25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Üzleti

A Relic otthagyja a SEGA-t, akik több száz munkatársuktól válnak meg

A Company of Heroes fejlesztője a jövőben független stúdióként működik tovább.

Írta: GeryG

A Relic otthagyja a SEGA-t, akik több száz munkatársuktól válnak meg

Kétségtelenül a videojáték-ipar gyökeres átalakulásának lehetünk most szemtanúi és részesei is. Ez most az egyik legrégebbi és legjelentősebb múlttal rendelkező kiadót is utolérte. A SEGA ugyanis nem kevesebb mint 240 munkatársának elbocsátását jelentette be.

A hírek szerint az elbocsátások három nagy stúdiót érintenek. Az alkalmazottak többségét a Total War szériát is jegyző Creative Assembly stúdiótól és a Sega Europe-tól küldik el, míg kisebb számban a Sonic-játékokat készítő Hardlight is kénytelen elbocsátani munkatársait.

A kiadó berkeibe tartozó más stúdiók, így a Sports Interactive vagy a Two Point Studios ezúttal nem érintett az ügyben, ahogyan a Relic Entertainment sem. Utóbbi életében azonban így is gyökeres változás köszönt be. A Sega ugyanis értékesíteni akarta a stúdiót, akik nem sokkal később hivatalos közleményben jelentették be, hogy a jövőben független, önálló stúdióként dolgoznak tovább.

A Sega részéről a mostanság sok más kiadónál elsütött indokokat jelölték meg a leépítésekkel kapcsolatban. Szeretnék átalakítani a működési modelljüket, hogy arra koncentráljanak, amiben valóban jók, ezzel biztosítva, hogy továbbra is rentábilisan működhessenek.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!