Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Megérkezett a DualSense pletykált PC-s alkalmazása

Megérkezett a DualSense pletykált PC-s alkalmazása

Mostantól tényleg teljes körűen lehet használni és frissíteni PC-n a PS5 kontrollerét.

2022.04.20. 21:34 | GeryG | kategória: Konzol - Sony

Néhány nappal ezelőtt még csak pletyka szintjén lehetett arról olvasni, hogy a Sony fejleszt egy alkalmazást, amellyel a DualSense kontrollert lehet majd PC-n is frissíteni. Mostanáig ez kizárólag PlayStation 5 konzolokon keresztül volt lehetséges, így bár bárki vehetett egy ilyen játékvezérlőt PC-hez is, a fontos firmware-frissítésekről lemaradt, hanem volt elérhető közelségben egy PS5.

Nos, ez ma megváltozik, ugyanis a korábban pletykált alkalmazás valóban megérkezett. Ezzel a Sony apró, de nagyon fontos lépést tett arra, hogy még több rajongót gyűjtsön maga köré. Az alkalmazás megjelenésével nagyjából elismerték, hogy tisztában vannak vele, hogy rengeteg olyan játékos van, aki nem (csak) a PlayStation 5-höz használja a DualSense-t. Ők eddig elég jelentős hátrányban voltak, amit most sikerült eltűntetni.

Emellett ez egy jelzés lehet arra is, hogy a Sony a jövőben még komolyabban foglalkozni akar a PC-vel, mint játékplatformmal. Ezt már évek óta jelzi, hogy egyre több korábban PlayStation-exkluzív játék jelenik meg PC-re is, ezek döntő többsége nagyon szép sikert arat ezen a platformon is. PC-n egyelőre csak bizonyos játékok képesek kiaknázni a DualSense egyedi képességeit, de az alkalmazás megjelenése azt is jelentheti, hogy a Sony ezen a téren is szeretne a jövőben komoly előrelépéseket. ■

hozzászólások (12)

Peace
Peace 2022.04.21. 11:12
De azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy kevesebbet bír, mint a PS4-es. Hiperszuper rezgés ide vagy oda. Szerintem mindenképp kell a két darab, ha valaki csak és kizárólag vezeték nélküli módban gondolkozik.
subject17
subject17 2022.04.21. 11:23
Ez tény, és szerintem ezért jóval nagyobb fejmosást érdemelne a Sony. Akkora élményt azért messze nem nyújt az ide-oda rezgés (bár tény, hogy van, ahol én is enabled-ön hagyom), mint amekkora bosszúság a naponta merülő vezérlő.

Mindezt úgy, hogy munka után játszom egy keveset, míg mondjuk itthon döglő egyetemistaként az XOne kontrollerem esetében néha gondolkoznom kellett, hogy hol a kábel, olyan ritkán került elő.
jawsika
jawsika 2022.04.21. 11:54
Érdekes, hogy mennyire össze-vissza merül. A Telltale batman játékában gyorsabban merült, mint a Last of Us 2-nél. Pedig ott ülsz, lesed mi van, és néha nyomsz egy beszélgetési opciót kb.
Peace
Peace 2022.04.21. 12:03
Bízzunk benne, hogy ha egyszer tényleg érkezik a PRO masina, akkor jöhet egy durva akksis DuaslSense v2 is!
subject17
subject17 2022.04.21. 12:27
Egyébként én is tapasztaltam ilyet, az egyértelmű "rezgős" játékokon túl nagyon inkonzisztens.

Pl. Horizon Zero Dawn (ami hangfallal játszva még a kontroller hangszóróját is használja) időnként irreálisan sokáig bírta. Meg hát itt is érdekesség, hogy csak időnként, és azért egy-egy session nem igazán különbözik a vezérlő igénybevételét tekintve. :D
ajánlott olvasnivaló