Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

Öt új játékot jelentett be a pár éve újra életre kelt MicroProse

Öt új játékot jelentett be a pár éve újra életre kelt MicroProse

Ezúttal nem a stratégiai/szimulációs vonalról jöttek hírek.

2022.05.27. 16:11 | Dino | kategória: Játékhírek

Még az 1980-as években alapította Sid Meier és Bill Stealey a MicroProse-t, amelynek számos klasszikus játékszoftver megjelenését köszönhettük az előző évezred végén. A kiadó aztán kézről kézre járt: a Spectrum HoloByte, a Hasbro Interactive és az Infogrames birtokában is megfordult, de aztán végleg abbahagyta működését. Egészen 2019-ig, amikor David Lagettie, a Bohemia Interactive ausztrál stúdiójának egykori fejlesztője úgy gondolta, jó ötlet lenne újraéleszteni a céget, és egy rakás IP felvásárlása mellett új életet lehelt a brandbe.

A kiadótól elsősorban stratégiai játékok és szimulátorok érkeztek azóta (mint például az általunk is tesztelt Carrier Command 2), most pedig nem egy, nem kettő, hanem mindjárt öt új játékot jelentettek be egyszerre - ezúttal azonban már újabb műfajokból.

A Neyyah egy belső nézetes point-and-click kalandjáték lesz, amelyen egyetlen fejlesztő, Aaron Gwynaire dolgozik. Ebben egy különös, elhagyott szigetekből álló világba kerülünk, ahol logikai feladványokkal és alapos megfigyeléssel fejthetjük meg a rektélyeket. A trailer alapján Aaron le se tagadhatja, hogy a Myst volt a kedvenc játéka...

A Let Bions be Bygones egy future-noir thriller kalandjáték lesz, amely a történetre fókuszál. Főhősünk egy visszavonult nyomozó, John Cooper, akire egy utolsó eset vár: egy felsőosztálybeli lány eltűnésének kell utánajárnia. A játék grafikai stílusa érdekes, mert a pixel art karakterek valamivel nagyobb felbontású hátterekre kerülnek rá.

A lista következő darabja a Crossover: Roll for Initiative, egy asztali RPG/stratégiai játék, amelyben szerepjátékos karakterlapunkat kell megvédenünk az azt megtámadó pixeles ellenségektől. A kiadó leírása alapján a match-3 játékmenet keveredik benne RPG-vel, puzzle elemekkel, valamint tower defence akcióval.

A DROP egy magyar fejlesztésű játék lesz, amelyben szabadúszó hackerként 5 perc alatt kell betörnünk különböző, véletlenszerűen generált hálózatokra, elvégezni valami feladatot, majd nyom nélkül távozni. A munkákból kapott pénzből fejlődhetünk, és ez így megy tovább egészen addig, amíg le nem bukunk, mert akkor kezdhetünk mindent elölről.

Az Etherfield Games ötfős indie csapat székhelye Budapesten van, munkatársai pedig korábban olyan játékok fejlesztésében vettek részt, mint a King Arthur, a The Incredible Adventures of Van Helsing és a Nadirim.

Végül a Tiny Football a címének megfelelően egy focijáték lesz, azonban ahelyett, hogy az ex-FIFA széria konkurenciájaként érkezne, inkább a kilencvenes évek felülnézetes futballjátékait idézi meg. 64 válogatott és klubcsapattal indulhatunk különböző bajnokságokban. Csapatunk tagjainak saját képességi szintjei lesznek, ettől függ például, hogy milyen pontosan tudnak passzolni. Természetesen lehetőség lesz egy gépen játszani egy barátunk ellen is.

A bejelentés végén pedig a MicroProse szimulációs játékainak rajongóit is megnyugtatják, hogy róluk se feledkezett meg a kiadó: "Egy új korszak érkezik" - zárták a levelet... ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló