Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Nintendo

A Nintendo cáfolja a 4K-s Switchről szóló híreket

A Nintendo cáfolja a 4K-s Switchről szóló híreket

Pedig 11 fejlesztőcsapatnál is azt állították, hogy kaptak ilyet.

2021.09.30. 14:27 | Dino | kategória: Konzol - Nintendo

A Bloomberg adta hírül, hogy 11 játékfejlesztőről van tudomásuk, akik olyan Switch devkiteket kaptak, amelyek dokkolva 1080p helyett 4K-ban küldik ki a képet a tévére.

A cáfolat elég hamar megérkezett: a Nintendo hivatalos Twitter-csatornáján írta meg, hogy nem adtak 4K-s Switcheket fejlesztőknek, és nincs is tervben más modell, mint az október 8-án megjelenő, OLED-kijelzős változat.

A Bloomberg jelentése szerint világszerte többen is azt nyilatkozták nekik - kisebb és nagyobb fejlesztőcsapatok egyaránt -, hogy kaptak 4K-s fejlesztői készleteket. Köztük volt például a Farmville-ről ismert Zynga, akiktől egy nevét értelemszerűen nem vállaló alkalmazott állította, hogy ők is kaptak ilyen masinát - miközben a cég sose készített konzolos játékot, kizárólag mobilos és böngészőkben futó programok kerültek ki tőlük. A Bloomberg hírének megjelenése után azonban a cég szóvivője, Sarah Ross azt írta a lapnak: "Csak hogy tisztázzuk: nincs a Zyngának 4K-s fejlesztői készlete a Nintendótól."

A lap amúgy már egy évvel ezelőtt megírt részleteket az akkor még be nem jelentett, OLED-képernyős Switchről, amelyben az akkori hírek szerint egy gyorsabb NVIDIA chip teljesített volna szolgálatot. Ez utóbbi teremtette volna meg a lehetőséget a 4K-s felbontásra. A Nintendo végül júliusban jelentette be az új konzolverziót - amely nem támogat 4K-t -, a Bloomberg értesülései szerint azonban már ezt megelőzően kiadtak 4K-s devkiteket. A japánok ezt határozottan tagadják - persze az is lehet, hogy a tervezés közben változtattak az elképzelésükön, vagy a járvány miatti ellátási problémák következtében kellett elvetniük végül a 4K-t.

A Nintendo konzolja marad tehát az eddigi Full HD felbontásnál, amivel egyértelműen hátrányban van a konkurensekhez képest - de persze ők mindig is más ötletekkel próbáltak kitűnni a Sony és a Microsoft mellett masinájukkal. Az októberben érkező OLED-es Switch verzió amúgy valamivel nagyobb képernyővel rendelkezik majd (6,2 helyett 7 hüvelykes képátlójú a kijelző), memóriából 64 GB kerül bele (duplája az eredetinek), fejlesztettek a kitámasztón, a dokkolóra pedig szereltek egy vezetékes Ethernet-csatlakozót is. Mindezt 130 ezer forint körüli áron kaphatjuk majd meg. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló