Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

Mafia: Definitive Edition

A nap híre: jön a Mafia: Trilogy!

A jelek szerint rajongók millióinak teljesülhet a vágya, mindhárom részt felújítják! FRISSÍTÉS: képek és néhány infó is jött.

2020.05.13. 16:27 | GeryG | kategória: Játékhírek

Hölgyeim és Uraim, megérkezett a nap híre! Még úgy is, hogy tulajdonképpen konkrét információknak szinte teljesen híján vagyunk egyelőre. Miről is van szó? Arról, hogy a 2K ma fellőtt a világhálóra egy rövidke, alig félperces videót, amely alatt ott virít a Mafia: Trilogy felirat. Íme:

A videóban mindhárom eddig megjelent Mafia epizód főhőse felbukkan, amiből két dologra lehet következtetni: vagy kapunk egy a teljes trilógiát magába foglaló gyűjteményes kiadást (aminek nem sok értelme van, ha az első rész immár közel húsz éves, az utolsó meg alig négy…), vagy felújítják a játékokat! Mi az utóbbira tippelünk.

A kiadó azt ígéri, hogy a részletes bejelentésre május 19-én kerítenek sort, akkor minden kiderül. És reméljük, hogy mindenki derül majd… bocs.

A Mafia: City of Lost Heaven még 2001 szeptemberében jelent meg, és bár mára sok eleme megmosolyogtatónak hathat, akkor kimondottan igényes játéknak számított, amely nem véletlenül vált mára igazi klasszikussá. A folytatásra nagyon sokat kellett várni, csak 2010-ben érkezett meg a Mafia II, amely korszakot is váltott: a ’30-as éveket az ’50-es évekre cserélték. A játék nem aratott akkora sikert, mint elődje, de számos elemében ez is újítónak számított.

Végül 2016-ban vált trilógiává a franchise, ekkor jelent meg a ’70-es éveket feldolgozó Mafia III. Rossz játéknak ezt sem lehet nevezni, de egészen más hangulatot árasztott, mint elődei, amivel sok veterán rajongót nem tudott meggyőzni.

FRISSÍTÉS:
Bár a 2K azt mondta, hogy a részletes bejelentésre csak néhány nap múlva került sor, a világhálón mégis felbukkantak az első képek, amelyek bizony az első játékból származnak. Ha ezek valóban ingame felvételek, akkor fogalmazhatunk úgy, hogy a Resident Evil 2 tavalyi remake-jét idén garantáltan letaszítják a remake-ek trónjáról...

A jelek szerint - köszönhetően egy elkapkodott Microsoft Store frissítésnek - már a premierdátum is ismert: eszerint a trilógia augusztus 28-án érkezhet meg. ■

előző
következő
A nap híre: jön a Mafia: Trilogy!
A nap híre: jön a Mafia: Trilogy!A nap híre: jön a Mafia: Trilogy!A nap híre: jön a Mafia: Trilogy!A nap híre: jön a Mafia: Trilogy!A nap híre: jön a Mafia: Trilogy!A nap híre: jön a Mafia: Trilogy!A nap híre: jön a Mafia: Trilogy!
Mafia: Definitive Edition
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mafia: Definitive Edition

hozzászólások (26)

david139
david139 2020.05.14. 08:24
Akkor elnézést, én csak 9GAGről értesültem ebben a témában, és ott valami ilyesmi kép állt össze.
Gobiakos
Gobiakos 2020.05.14. 09:19
Nekem ez a széria (is) teljesen kimaradt anno. Most mindenképp megpróbálom majd pótolni, hiszen nagyon sok jót hallottam róla; főleg az első részről.
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Juraviel.Ihuan.Bedvin 2020.05.14. 10:24
Skorpio90

Ellie leszbikussága már az előző rész DLC-je óta ismert, úgyhogy szerintem se ez a fő ok (ezt már azért a nagy többség elfogadta), a másik női karakter férfias (feltételezett transzneműség?) kinézetén már valóban többen háborogtak.

Mégis, a fő ok szerintem, hogy a játékban egy adott ponton egy olyan jelentős narratív hangsúlyváltás lehet, ami kiverte a biztosítékot. A háborgást, gyűlölködést nem, de egy kis esélyt megadva, hogy ez nem feltétlen jól fog elsülni, akkor elfogadhatónak tartom majd a csalódottságot, sőt, megérthetőnek.

Viszont ezt jól is meglehet írni. Egyébként a tegnapi Inside story videóban burkoltan valószínűleg erről beszélt, el is ismerte, hogy vita tárgyát képezte náluk, de érdekes filozófiai kérdéseket fel. Remélik a játékosok fogékonyak lesznek rá.
-Jozef-
-Jozef- 2020.05.14. 11:00
A híresneves MGS2 váratlan főhősváltása után engem már nem lep meg semmi. :-D
Ricsi1976
Ricsi1976 2020.05.14. 12:43
Nekem eddig egyikhez sem volt szerencsém, de nagyon csinos grafika. :-)
ajánlott olvasnivaló