Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

Sniper Elite 5

Franciaországba visz jövőre a Sniper Elite 5

Karl Fairburne ezúttal az Kraken megfékezésére indul 1944-ben.

2021.12.12. 10:40 | GeryG | kategória: Játékhírek

A Rebellion stúdiónak megannyi mára klasszikussá vált játékot köszönhettünk immár közel harminc éves pályafutása során, de a legtöbben egyértelműen a második világháborús mesterlövész franchise-zal azonosítják őket. Ez a Sniper Elite, amely eddig négy epizódot, néhány zombis mellékágat és egy VR-mellékágat ért meg.

A fő sorozat legutóbbi része, az Olaszországban játszódó Sniper Elite 4 hamarosan betölti ötödik életévét, hiszen 2017 elején jelent meg. Bár nem volt tökéletes, a hangulatával hosszú órákra, akár napokra képes volt a képernyő elé szögezni a rajongókat. Arról nem is beszélve, hogy az egyáltalán nem könnyű küldetéseket kooperatív módban egy haverral közösen is lehetett teljesíteni.

Cikkajánló
Sniper Elite 4
Karl Fairburne kizavarta a nácikat Afrikából, de Itáliában sem hagy nekik békét.
» Olvasd el!

Miután a stúdió idén nyáron végzett a VR-feldolgozás fejlesztésével, nem sokat pihentek. Egy ideje már dolgoznak a fő sorozat következő részén, mostanra pedig a hivatalos bejelentés is megtörtént: készül a Sniper Elite 5, ami jövőre jelenhet meg.

Az események 1944-ben játszódnak, a főhős pedig nem is lehet más, mint Karl Fairburne, az elit mesterlövész, aki egész pályafutását mélyen az ellenséges vonalak mögött, a legnagyobb titokban végezte. Épp az amerikai rangereknek segít a náci Atlanti fal erődítményeinek meggyengítésében, amikor küldetése Franciaországba vezényli. Itt találkozik a helyi ellenállókkal, akiktől tudomás szerez egy bizonyos Kraken hadműveletről, amellyel a nácik még azelőtt lezárhatnák a háborút, hogy a szövetségesek inváziót indítanának Európa felszabadítására.

Természetesen segítünk e hadművelet megfékezésében, ami játékmenet szempontjából ismét egy sor izgalmas fedett akciót és küldetést ígér. Karlnak egy rakás magas rangú náci tisztet kell célkeresztbe fognia és titkos dokumentumokat megszereznie, hogy minél többet megtudjon a Krakenről és meg tudja azt fékezni.

A fejlesztők azt ígérik, hogy a franchise történetének legnagyobb és leginkább élettel teli pályái várnak majd a játékosokra. Minden helyszín valóban létezik és lemodellezésükhöz a legmodernebb technológiákat veszik igénybe. A helyszínek számos útvonalon, módon és felfogásban teljesíthetők lesznek. Természetesen visszatér a kooperatív mód is, ami még tovább bővíti majd a taktikai repertoárt. A fizikai mindig is fontos részét képezte a franchise-nak, így most is olyan tényezőket kell majd figyelembe vennünk célzáskor, mint a szél, a gravitáció, a lövedék ballisztikája, a saját légzésünk és szívverésünk. A pályákon rengeteg neheze megközelíthető terület lesz, ahonnan remek rálátás nyílik majd a célpontokra, de ezeket csak körültekintően lehet majd elérni. Természetesen visszatér a killcam is, ami még brutálisabb lesz mint valaha. Ami újdonság, hogy immár a géppisztolyok és pisztolyok is aktiválhatják.

Fegyvereinket a pályákon található munkaasztalokon lehet majd fejleszteni és személyre szabni. Mindenféle alkatrészt kicserélhetünk a távcsőtől a tárig, de ez igaz lesz a másodlagos fegyverekre is. Emellett több lőszertípust is magunkkal vihetünk a páncéltörőtől a kábító lövedékekig.

Nem csak kooperatív módot fogunk kapni, de lesz szemétkedős PvP multiplayer mód is. Beléphetünk valaki más éppen futó kampányküldetésébe, és ott egy náci mesterlövészt alakítva vadászhatunk rá. De lesznek hagyományos kompetitív multiplayer módok, valamint kapunk négyfős túlélő kooperatív módot is.

Ígéretes játéknak tűnik a Sniper Elite 5, amely PC mellett PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, illetve Xbox Series X-re és Xbox One-ra fog megjelenni valamikor 2022-ben. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Franciaországba visz jövőre a Sniper Elite 5
Franciaországba visz jövőre a Sniper Elite 5Franciaországba visz jövőre a Sniper Elite 5Franciaországba visz jövőre a Sniper Elite 5Franciaországba visz jövőre a Sniper Elite 5Franciaországba visz jövőre a Sniper Elite 5Franciaországba visz jövőre a Sniper Elite 5Franciaországba visz jövőre a Sniper Elite 5Franciaországba visz jövőre a Sniper Elite 5Franciaországba visz jövőre a Sniper Elite 5
Sniper Elite 5
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Sniper Elite 5

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló