Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Alan Wake Remastered

Nem lesznek valós reklámok az Alan Wake Remasteredben

Az eredeti rész még csurig volt product placementtel, de a felújításból ezek már kimaradnak.

2021.09.15. 14:50 | GeryG | kategória: Játék

A product placement, avagy a termékelhelyezés különféle médiatartalmakban igen régi marketing fogás. Elsősorban filmekben szeretik elsütni a készítők, ahol a főhős épp egy bizonyos márkájú üdítőt iszik, ilyen vagy olyan típusú autóval furikázik, esetleg elmegy egy valóban létező étteremláncba harapni valamit. De jó ideje már a videojáték-iparban is fel-felbukkannak hasonló megoldások.

Az egyik jó példa volt erre a 2010-ben Xbox 360-ra, majd 2012-ben PC-re megjelent Alan Wake. A játékban a Verizon és az Energizer, illetve Ford és Lincoln plakátjai virítottak. Most viszont úgy tűnik, hogy a napokban bejelentett Alan Wake Remasteredből ezek már hiányozni fognak.

A háttérben nem meglepő módon a menet közben lejárt szerződések állnak. Így a valós termékek és brandek reklámjai helyett a játék világának kitalált márkái és brandjei szerepelnek majd a plakátokon. Érdekesség, hogy az eredeti játékban egy Xbox 360 játékkonzol is felbukkant, ami nem meglepő, mivel a játék eredetileg csak erre a konzolra jelent meg. De könnyen lehet, hogy a felújított kiadásban már ezt is hiába fogjuk keresni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Alan Wake Remastered
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Alan Wake Remastered

hozzászólások (4)

Baracklekvár
Baracklekvár 2021.09.15. 14:54
Igazából az egyetlen fajta reklám, ami egyáltalán nem zavar számítógépes játékban, az a játékban a természetes közegében megjelenő reklám. Valódi terméket reklámozó tábla, valódi ital, valódi autómárka, valódi fegyvertípus... Persze, nem mintha hiányozna e felújított változatból a reklám nekem - de igazából pont ez az, amivel (illetve aminek hiányával) előrébb nem leszünk játékélményt tekintve.
Dino
Dino 2021.09.15. 15:31
Splinter Cell: Chaos Theoryben is mókás volt az Axe dezodor a polcokon.
Dark Archon
Dark Archon 2021.09.16. 13:04
Nekem ezek fel sem tűntek, annyira lefoglalt maga a játék.
GeryG
GeryG 2021.09.16. 14:07
Nekem feltűntek. Olyannyira, hogy anno sok-sok éve a videojátékos termékelhelyezésekből írtam a szakdolgozatomat. :D És ti válaszolgattatok hozzá a kérdőívre. Azóta is mély hálám mindenki felé! :D
ajánlott olvasnivaló