25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

A Warner Bros. Discovery kiárusítja stúdióit

A lehetséges vevők közül a Microsoft és a Sony a két legnagyobb.

Írta: GeryG

A Warner Bros. Discovery kiárusítja stúdióit

Lezárult a WarnerMedia és a Discovery fúziója, a két cégből megszületett a Warner Bros. Discovery. Az egyesülés rengeteg változást hoz majd magával, ezek közül számunkra most elsősorban a Warner Bros. Interactive lehet érdekes. A kiadó ugyanis áruba bocsátotta a stúdióit.

A lépésnek már tavaly nyáron volt egy kis előszele amikor az Electronic Arts csapott le a Playdemic stúdióra. Most viszont további fejlesztőcsapatok is új kiadóhoz kerülhetnek, köztük néhány kifejezetten nagy névvel. Eladóvá vált az Avalanche Software (akik a Hogwarts Legacyn dolgoznak), a Monolith Productions (a F.E.A.R., a Condemned és a Middle-earth fejlesztői), a NetherRealm Studios (Mortal Kombat), a Rocksteady Studios (Batman Arkham széria és jelenleg a Suicide Squad: Kill the Justice League) vagy a TT Games (LEGO Star Wars: The Skywalker Saga) is. De mellettük a hírek szerint a Warner Bros. Interactive saját név alatt futó több stúdiója is új gazdát keres, így a bostoni, a montreali, a New York-i, a San Diego-i és a San Francisco-i stúdiók is.

Nem akármilyen stúdiókról van szó, így szinte biztosak lehetünk benne, hogy a többségükre bőven lesznek jelentkezők. A két legnagyobb ezek közül kétségtelenül az Xbox és a PlayStation, avagy a Microsoft és a Sony lehetnek. Utóbbiról nemrégiben olyan híreket lehetett hallani, hogy valami nagyon nagy kaliberű akvizíció tető alá hozatalán fáradoznak, ebbe a profilba a fenti stúdiók akár bele is férhetnek. De mellettük árgus szemekkel figyeli az eseményeket az EA, a Netease, a Take Two és a Tencent is.

Ugyanakkor a Warner Bros. Discovery állítólag csak a stúdióktól kíván megválni, a hozzájuk köthető franchise-ok jogaitól már nem. Ez annyit jelenthet, hogy akárki venné is meg pl. a Rocksteady Studiost, az nem kapná meg mellé a Batman: Arkham jogait, azt licencelnie kellene a Warnertől. Ez pedig bizonyosan el fog tántorítani néhány potenciális vevőt.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!