Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Far Cry 6

Megérkezett a Far Cry 6 első előzetese

A hatodik rész halálos iramra kapcsol a szupercsapattal...

2021.05.28. 21:13 | GeryG | kategória: Játék

A Ubisoft mostanában nem kényezteti agyon a rajongóit. Vagy olyan játékokat dobtak piacra, amikben hemzsegtek a hibák, vagy… nem dobtak piacra egyáltalán semmit. Na jó, ez így persze túlzás, de nagy vonalakban így telt az elmúlt néhány év. A régi nagy sorozatokból mostanra nagyjából csak az Assassin’s Creed és a Far Cry maradt meg. Míg előbbi egyelőre nem villantott új epizódot a viking mókázás óta, addig utóbbi rajongói közel egy éve várják már a Far Cry 6-ot.

A Ubisoft ma délután végre leleplezte a játékot és mindjárt egy közel háromnegyed órás bemutatóval rukkoltak elő. Az igazság az, hogy ez egy picit túlzás, ugyanis a fenti 40 perces bemutató első 30 perce nem több hangulatos zenénél és a játék világából származó képeslapok és hasonlók mutogatásánál. Szóval érdemes mindjárt az utolsó harmadhoz tekerni rajta. Vagy megnézni az alábbi videókat.

A Far Cry 6 ezúttal ismét egy fiktív országban, Yara szigetén játszódik, de nem nagy kunszt kitalálni, melyik valós diktatúra is ihlette. A (sorozat történetében először akár női) főhősünk ezúttal Dani Rojas lesz, aki felveszi a harcot az otthonát zsarnokként uraló diktátorral. Mert a sztori ismét egy valaki által elnyomott nép gyermekéről fog szólni, aki aztán sok vér és verejték árán felszabadítja népét. Láttunk már ilyet máshol? Igen, az előző epizódokban…

Ami viszont újdonság, hogy ezúttal igazi gerillaként fogunk tevékenykedni annak minden fontosabb szabályát betartva. Vagyis többnyire célszerű lesz álcázni magunkat, akit lehet, ki kell játszanunk, illetve minden forrást és lehetőséget ki kell használnunk a végső cél érdekében.

Ez játékmenet szempontjából nagyon érdekes újításokat hoz. Egyfelől nem csak a klasszikus lőfegyverek állnak majd rendelkezésünkre, hanem szó szerint szemétből és egy rakás limlomból összetákolt fegyverek is. A hátunkra kapható különféle extrém fegyvereink is lesznek, mint a házilag barkácsolt lángszóró vagy mini katyusa. A járgányok is hasonlók lesznek, vagyis nem csak elköthetjük őket, de a saját szánk íze szerint, amolyan szupercsapatos formában át is alakíthatjuk őket.

A Far Cry 5-ben egy hűséges kutyánk volt, aki nem csak jobb kedvre derített, de a harcokból is kivette a részét. Most is lesznek háziállataink, mindjárt kettő is. Az egyik egy kerekesszékes tacskó, Chorizo, aki amilyen cukinak tűnik, olyan kis méregzsák lesz. A másik pedig Guapo, a krokodil. Róla nem is kell többet mondani…

Természetesen Yara szigete nem attól olyan rossz hely manapság, hogy elfogyott a kubai… izé, yarai szivar. Hanem attól, hogy egy bizonyos Anton Castillo a fejébe vette, hogy átformálja az országot valamivé, ami csak az ő fejében létezik. Szóval ő egy diktátor, aki csak arra vár, hogy leszámoljunk vele. És a pereputtyával.

A Far Cry 6 a tervek szerint október 7-én fog megjelenni PC-re, Stadiára és Amazon Lumára, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, valamint Xbox One-ra és Xbox Series X-re. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Far Cry 6
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Far Cry 6

hozzászólások (2)

subject17
subject17 2021.05.29. 01:50
"A (sorozat történetében először akár női) főhősünk ezúttal Dani Rojas lesz (...)"

Az ötödik részben is lehetett már női karakterrel menni. (Az persze tény, hogy voiced főszereplőként még nem volt nő.)
GeryG
GeryG 2021.05.29. 15:48
És tényleg, erre nem is emlékeztem elsőre. Viszont ő csak "rookie" néven futott és tényleg nem volt szinkronizálva. Szóval valamennyire tényleg újdonság ez a felállás. Először talán valamelyik Assassin's Creedben sütötték el ezt, ha jól emlékszem.
ajánlott olvasnivaló