Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Vertigo

Hitchcock filmjei inspirálták a Vertigo fejlesztőit

A Runaway alkotói újabb narratív játékon dolgoznak.

2021.06.07. 07:26 | Dino | kategória: Játék

Alfred Hitchcock 1958-as Szédülés című mozifilmjét inspirálta az elsősorban a Runaway és Yesterday kalandjáték-szériákról ismert Pendulo Studios új játékához, amely szintén a Vertigo címet kapta.

A narratív játékban Hitchcock művéhez hasonló fő témákat boncolgatnak: megszállottság, őrület, manipuláció, önazonosság, valamint a valóság, álmok és emlékek összemosódása.

A történet középpontjában egy író, Ed Miller áll, aki sértetlenül él túl egy autóbalesetet. Bár senki más nem találtak az autóban, Ed meggyőződéssel állítja, hogy a feleségével és lányával együtt zuhantak a kaliforniai Brody Canyonba. Megjelennek nála a súlyos szédülés tünetei, és terápiás kezelése során derül ki, mi is történt pontosan azon a tragikus napon. A játékban három karakterrel, több idővonalon haladva ismerhetjük meg az eseményeket.

De a spanyol fejlesztők nem csak a sztorihoz merítettek Hitchcock filmjéből. Alaposan megvizsgálták a híres rendező által alkalmazott beállításokat és filmes technikákat is, és igyekeztek azokat is felhasználni. Ugyanakkor például az Elbűvölve (Spellbound) filmhez , hasonlít, hogy a kezelés áll a középpontban, a főbb karakterekben pedig felismerhetők például A Manderley-ház asszonya (Rebecca) vagy a Psycho egyes szereplői.

A Vertigo várhatóan az év végén fog megjelenni, PC-re, PlayStation 4-re és 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re, valamint Nintendo Switchre, a Microids kiadásában. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Hitchcock filmjei inspirálták a Vertigo fejlesztőit
Hitchcock filmjei inspirálták a Vertigo fejlesztőitHitchcock filmjei inspirálták a Vertigo fejlesztőitHitchcock filmjei inspirálták a Vertigo fejlesztőitHitchcock filmjei inspirálták a Vertigo fejlesztőitHitchcock filmjei inspirálták a Vertigo fejlesztőitHitchcock filmjei inspirálták a Vertigo fejlesztőitHitchcock filmjei inspirálták a Vertigo fejlesztőit

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló