25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Üzleti

Három részre szakadt az Embracer Group

A jövőben külön tevékenykedik az Asmodee Group, a Coffee Stain & Friends, illetve Middle-earth Enterprises & Friends.

Írta: GeryG

Három részre szakadt az Embracer Group

Új mérföldkőhöz érkezett az Embracer Group kálváriája. A svéd székhelyű cégcsoport az elmúlt években valóságos nagybevásárlást rendezett a videojátékiparban, tömegével kebelezte be a kisebb-nagyobb stúdiókat és kiadókat. Hogy aztán egy meghiúsult közel-keleti üzlet miatt kártyavárként omoljon össze az egész addig felépített gamer-birodalom.

A tavalyi évben szinte minden hónapra jutott hír arról, hogy a cégcsoport bezár korábban felvásárolt stúdiókat, emberek tömegeit bocsátották el vagy jobb esetben szervezték át más stúdiókhoz. Nemrégiben olyan hír is érkezett, hogy a Saber Interactive inkább külső segítséggel kivásárolta magát a cégcsoportból.

Nos, a minap ismét új hírek fújt felénk a szél az Embracer felől, ám ezúttal nem stúdióbezárásról vagy elbocsátásokról van szó. Úgy tűnik, az egész szervezeti átalakulás, amellyel egyébként is minden korábbi lépésüket indokolták, új mérföldkőhöz érkezett: az Embracer Group három részre szakadt.

A jövőben három önállóan működő cég tevékenykedik tovább. Az Asmodee Group kifejezetten asztali társasjátékokra specializálódik mint kiadó és forgalmazó, amely számos e témában ténykedő stúdiót fog majd össze. A Coffee Stain & Friends egy olyan videojáték-kiadó lesz, amely elsősorban indie, A és AA kategóriás játékok kiadásával fog foglalkozni. Portfóliójukban PC-s, konzolos és mobil platformokra készült prémium és ingyenes játékok is szerepelni fognak. Végül pedig a Middle-earth Enterprises & Friends felel majd a AAA-kategóriás játékokért. Náluk kötöttek ki a Tomb Raider és a The Lord of the Rings jogai is.

Az Embracer Group tőzsdei bejegyzését átnevezik Middle-earth Enterprises & Friendsre, míg az Asmodee Group és a Coffee Stain & Friends részvényei osztalékként kerülnek kiosztásra az Embracer Group részvényesei közt. Az Asmodee Group tőzsdei bejegyzésére 12 hónapon belül, míg a Coffee Stain & Friends bejegyzésére valamikor 2025-ben kerül majd sor.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!