Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Company of Heroes 3

Company of Heroes 3 fejlesztői video a rombolhatóságról

A terep rombolhatósága nem csak vizuális effekt lesz, de a taktika szempontjából is szerepet kap.

2022.06.17. 23:21 | GeryG | kategória: Játék

A Relic Entertainment újabb fejlesztői naplóval jelentkezett, amelyben a Company of Heroes 3 játékmenete a téma. Egészen pontosan egy bizonyos játékelemre koncentrálnak ezúttal, amely a játékmenet fontos részét fogja képezni. Ez pedig nem más, mint a rombolhatóság.

A videóban a terep, de főleg az épületek elpusztíthatóságáé a főszerep. Míg a korábbi epizódokban alapvetően statikus pályákon játszhattunk, addig most az egész terep legyalulható lesz.

Az épületek pusztulásán rengeteget dolgoznak a fejlesztők, ennek eredményeként a téglák, a gerendák, a tetőcserepek és minden egyéb valóságosan fog törni és omlani. Egy jól célzott lövéssel ledönthetjük a templomtornyokat vagy lyukat üthetünk a lakóépületek falába. A rombolásnak azon túl, hogy igen látványosak lesznek, lesz taktikai szerepe is. A leomló törmelék ugyanis kárt tehet az épület közelében álló katonákban. De a törmelék később remek fedezéket is nyújthat.

A Company of Heroes 3 a tervek szerint valamikor ez év végén jelenhet meg kizárólag PC-re. ■

Company of Heroes 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Company of Heroes 3

hozzászólások (4)

Zieg
Zieg 2022.06.18. 09:14
"és minden egyéb valóságosan fog törni és omlani." -eközben 2:48-nál a videóban a tető csak úgy elszublimál az alsó textúrába. vAlÓsÁgOsSáG.
Wing
Wing 2022.06.18. 14:15
Oké, de ez egy dev diary, nyilván a következő fél évben még fognak dolgozni a játékon.
Baracklekvár
Baracklekvár 2022.06.18. 14:22
Öhm, ha valós részecskekövető ábrázolást szeretnél, arra még várni valami technológiai forradalomra; legalább kettőre.

Szerintem egy ilyen realtime stratégia játékban ez a látvány rendben van, s nem ezen fog múlni a játék sikeressége.

Valószínűleg egy centivel sem érné meg ennél többet belefektetniük, mert a játék célja az ilyen stílusú játékokhoz hasonlóan szokás szerint majd az lesz, hogy azt se tudd, hová kapj, hogy menedzseld az egységeid; s nem a 139. lehulló cserepet fogod keresgélni a romok között. Ha ténylegesen látszódna minden egyes cseréptörmelék külön-külön, akkor sem tennéd meg - csak közben lefőne a videokártyádon/processzorodon még a jövő heti bableves is.
AndrewT
AndrewT 2022.06.19. 09:28
Az első rész óta földig rombolhatóak az épületek (és a bennük ücsörgő katonák) és holdbélivé bombázható a terep, bár majdhogynem animációk nélkül, játékelemként nem kapunk újat, vizuálisan viszont mindenképpen, ami inkább valóban az egyjátékos módban lesz élvezhető, amikor akad is idő bámészkodni. Kérdés, hogy mennyire kell majd megfizetni a látványosság árát gépigényben.
ajánlott olvasnivaló