Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Hivatalos PC-s frissítőt kaphat a DualSense

Hivatalos PC-s frissítőt kaphat a DualSense

A Sony dolgozik egy alkalmazáson, ami PC-n is frissítené a kontroller firmware-ét.

2022.04.14. 16:12 | GeryG | kategória: Konzol - Sony

Volt idő, amikor PC-n a Sony által gyártott kontrollereket sehogy vagy csak nagyon nehezen lehetett működésre bírni. Aztán a Sony úgy döntött, hogy ideje nyitni a PC-s társadalom felé is és ma már a DualShock kontrollerek is remekül működnek szinte bármely PC-s játékkal. Viszont a DualSense esetében ez még ma sincs így, legalábbis akkor, ha valaki a kontroller minden extra képességét is ki szeretné használni.

Erre jelenleg PC-n csak akkor van lehetőség, ha egy játék fejlesztője külön foglalkozik vele. Így tett például a Sledgehammer Games a Call of Duty: Vanguard esetében, de ez egyáltalán nem általános (igaz, a Steam a megjelenése óta támogatja a kontrollert). Viszont a legfrissebb hírek szerint hamarosan változhat a helyzet.

Felbukkant (és mostanra természetesen el is tűnt) a világhálón egy olyan EULA, amely szerint a Sony egy PC-s alkalmazás fejlesztésén dolgozik. Ennek pedig az lenne a feladata, hogy naprakészen tartsa a DualSense kontroller firmware-ét, amit jelenleg kizárólag PlayStation 5 konzolokon keresztül lehet frissíteni.

Egyelőre hivatalos megerősítés nem érkezett, így érdemes fenntartásokkal kezelni a hírt, de könnyen elképzelhető, hogy a közeljövőben valóban érkezik egy ilyen alkalmazás PC-re. Ez azért lenne nagyon fontos lépés, mert a Sony szerencsére viszonylagos rendszerességgel ad ki firmware-frissítéseket a kontrollerhez, amelyek rengeteg hibajavítást is tartalmaznak. Ezekről viszont jelenleg azok a PC-s felhasználók lemaradnak, akik nem rendelkeznek PlayStation 5 konzollal. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló