Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Alt254

Alt254 – na ez lesz az igazi pixelgrafikus minimalista játék!

Egyetlen pixel kalandjait követhetjük nyomon ebben az egyedi játékban.

2020.07.30. 08:15 | szerző: Dino | kategória: Játék

Fura módon ahogy erősödtek a hardverek az elmúlt évek során, úgy szaporodtak el közben a pixelgrafikus játékok az utóbbi években. Persze sok esetben nem véletlen, hogy főleg indie fejlesztők ezt a stílust választják: korlátozott erőforrásaikból lehet, hogy csak a kisebb felbontású grafikát tudják kigazdálkodni. És ha jól csinálják, a játék maga feledtetheti azt, hogy valamikor a nyolcvanas években néztek ki hasonlóan a programok.

A Rename Studio azonban még tovább fokozta a pixelességet, az Alt254-ben ugyanis főhősünket mindössze egyetlen pixel jelzi. Gyakorlatilag a játék címe is innen ered, hiszen a 254-es ASCII kódú karakter (amelyet az Alt lenyomása mellett a numerikus billentyűzeten bepötyögött 254-es számmal hívhatunk elő) nem más, mint egy kis négyzet: ■.

A játékteret se vitték túlzásba, ugyanis talán még az első mobiltelefonos játékok is több képpontot használtak, mint amit az Alt254-ben kapunk: 21ˆ26 pixel. Tehát mindössze 546 képpont látszik egyszerre a felfedezésre váró térképből. És persze ezen ellenfeleinket is mind egy-egy pixel reprezentálja.

A nyílt világú játékban először meg kell ismernünk ezt a fura helyet, túlélni a veszélyeit, közben pedig rátalálunk emlékeinkre, amelyből fokozatosan összeáll a kép, hogy ki vagyunk és mit is keresünk ebben a világban.

Az Alt254 PC-re készül, és valamikor az idei év során fog megjelenni, a Jaleo Games segítségével. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Alt254 – na ez lesz az igazi pixelgrafikus minimalista játék!
Alt254 – na ez lesz az igazi pixelgrafikus minimalista játék!Alt254 – na ez lesz az igazi pixelgrafikus minimalista játék!Alt254 – na ez lesz az igazi pixelgrafikus minimalista játék!Alt254 – na ez lesz az igazi pixelgrafikus minimalista játék!Alt254 – na ez lesz az igazi pixelgrafikus minimalista játék!Alt254 – na ez lesz az igazi pixelgrafikus minimalista játék!Alt254 – na ez lesz az igazi pixelgrafikus minimalista játék!

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló