Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

T alakúra nyitható az LG Wing kétképernyős telefon

T alakúra nyitható az LG Wing kétképernyős telefon

Szokatlan módját választották a kétkijelzős megoldásnak.

2020.10.28. 11:50 | Dino | kategória: Mobil

Hamarosan hazánkban is kapható lesz az LG legújabb okostelefonja, a Wing, amely újszerű módját választotta a kijelző kiterjesztésének. Ahelyett ugyanis, hogy könyvszerűen kihajtható formában helyezték volna el a két képernyőt, egymás fölé kerültek a panelek, és egy elforgatós mechanika segítségével T alakúra hajthatjuk ki a kütyüt. Így például a fenti képernyőn tovább futhat teljes méretben a videolejátszás, miközben az alsón a hozzászólásokat olvashatjuk vagy chatelhetünk.

De persze nem a YouTube az egyetlen alkalmazás, amelyben kihasználhatjuk a két képernyőt - igaz, egyelőre leginkább különböző videós szolgáltatásokkal dolgozik együtt ezen a téren az LG, mint például a NAVER, a Rave, a Ficto és a Tubi. Azonban ha megfordítjuk a kütyüt, és alulra kerül a nagyobb képernyő, arra helyezhetjük a virtuális billentyűzetet, így gépelhetünk kényelmesebben. És akár megjeleníthetünk a kijelzőkön két teljesen független alkalmazást is.

T alakúra nyitható az LG Wing kétképernyős telefon

Egyedi újdonsága még az LG Wingnek a kamera gimbal módja, amely szintén kihajtott kijelzővel használható. Ilyenkor a kis képernyőn megjelenik egy virtuális joystick, azzal "mozgathatjuk" a kamerát, és ott helyezkedik el a többi funkció gombja is. A képstabilizálást pedig úgy oldja meg a telefon, hogy a 12 megapixeles szenzor képéből Full HD frame-et vág ki. Ez egyben azt is jelenti, hogy bár videofelvételt akár 4K-ban is készíthetünk, a gimbal mód használatakor erről le kell mondanunk.

T alakúra nyitható az LG Wing kétképernyős telefon

Technikai paramétereket nézve: a főképernyő 6,8 hüvelykes, 20,5:9 oldalarányú, FHD+ POLED, míg az alóla előbújó kisebb kijelző 3,9"-os, 1:1,15 oldalarányú GOLED. A processzor egy Qualcomm Snapdragon SM7250, 8 GB RAM és 128 GB flash háttértár társaságában. A hátlapra három lencse került, az alap 64 megapixeles, mellette pedig egy 13 és egy 12 megapixeles ultraszéles-látószögűt is kapunk. A 32 megapixeles előlapi kamera a készülék tetejéből bújik elő, így nem takar ki semmi se a kijelzőből. A 4000 mAh-s akku első hangzásra kevésnek tűnhet, de az LG mérései szerint bőven kibír egy teljes napot is. A telefon mellé 25 W-os gyorstöltő jár, a vezeték nélküli töltés pedig 12 W-os. A dobozban találunk még egy tokot is, amely öntapadósan kerül fel a hátlapra.

T alakúra nyitható az LG Wing kétképernyős telefon

A Wing az LG Explorer Project termékszériájának első darabja - a kategória neve pedig remekül tükrözi az újszerű megoldásokkal való kísérletezést. Zászlóshajónak lenni pedig általában magas árcédulával jár, nincs ez másként most se: az LG Winget 399 ezer forintért lehet előrendelni - és lesz olyan kereskedelmi egység is, ahol ajándék 32"-os tévét adnak mellé ajándékba... (Mondjuk ez apróság ahhoz képest, hogy huszonpár évvel ezelőtt a Pioneer autót - talán egy Suzukit - adott plazmatévéi mellé... :D ) ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló