a rajongók tűkön ülve várják, mikor jelenti be a stúdió, hogy készül a folytatás. Abban egészen biztosak lehetünk, hogy el fog készülni és abban is, hogy már PlayStation 5-re. A minap viszont érdekes pletykák láttak napvilágot a világhálón, amelyek a tartalomról, a történetről és a játékmenetről szólnak. Mivel ezek csak pletykák, kezeljük is az alábbi információkat ennek megfelelően!

Cikkajánló
Spider-Man
Hálóhintázás a tökéletesség határán innen és túl.
» Olvasd el!

Először is, a Spider-Man 2 2021 karácsonya körül kerülhet a boltokba, a hivatalos bejelentésre pedig idén nyáron kerülhet sor. Egy teljes egészében single player játékot kapunk (ahogy az első rész esetében is volt), így a történet most is nagyon részletesen ki lesz dolgozva. És ha már történet, ez néhány hónappal az első rész eseményei után, valószínűleg télen játszódik majd. A főhős továbbra is Peter Parker lesz, de a pletykák szerint Miles Morales sokkal nagyobb szerepet fog kapni. Állítólag voltak olyan kísérletek a stúdión belül, miszerint Peter és Miles között bármikor szabadon lehetett volna váltani, de ezt végül a történet integritása miatt elvetették. De nagyon valószínű, hogy most is átvehetjük majd Miles felett is az irányítást egy-két küldetés erejéig. Nagy kérdés, hogy kik lesznek az ügyeletes gonosztevők, de a pletykák szerint biztosan feltűnik majd Mysterio és Venom is. Utóbbi viszont nem biztos, hogy Eddie Brock lesz (bár ő is szerepelni fog a játékban), hanem meglepetésre Harry Osborn! És itt álljon egy kis spoiler az első játékból, szóval aki még nem ért a végére, most ugorjon szépen tovább!

Szóval az első játék végén már volt utalás erre, méghozzá a stáblistába ágyazott videókban. Ebben Norman Osbornt láthatjuk, amint az otthona egy titkos helyiségében elrejtve tartja a fiát, Harryt egy izolációs kamrában. Harry eszméletlenül lebeg egy zöld folyadékban, körülötte pedig a szimbiótára kísértetiesen emlékeztető anyag látható, ami reagál is Normanre, miközben az esküdözik, hogy megtalálja az ellenszert a fia „betegségére”.

A fentiek alapján valóban lehet esély rá, hogy a Spider-Man 2-ben Harry lesz Venom, de a pletykák szerint mellette Carnage is felbukkan majd, illetve számíthatunk rá, hogy Norman Osborn, mint Zöld manó vagy épp Vörös manó fog káoszt okozni.

Ami pedig a játékmenetet illeti, a játékterünk kibővül, immár Queens és Brooklyn is bejárható lesz. Sőt, köszönhetően a PS5-ben rejlő hatalmas számítási kapacitásnak – már bizonyos épületekbe is szabadon belopózhatunk majd. Ez egyébként újszerű közlekedési formákat is eredményez. És ha már közlekedési formák, a klasszikus hálóhintázás is kibővül rengeteg új animációval, illetve lehetőségünk lesz választani három irányítási mód között. Lesz egy fizikai alapú, hasonló a 2004-es Spider-Man 2-ben látottra. Emellett lesz egy gép által asszisztált, tehát jóval árkádosabb változat is, illetve a harmadik e kettő keveréke lesz – olyasmi, mint a 2018-as játékban is volt.

A fentiek tehát mind csak pletykák és szivárogtatásnak beállított információk, amelyek hitelességét még jó ideig nem tudjuk majd sem cáfolni, sem alátámasztani. Az ötletek ugyanakkor nem hangzanak rosszul, és ismerve az Insomniac Games munkásságát, akármit is találnak ki a még hivatalosan nem is létező Spider-Man 2-höz, azzal mi, rajongók nem fogunk rosszul járni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló