Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Football Manager 2022

Idén tényleg lép egyet előre a Football Manager 2022 3D-s módja?

A legutóbbi fejlesztői beszélgetésben többek közt a grafikus motor is szóba került.

2021.10.08. 17:05 | GeryG | kategória: Játék

Az SI Games idén is jelentkezni fog az aktuális futball menedzser játékkal, amely valószínűleg követi az előző évek trendjét, és csak bizonyos területeken fog érdemi fejlődést mutatni. A Football Manager 2022 fejlesztői egy ideje már ahelyett, hogy mindig átfogó módosításokat hirdetnének, inkább minden évben két-három részegységre koncentrálnak, ezekben kínálnak nagyobb fejlesztéseket.

Az idei felvonás novemberben érkezik. A fejlesztők egy hosszabb, bő 18 perces videóban beszélgetnek arról, hogy idén milyen újdonságokra lehet számítani. A beszélgetés során szóba került a Data HUB és a grafikus motor fejlesztései. Előbbinek köszönhetően a virtuális kispadot elfoglaló játékosok ugyanazokkal az adatokkal, elemzésekkel és statisztikákkal dolgozhatnak, mint a valódi klubok valódi edzői. Utóbbi pedig vadonatúj animációs motort kap, ami az ígéretek szerint hatalmas előrelépés lesz az eddigiekhez képest. A Data Hub a menü oldalsó sávjában kap helyet, a menedzserek itt rengeteg információhoz juthatnak csapatukról. Elemzéseket lehet átböngészni mind a csapat teljesítményéről, mind a játékosok egyéni statisztikáiról. A grafikus elemzések átlátható és egyértelmű képet festenek majd a csapatunk aktuális állapotáról.

A Football Manager széria egyik gyenge pontja sok-sok éve a 3D-s meccsek megjelenítése. Persze ez messze nem tartozik a legfontosabb játékrészek közé, mivel sokan még ma is inkább a 2D-s gombfoci verziót választják. A készítők viszont idén teljesen új animációs motorral dobják fel a 3D-s meccseket. Ennek köszönhetően a sorozatra jellemző „csúszó láb” (amikor a karakter animációja és a modell mozgása köszönőviszonyban sincs egymással) teljesen el fog tűnni, és a focisták egészen látványos cseleket is be tudnak majd mutatni. A labda fizikája is sokat finomodik, illetve pontosabban látható lesz, hogy mikor tud vagy nem tud egy játékos sprintelni, passzolni, kapura rúgni. A játékos fizikai állapota és frissessége hatással lesz a játékok pontosságára is.

A Football Manager 2022 tehát valóban kínálni fog komolyabb újításokat, kérdés, hogy mindez elég lesz-e a rajongók meggyőzésére. A most bemutatott videót hamarosan egy hasonló fogja követni, amiből további érdekességeket tudhatunk meg a november 9-én megjelenő játékról. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Football Manager 2022
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Football Manager 2022

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló