Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Fotorealisztikus grafikát ígér az Unreal Engine 5

Fotorealisztikus grafikát ígér az Unreal Engine 5

Jövő év végén érkezik az Epic Games új játékmotorja.

2020.05.13. 22:42 | szerző: Dino | kategória: Játék

Az Epic Games közel egy 10 perces videóban mutatta be készülő új motorjuk, az Unreal Engine 5 képességeit. A prezentációt egy PlayStation 5-ön futtatták valós időben, azaz amit látunk, az nem egy előre renderelt animáció.

A fejlesztők egyik fő célja a CG mozifilmekkel egy szinten lévő fotorealisztikus megjelenítés, amit a megfelelő eszközök biztosításával akár kisebb csapatok számára is elérhető közelségbe szeretnének tenni. Ehhez két vadonatúj technológia kerül a motorba. A Nanite "virtualizált mikropoligon geometriának" köszönhetően a grafikusok tetszőleges bonyolultságú geometriai részleteket megvalósíthatnak, a rendszer simán lekezeli a poligonok millióiból vagy akár milliárdjaiból álló adatforrásokat (például ZBrush alakzatokat vagy fotogrammetrikus scanneléseket). A Nanite pedig gondoskodik arról, hogy mindezt valós időben streamelje és skálázza, nem kell a részleteket normál mapre rakni vagy manuálisan foglalkozni a LOD-dal (level of detail), a minőség pedig nem romlik.

A másik újdonság a Lumen, egy teljesen dinamikus globális megvilágítási megoldás, amely azonnal reagál a fényviszonyok változására. Ez a rendszer rendereli a diffúz fényeket, visszaverődéseket, tükröződéseket nagy, részletes környezetekben. A designerek könnyen hozhatnak létre dinamikus jeleneteket, például napszakváltozással, bekapcsolódó zseblámpával vagy a plafonon megnyíló lyukkal, amelyen keresztülsüt a Nap.

Az Unreal Engine 5 előzetes változata 2021 elejétől lesz elérhető, míg a teljes motor jövő év végére készül el. Már a mostani, 4.25-ös engine is támogatja az érkező új konzolgenerációt, és ez nem lesz másként az UE5-tel sem, de az Epicnél előrefelé kompatibilitással dolgoztak az engine-en, így aki most elkezd az UE4-ben a következő konzolgenerációra fejleszteni, egyszerűen átrakhatja majd a projektet UE5-be.

Az Epic Games természetesen saját Fortnite játékát is kiadja az új konzolokra azok megjelenésekor, az Unreal Engine 5-re pedig valamikor 2021 közepén tervezik átrakni. ■

előző
következő
Fotorealisztikus grafikát ígér az Unreal Engine 5
Fotorealisztikus grafikát ígér az Unreal Engine 5Fotorealisztikus grafikát ígér az Unreal Engine 5Fotorealisztikus grafikát ígér az Unreal Engine 5Fotorealisztikus grafikát ígér az Unreal Engine 5Fotorealisztikus grafikát ígér az Unreal Engine 5

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló